Vites Sertleşmesi, Vitesin Zor Geçmesi, Vites Halatları Arızaları, Sebeplerİ ve Çözümleri

Vites Sertleşmesi, Vitesin Zor Geçmesi, Vites Halatları Arızaları, Sebeplerİ ve Çözümleri

Bugünlerde otomobil sahipleri araçlarının VİTES HALATLARIYLA kafayı yemiş olmalı. Çalıştığım servise günlük bir çok insan vites halatlarını bi yağlayalım diyerek geliyor. Sebep ne mi ? vites kolu vitese takarken yağ gibi gitmiyormuş daha sıkı gidiyormuş eskiye bakarak :)

     Yağlayınca da düzeleceğine inanılıyor. Bu durumla özellikle kış aylarında çok sık karşılaştığım için blog umda da paylaşmak istedim. Kışın soğuk günlerinde vites halatını da yağlasanız komple şanzımanı da yenileseniz o vitesiniz yazın sıcak günlerinde hareket ettiği gibi, tereyağ gibi viteslere geçtiği gibi kışın Geçmez. Bunu öncelikle belirtmiş olayım ve gelelim halatlara.

   Eğer aracınız 90 lı modellerde değilse 2004 modelin de üstündeyse halatın yağlanacak durumu yok demektir. Bunu şöyle izah ediyim. Vites halatı paslanmaya karşı koruma sağlamak için fabrika şeffaf sıkı bi kamlamayla halatın üzeri kaplamıştır. Şeffaf kaplamanın üzerinde ise halatın ileri-geri gidip geldiği plastik kılıf vardır ki bu kılıf da halatın içine su toz gibi şeylerin girmesini önler. Ayrıca şeffaf kaplama kaygan bi yapıya sahiptir ve bu plastik kılıfın içerisinde rahatlıkla hareket edebilir. Halatı yağlamak bu yüzden olmaz işte.

Yani Araç sahipleri halat dendiği zaman bunu bisikletin fren halatı zannediyor ama çok daha gelişmişi. Siz aracınızı tamirciye götürüp halatımı yağlayın dediğiniz zaman yağlarlar fakat yağı halatın ucundan sıkarlar o da 3 cm dahi içerisine gitmez.
  Peki halatta sıkıntı nasıl olur. Yukarıda bahsettiğim şeffaf kaplama
zamanla sertleşir ve çelik halatın üzerinde kavlamaya başlar. Kavlamaya başlayan kaplama halatın gidip geldiği en dıştaki kılıfa sürter veya sıkışır. Bu durumda vites kolu şertleşir zor geçmeye baslar. Bunun çözümü halatı değiştirmektir çünkü yağlamak yine çözüm getirmez. Halatta oluşabilecek diğer bi sıkıntı ise birbirine sarılmış çelik tellerden oluşan halattaki çelik tellerin biri veya bi kaçı kopar o tel yine dıştaki kılıfa sıkışarak halatın çalışmasını zorlaştırır aynı sıkıntıyı doğurur. Bunun çözümü de yine halatı değiştirmektir. Başka sıkıntı olarak da halat komple kopar o zaman zaten değiştirirsiniz yağlamak aklınıza gelmez :)



 
   Peki vites neden zor geçer öyleyse :  Vitesi taktığınızda bir sorun yok ise, vitese geçerken cırtlama gibi bir ses gelmiyor ise ve sadece şikayetiniz vites kolunun sert olması ise bu durum çoğunlukla soğuktan dolayı şanzımandan kaynaklanır. 

    Çünkü kışın şanzıman yağının kıvamı çok koyu olur akışkanlığı zayıflar ve dolayısıyla içerisinde vites maşonlarının hareket gücü düşer bu da size vites kolunun sert olmasıyla yansır. Eğer ekstra kalın bir yağ koydurmamışsanız şanzımana daha önce, yapacağınız tek sey havaların ısınmasını bekleyeceksiniz. Eğer kalın yağ koydurmuşsanız derhal şanzıman yağını aracınızın orijinal yağ numarasını öğrenerek o yağ ile yağını değiştirmelisiniz. 
   
Eğer havalar soğuk değil halatlar da sağlam ama vites hala zor geçiyor diyorsanız vites kolunun alt ucu topuz şeklinde dir ve o topuz yuvasında hareket etmektedir. Topuz yuvasında sıkı sıkıya çalışıyo olabilir o topuzu YAĞLAYARAK gevşetebilirsiniz. Veya da şanzıman tarafındaki vites halatlarının ucunda aşıklar vardır o aşıkların içerisindeki plastik fiber sertleştiğinden dolayı vites kolu sertleşir onları da YAĞLATIRSANIZ sorunu çözmüş olursunuz. 
  
Vitesin neden sertleştiği hakkında ve çözümlerini elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, yardımcı olabilmişimdir umarım. Herkesi saygıyla selamlıyorum.

198 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. Selamını aleykum 2001 model polo 1.4 motor araç sogukken vitesler gayet güzel geçiyor ama ısınınca geriye takarken cartlama yapıyı bide diğer vitesler zor geçiyor ısınınca sogukken hic sorun olmuyo

      Sil
    2. Teşekkürler mehmet bulut.

      Sil
    3. Bravo hocam. Kisa ve net bir aciklama.

      Sil
  2. teşekkürler ustam acık ve net paylaşım icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.

      Sil
    2. Ustam aracim uno 70s mars basmadi bende vurdurak 2. Seferde calistirabildim ama küt diye bi ses geldi. Debriyaj tavana kadar yukseldi. 1e atiyom yürümeye calisiyom hatir hutur sesler geliyo bisey arabanin gitmesi engelliyo. Arabanin seside degisti

      Sil
    3. motor yada şanzıman kulağı kırılmış olabilir. benim uno da da başıma geldi şanzıman kulağı kırılmış kaynattılar cillop gibi oldu.

      Sil
  3. Selam arkadaşlar dogan sl aracimla anayolda rampa cikarken hararet yükseldi isiklarda durdum ve 1. Ve 2. vitese zor geçmeye başladı neden olmustur bu sorun yardim lutfen

    YanıtlaSil
  4. Selam arkadaşlar dogan sl aracimla anayolda rampa cikarken hararet yükseldi isiklarda durdum ve 1. Ve 2. vitese zor geçmeye başladı neden olmustur bu sorun yardim lutfen

    YanıtlaSil
  5. Hararet yaptıktan sonra mı zor geçmeye başladı ? Hararet düşüp araba soğunca vites tekrar rahatladı mı yoksa aynı mı kaldı ?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba , fiat siena 1.2 s model arabam var 2 ay oldu alalı ancak ilk baslarda olmayan 1 ve 2. Vites sorunum oldu, cok zor geçiyo ve arabayi biraz kullandıkdan sonra olmaya başlıyo birde geri vitese gecerken baya dişlere sürtüyor, sorun ne olabilir yada nasil düzeltebilirim yardimci olursanız cok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen sıkıntınız şanzıman yağından veya vites arayıcı kollarındaki aksaklıktan kaynaklanıyor. Özrl servise gidip ihmallik etmeden baktırmanızda fayda var.

      Sil
    2. Ustam bu sabah bnim arac sadece 5 geciyor başka vitese gecmiyor semboll 2007

      Sil
  7. Benim araç palio 1.2 16 v yaz günü arada bir vitese zor geçiyor geçtikten sonrada sıkıntı yok yola devam ediyor peki ne yaptırmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor geçmesi sebeplerine bakmak lazım. Vİtes halatlarından mı şanzımanın içinden mi vs.

      Sil
  8. Merhaba benim 2011 model dizel Hyundai i 20 var aracımin vitesi son zamanlarda sertlik var vites gecislerinde bazen 1.ve geri vitesde cirrr diye ses çıkıyor acaba nedendir debriyajı tamammem dibine kadarda basiyorum ama yinede ses geliyor Birde benim aracımin servisin söylediğine gore 5-30 motor yağı girecekmis ama sanayide 10-40 motor yağı katıldı bunun vitesin sert geçmesi ile bi alakası olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki debriyaj tabandan mı kavrıyor? Yani vitesin geçmesi üçün debriyaja tam basmanız gerekiyorsa muhtemelen tabanda kavrıyordur. Bu durumda baskı balat değişimi gerektirir. Tabandan kavrayan debriyajda vites sorunu zaten en çok bir ve geri de hissedilir.

      Sil
    2. Ustam Bn 1 den 2 ye atarken devraja tam başmadim inceden garc diye ses gldim sorun olurmu

      Sil
    3. Ustam Bn 1 den 2 ye atarken devraja tam olarak başmadim inceden garc diye ses geldi vitesin titrediği işsettim sorun olur mu

      Sil
  9. Merhabalar bende reno trafic var 1.2viteste cok zorlaniyorum cok sertlesti sanjiman,debriyaj,debriyaj pompasi yeni usta halarlarin degismesi lazim diyor yagladik fayda etmedi.acaba sizce ne olabilir tesekkurler ve saygilar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Ustanız halatlardan olduğunu tespit ettiyse halatları değiştirmeniz gerekiyor. Yağlamayla halat tamir olmaz. Genelde halatın içinden kopan telin biri halatın dış kılıfı arasında sıkıştığı için sertleşme olur. Bu durumda yağlamak hiç çözüm getirmez halatları değiştirmenizi öneririm.

      Sil
    2. Rica ederim iyi ünler.

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bilgi icin tesekkurler.
    Aracim 2001 e46 316i. Yaklasik bir yildir vites gecme sorunu yasiyorum.manuel ama ustam yag degisimi olmaz demesine ragmen bana cozum bulamadigi icin baska yerde atf yag degisimi de yaptim, baski balata da iyi ama ozellikle ilk hareketler cok zor degil hic gecmiyor. Artik elimde kalacak bi gun.baski balata da hata vardir diyorlar ama bir fikir var mi acaba. Yazida topuz veya asiklardan bahsetmissiniz ama olabilir mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle acaba araç stop haldeyken vites geçiyor mu yoksa çalıştırınca veya stop edince vites aynı şekilde geçmemezlik mi yapıyor?

      Sil
    2. Ustam bugun benim aracim vitese cok zor gecti tamire biraktim bana baski bitmis ve vites halati degisecek dedi dogrumudur uzun zamandir vitese gecerken zorluyordu

      Sil
  12. mrb benim 2000 model 206 1.6 8v arabam var. Sıkıntı şu ki 5 gündür vites takılıyor çok ugrasıyorum kenara çekip uğraştıgım oluyor.Ustaya gittim ve şanzıman keçelerden kaçırıyormus yağ hiç kalmamış ama şimdi yağ konuldu kaçak giderildi fakat halen takılıyor vites kitleniyor resmen kırılıcak nerdeyse geçmiyor hiç bir şekilde pompalıyorum debrajı falan öyle geçiyor. Baskı balata değişmedi arabayı aldığımda ve sekromençlerde sorun olabiliceği söylenildi fakat hiç ses gelmiyor geçerken sadece kitleniyor yani 1 günde bu hale gelirmi birden araba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba benim aracımdada aynı sorun var stoptayken geçişler normal bir süre kullanımda takılıp kalıyor kenara çekip debriyaj pompalayıp geçişleri sağlıyorum sizin çözümünüz nasıl oldu cevaplarsanız sevinirim.

      Sil
  13. Hocam merhaba bende 2010 symbol var son gunlerde vites sedece 3ten 2ye duserken ve 1den 2ye gecerken sertlık yasıyorum dıger vıteslerde sorun yok bu sorun yukardakınden mı kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmek gerekir. Bakmadan bişey diyemem. Ama anlattığınıza göre sadece 2. vitese geçişte sorun var. Önce vites koluna bakılmalı bişey çıkmazsa şanzımanın içine bakılmalıdır.

      Sil
  14. Arabam 2010 ford focus dizel ilk basta 3.vitese girmiyordu daha sonra diğer viteslerde de ayni sikinti basladi ama arac dururken vites sikinti yapmiyordu baski balata alt bilye üst bilye volant komple değişti ama ariza devam ediyor 3 gündür aracim serviste yatiyor bir ariza bulunamadi yardim ederseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Debriyaj sistemi sağlıklı çalışıyor mu acaba? Yani baskı balata volan vs değiştirdiklerine göre arıza viteslerden veya şanzımandan değil de debriyajdan kaynaklanıyor sanırım.
      Eğer ki araç stop halinde iken vitesler geçiyosa ve sadece çalıştırınca geçmiyorsa debriyajda sıkıntı devam ediyor demektir. Ya baskı balatada ya da volanda bir yanlışlık var demektir.
      Eğer ki araç stop halindeyken de vitesler geçmiyorsa yani hiç bir şekilde vites geçmesi olmuyorsa o zaman baskı balata volanda hata aramadan şanzımanı ndrp içine bakılması lazım. Tabi öncesnden vites halatlarının veya kollarının tam ve olması gerektiği gibi olduğundan emin olunmalıdır.

      Sil
  15. merhabalar
    benim aracım 2010 jetta 1.4 tsı bir hafta önce aracın 3. vitese geçerken zorlanmaya başladı tam net olarak geçmiyor hemen boşa geçiyor.bu neden kaynaklanabilir yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Bunu görmeden bişey demek yanlış olur. Ama ilk önce fren halatlarına bakılması gerekir. Özellikle şanzıman tarafındaki ucunda vitesi üçe itmenizi önleyen bir şey sıkışmış olabilir yani hareketi engelleniyor olabilir. Bu tesisat kablosunun yerinden kayıp oraya girmesi de olabilir her hangi bir parça da düşmüş olabilir. Eğer ki halatlarda bir sıkıntı yoksa şanzımanın içindeki 3. vites dişlisine bakılması gerekir. Bu da aracı görünce belli olur.

      Sil
  16. merhabalar ustam benim aracim 2010 1.4 dizel ford fiesta trend.. son 10 gundur vitesi birden ikiye atarkende ucten ikiye cekerkende arada bi hafif cartlama sesi oluyor nadirende bire takarken zor gectigi oluyor neden olabilir ustam baski balatalar normal durumda sanziman yagi diyenler oldu ama sadece 2. vitese takarken arada bi oluyo neden yardimci olurmusunuz.. birde arac dururken direksiyonu cevirince cok hafif bi islik sesi geliyo yardimlariniz icin tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer bir problem bende de var. Birden ikiye geçerken hafif bir temas hissediyorum (cırtlama gibi ama tam cırtlama değil) üçten ikiye atarken sorun yok. Birden ikiye geçişler 2000-2500 devir arasında yapıyor. Bu aralık dışında sorunsuz bir vites geçişi var. Senkromeç olma ihtimali var. Ama bakmadan birşey demiyorlar. Bakmak için de baya para istiyorlar :) siz sorunu halledebildiniz mi?

      Sil
  17. Merhabalar hocam. Aracım 2001 opel corsa. Aracımın vites geçişlerinde sıkıntı var. Ama bu sıkıntı vites körüğünü çıkarttığım zaman kayboluyor. Ne yorum getirirsiniz tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vites kolunun porziyonunda yamukluk vardır. Örneğin sağa tarafa eğilmiş ise viteslere geçmez, körüğü çıkardığınızda alan genişlediği için viteslere geçer. Vites kolu mekanizmasını kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  18. merhabalar 1988 model renault 11 aracımın bütün vitesleri gayet güzel geçiyor fakat 5. vites hiç geçmiyor bunun sebebi ne olabilir acaba ?

    YanıtlaSil
  19. Merhaba aracim 2009. Connect araci sabah vitese gecirirken biraz zorladim küt diye bir ses geldi ondan sonra 1 ve 2.vites haric hicbirine gecmiyor sorun duzelir mi ne yspmam gerekir.

    YanıtlaSil
  20. S.aleykum aracim 2009 model citroen nemo 76000 kmde. Aracimin vitesi cok agir oldugundan servise gittim halatlar degisecek denildi 350 tl istediler. Arac seyir halindeyken ayagimi gazdan cekince motorda agir bi ses geliyo sanki bi surtme varmis gibi onada sanzuman bilyasi denildi. 1000 tl de bu toplamda hepsi iscilikle beraber 1500 tl istedi. Sizce normalmidir bu ariza ve fiyatlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. Arıza teşhisleri doğrudur. Nemolarda kronik arızadır o sesin sebebi de şanzımanın içindeki prizdirek bilyasıdır. Onu değişmek için şanzıman inip dağılması gerekir. 350 lira da vites halatları vs 1500 liralık ücret nomaldir.

      Sil
    2. Teşekkürler bilgileriniz icin. Başka nasil bi kronik arızaları var acaba daha yeni aldim bu araci basima bela almamisimdir inşallah

      Sil
    3. Hayır bela olacak bir araba değil. Size şöyle bi tavsiyede bulunabilirim. Motor yağ ve filtrelerini 10 bin km de bir değiştirin, gecikme yapmayın. Motor yağını 5/30 tam sentetik kullanın. Kronik arızalarını da zaten yaşamışsınız, vites ve şanzıman prizdirek bilyası bozulur. Diğer arıza olasılıkları da diğer araçlardan farkı yoktur.

      Sil
  21. merhaba ustam. 2004 opel corsa kullanıyorum. aracı ilk calistirdigimda 1. ve 2. vitese çok zor geçiyor. durdurunca olduğu yerde vites geçişleri normal ama hareket edince zorlaniyor. bir kaç dakika sonra vites yumuşuyor. şanzıman yagindan olabilir mi? teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Cok tesekkur ederim bilgileriniz icin gerçekten çok güzel bir blog sitesi olmus emeginize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

      Sil
  23. Ustam selamin aleykum kolay gelsin 1984 200d aracın mevcut son günlerde geri viteste geçerken 1 ve 2 viteslerinde rahatsız edici bir ses hasurt husurt şeyler çıkıyor vitese çokzor geciriyorum debriyaj kavraması çok tuhaf sizin fikrinize danışmak istedim iyi gunler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhba
      Debriyaj kavramasında problem varsa bu yüzden geri vitese zor geçebilir veya ses yapabilir. Geri viteslerde senkromeç bulunmadığı için kavrama oluşan bir sıkıntı en çok geri vitese takarken belli olur.

      Sil
  24. Merhabalar,

    Aracım 2005 model Opel Corsa
    Vites geçişleri gayet iyi olmasına rağmen 2. ci vitese geçişi çok zor oluyor debriyaja sonuna kadar basmama rağmen uzun yolda ikende ayni farketmiyor. Bunun sebebi ne olabilir. Ayrica frenler 1 ay öncesine kadar süperdi geçenlerde sıkışık trafikte çok fren kullandım ve vitesin boşaldığını hissettim sonuna kadar basınca fren işledi. Sonra bi tamirciye gösterdim hidrolik yaği full freni çok kullandığından olmuştur dedi.
    Ama hala o güveni vermiyor Frenler cünkü eskiden dokunsam etkieden frenler şimdi orta seviyeye basana kadar anca işler oldu ve yolculukta giderek bu seviye düşüyor açikçasi otobanda bu sorun olursa diye çok tedirgin oluyorum.
    Bilip bilmedende gidip frenleri değistirip masraf çıksın istemiyorum.
    Yorum ve yardımlarinizi bekliyorum.
    Şimdiden yazdığiniz bilgiler ve yorumunuz için tesekkürlerimi iletirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Uzun bir rampadan aşağı inerken frenler çok sık kullanılmaya mağruz kaldığı içi.n bu tür şikayetler olabiliyo. Fren balataları ısındığında sertleşiyo ve siz frene bastığınızda balatalar durdurma özelliğini yitirmiş oluyo. Eğer şu an sorun yoksa frende korkmanıza gerek yok. Rampa aşağı inerken de mümkün olduğunca motor frenini kullanmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  25. Debriyaj kavrama noktası normal seviyede mi yoksa en dipte mi kavrama yapıyor ?

    YanıtlaSil
  26. S.a hyundai admire 1 3 aldım geri vitesi sıklıkla geçmemeye başladı. bu sorun aracı çalıştırmadan önce doluyor. satan kişi aracı sattıktan sonra söyledi. ustası şanzımandan demiş bir şey olmaz böyle kullanmaya devam et demiş. ne yapmam gerekiyor fazla masraflı olur mu bir de bana motor yağı numarası verir misiniz aracımla ilgili şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.s Şanzıman ini komple dağılması gerekir. Geri vites dişlisine ve ona hareket veren kolu kontrol edilir, gerekiyorsa değiştirilir. Maliyet bulunduğunuz yere göre ve gittiğiniz servise göre değişir. Tahminim ortalama 450 - 700 tl arasında masrafınız olur. Motor yağını da bilindik bir markadan 10W/40 kullanmalısınız.

      Sil
  27. Sa Abim bende 2001 bora var araban ortalama 5 km gidip isindiktan sonra vitesim sertlesiyo boşa aldığında sağ sol yaptigimda hasur husur ses geliyor sanki plastik asinmis gibi 1 vitese zor geçiyor. 2 ye alıp sonra 1 re takiyorum . ve bu aralar diğer viteslerdede sertlik oluyor . aksam surdugumde birşey olmuyor ama gündüz sıcakta cok zorluyo . debriyaZda sağlam baktirdim . yardim edin lütfen

    YanıtlaSil
  28. Slm aracim 1997 model tipo slx 1.6 mpi motor bugün trafikte giderken 4 vitese gecmemeye başladı diğer viteslere geçiyor park halindeyken de aynı şekilde sadece 4 vitese geçmiyor acaba neden olabilir şimdiden TSK ederim

    YanıtlaSil
  29. Ustam kolay gelsin bende 94 model c200 var vites zor gecmeye basladi debriyajda dipten kavriyo ama baskida bir sikinti yok siyirma gibi nedendir

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,2000model ford focus aracım. 3 yıldır bende fakat son birkaç gündür bir sorunum var. 2.vitesde gaza kökleyip 3 e atmaya çalıştığımda vites geçmiyor 4 deniyorum geçmiyor.tekrar 2 ye alıyorum, durup kontrol ettiğimde ise vites geriye 1 ve 2 ye geçmemeye başlıyor kafası karışmış gibi. araç bi süre sonra kendini yenilemiş gibi eski halini alıyor(vites geçişleri) şuan farkkettiğim tek şey normal rolantide bir sorun yok fakat gaza basıp 5-6 bin devire çıktığında geçme sorunu yaşıyorum. baskı balata şanzuman yağı 2 aylık yardımınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  31. Iyi günler benim araç 2004 Ford Focus manuel vites. 5. Ve geri Vitese geçmemë gibi bir sorun oluştu. Sebep ne olabilir

    YanıtlaSil
  32. Merhaba 2004 Citroen xsara aracimda bir suredir 1. Ci vitese bagzen zor giriyor ve aracimda yarim debriyajda surtme sesi var nedenini ogrenebilirmiyim simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  33. selamun aleykum. benim araç 1997 şahin s 1.6 - soru 1-) şamzuman yağ numarası nedir acaba ? soru 2-) çalışırken de çalışmazkende 1. ve 2. vitese geçerken zorlanıyor. depriyaja tam bassam bile. not : daha önce araçda uğultu sesi vardı sizin sitenizden aldığım bilgi ile (ki allah razı olsun sizden) şanzuman değişmek gerek dedikleri halde sadece yağ koydurdum - bitmek üzereymiş - ses kesildi. fakat koyulan yağ doğru yağ olmayabilir. onun için yağ no sordum. şimdiden cevap için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. Sizin aracın şanzıman yağına 90 numara dişli yağı koyulması gerekir. Eğer ki 90 numara veya 80 numara koymuşlarsa sıkıntı yok. Yani 80-90 ikisi de olur.

      Sil
  34. Usta mrb 2000 suzuki vitara vites kolu donmuş sanki 3-5 km gitmeden düzelmiyor sonra normal sıkıntısız devam ediyorum sadece don olduğunda sıkıntı yaşıyorum şanzuman yağı değişti yine aynı şekilde devam ediyor kimi vites teli dedi kimi sencromec. Sizinde fikrinizi almak istedim teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraba. Aşırı soğuklarda vitesin donması citroen nemo-peugeot bipper araçlarda da oluyor. Eğer donduktan sonra araçla yola çıktıktan bir müddet sonra düzeliyorsa vites halatları donuyor demektir. Şanzımana boşuna para harcamayın vites halatlarını değiştirin yeter.

      Sil
  35. Slm 99 hundai h100 panelvan aracın var gece 800 km yoldan geldim ANKARA'ya -17 derece saat sabah 04 de arabanın park ettim 06:10 da çalıştırdı fakat sadece 1 ve 2 vitese geçiyor sorun neden olabilir tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vites kolu başka vites yerlerine hareket mi etmiyor, yoksa sağa sola boşta sallanıyor mu?

      Sil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. Selamın aleyküm usta bende 2006 megane 2 var vitese hiç girmiyor bir kaç kez debriyaj pompaliyorum bir iki denemeden sonra vitese giriyor sonra kalkışta ki vites Değişimlerinde sıkıntı olmuyor nedenini soracaktım şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Ustam bugün aracım çalışır vaziyette 25 km gittim fakat vites zorlamaya başladı ve artık geçmekte zorluk yaşadım stop halinde vitesler normal fakat çalışınca sorun verdi

    YanıtlaSil
  40. Selamun aleykum ustam bende 2012 Cruze var 4.vitesten 5 gecisde bi sıkıntı yok 5.vitesten dörde ve boşa alınca anlamsız bi sertlik var sebebi nedir şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  41. İyi akşamlar ustam benim arabam 2001 model bmw e46 bütün viteslere çok güzel geçiyor sadece geri vitesine çok zor geçiyor kimi zaman bir iki dakikami alıyor geri vitesine takmam vites aralarında çok boşluk var kimi volant dislisinden diyor kimi debriyajdan diyor ama bütün viteslere güzel geçiyor geri vitesi hariç bu sorunu nasıl giderebilirim neden yapar yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  42. s.a öncelikle aracım 2010 peugeot bipper 1 2 3 4 viteslerde sorun yok gayet normal 5 ci vitese bazen gecmiyor debriyajı pompalıyorum ne yapsam gecmiyor tekrar 4 de takıyorum biraz gittikten sonra deniyorum geçiyor bazende gecmediğinde bosa alıyorum epey boşta gittikten sonra deniyorum tekrar geciyor 5 se anlamadım bazen gecmediğini unutuyorum reflex olarak 5 se atınca sorunsuz geciyor gecmediği zamanda nuh diyo peygamber demiyor sorun nedir neden yapar

    YanıtlaSil
  43. Selamın aleyküm ustam benim araba 91,mofel dogan L arcım yıkadıktan sonra arcım vitese girerken zorlanmaya başladı bir anda oldu anlamıdım bilginiz varsa cevap yazarmsabız sevinirim

    YanıtlaSil
  44. 2012 doblo geri vitese geciyor ama araba hareket etmiyor bide seyir halindeyken vites koluna dokundugumda ileri geri oynama oluyor neden olabilir hocam.saygılar

    YanıtlaSil
  45. 2007 opel vivaro aracın 2 ay önce debriyaj Balata ve 1-2-3. Vites senkromeçleri değişti bu gece dağıtımda önce geri vitese geçmedi daha sonra 1.vites ve 2. Vitesler yerine 3 ve dördüncü vitesle kalkmak zorunda kaldım vites kolu boştaymış gibi dokunduğumda sallanıyor ustam sorun ne olabilir ve maliyeti yaklaşık ne olur maddi durumum iyi değil bu aralar uyuyamadım işimde kullanıyorum

    YanıtlaSil
  46. Merhaba aracım 1999 model 1.6 enjeksiyonlu reno 19 3 den ikiye geçişte yoğun ve 4 den boşa alıp 3 e geçişlerde hafif cartlama var ayrıca diper vites geçişlerinde de sertlik var. Emsal araç kullandığımda vites geçişlerinin gayet rahat ve yumuşak olduğunu gördüm. Ustam şanzımanı açmaktansa çıkma almayı tavsiye etti ne dersiniz. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  47. Selamünaleyküm hocam.2003 model peugeot307 özellikle soğukta 1ve2. Vitese çok zor geçiyor diğerleri sert ama 2 en sert olanı. ısınınca biraz düzeliyor.Ustam halattan diyor ama sabah arabayı çalıştırmadan deniyorum gayet normal geçiyor hepsine çalıştırıp 1den2ye geçerken çok zor sebebi sizce nedir.Lütfen bana yardım edin halatta değilse 400tl boşuna vermek istemiyorum.Saygılar.

    YanıtlaSil
  48. Dediklerinizin bagzilari dogru olabilir AMA asil buyuk sorun viteskolunun yuvasindaki asinmalar o asinmadan dolayi ölcüler uymaz Hale geliyor ve vitesin rahat girmesine sorun oluyor hatta bazen hic girmiyor en sik görülen sorunlardan biri 1 ve 2 nin girmemesi bu sorunu kendim cozdum tamir Händler 50 dereden su getirtdiler ;-)

    YanıtlaSil
  49. hocam arabanın altını vurdum toprak tümseğe.. sonra da yokuşta araba geri kaçtı el freni ve patanaj ile kaldırıdım.. ve sonra vites geçmiyor gacır gucur ses gelior kırılacak gibi oluyor vites

    YanıtlaSil
  50. Abilerim benim arabada 2.vitese bazen iyi geciyor bazende cirtlama yapiyor bazen de 2.vitese atamiyorum direk 3e atiyorum ne yapmam lazim saygilarimla

    YanıtlaSil
  51. Merhaba hocam aracım 2012 model linea 95 lik multijet dizel fakat aracimda vites gecislerinde cok zorlaniyorum özellikle 2. vitesten 3. vitese gecerken vitesi one dogru ittigimde onunde engel varmis gibi oluyo ve gecmiyo biraz bista salladiktan sonra anca geciyo surus konforum kalmafi hic ve arabadan sogudum iyice neden olabilir

    YanıtlaSil
  52. Selam abiler 2013 linea aracimla yolda giderken isiklarda durdum tekrar hareket ettigimde 1.ve 2.vitese attigimda arac gitti fakat 3 4 ve 5. Viteslerde araba gitmiyor geri viteste calisiyor sebebi nedir acil yardim

    YanıtlaSil
  53. Aracımda fıtes tıtremesı var 98 model dogan sl sanzımanı bır ay once gozden gecırdıler safa balans yaptılar aks bılyalarından tut devrıyaj bılyalarana kadar hepsını yenı deyıstırdım yıne fıte 90 sanı gecınce gar gar ses cıkartıyo sankı yerınden cıkacak yardımcu olursanı. Cok sewınırım tesekur ederım

    YanıtlaSil
  54. salamınaleykum usta bende ww polo var 5. vitese gecmiyor bezen gecıyor gıderken sonra bırakıyor calışmadıgında hiç gecmıyor sana zahmet olmasa bı yardımcı olsan

    YanıtlaSil
  55. Hocam bende mıtsubishi kanyobet var 2 den 3 atarken debriyaja basinca kanyonet sanki bosluga dusuyo kut diye ses yapiyo garip yonu sadece 2 vitesteyken debriyaja basinca yapiyo

    YanıtlaSil
  56. 2001 Fiat siena aracım vitese geçerken zorlanıyor. Debriyaj kablosunu dün değiştirdi usta. Debriyaj düzeldi ama vitese geçerken sıkıntı oluyor. Nedeni nedir

    YanıtlaSil
  57. Sa usta bendede ayni sikinti var ve bende 1 inci fitese gecirirken zorlaniyorum ve ozellikle arabayla gunesin altinda bi 20 km yapiyim vites kazik gibi oluyor cok sertlesiyor . sonra ara soguyunca duzeliyor . sebebi nedir acaba .

    YanıtlaSil
  58. İlk önce kolay gelsin yorumumuzu dikkate alıp cevap verirseniz çok sevinirim 2001 model golf4 üm var araç 1 vitese geçerken takılıyor diğer viteslerde sorun yok yağ gibi geçiyor 1 vitese geçmede zorlandığında ilk vitesi 3 çekiyorum sonra 1 e çok kolay geçiyor bulunduğum ilde adam akıllı usta yok kimi halat diyor kimi komple vites mekanizması diyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  59. Merhabalar,benim aracim 2008 model 1.6 dizel Bravo,geçenlerde uzun yolda vites halatim koptu ve yolda kaldım,servisi aradım geldiler baktılar çektiler ama bu halat piyasada bulunmuyomuş 3 gün sonra aracimi alabildim,taa fabrikadan getirttiler ve sağ sol iki tele 750 lira verdim.. Bisiklet telinin biraz kalın nasıl bukadar pahalı olur anlamadım bide yaban ellerde perişan kaldim..

    YanıtlaSil
  60. S.a ustam bilgileriniz çok güzel bende 92 model sxa var hareket halindeyken uç vitese geçerken bazen zorlanıyor bide çok inceden hareket halinde ses kuş sesine benzer ses geliyor sebebi onarımı nedir şimdiden tsk.ederim

    YanıtlaSil
  61. S.a dun wosvogen 1.2 polo benzinli aracim normal bi sekilde calisiyordu bi sorun yoktu aksam aracla seyir halindeydim arkadasi gordum durdum sonra arac vitese attim debriyajdan ayagimi kaldirdim arac hareket etmedi bostaymis gibi gaz yiyo debriyaja basmadan viteslere geciyo hic zorlanmadan bana yardimci olurmusunuz nedir bunun sebebi

    YanıtlaSil
  62. Abi benim arabamin vitesinde bir sorun var arabayi çalıştırıyorum 1 e takıyor bir şey yok 2 ye takıyorum hareket halinde yine birsey yok 3 e takıyorum vitesi geri ilerde yavaslamam gerekiyor devir düşüyor abi vitesi 2 ye veya 1 e dusuremiyorum ancak durunca geçiyor vites

    YanıtlaSil
  63. Aracım Opel vectra 91 model abi bugün vites de bir sorun yaşadım abi 1 de kalkisi yaptim 2 de de birsey yok 3 e atıyorum giderken yolda devir dusurmem lazım vitesi 2 ye atamiyorum geçmiyor ancak araba yi iyice durdurup 1 e atıp tekrar kalkmam lazım neyden oluyor olabilir bide geri vitesé hiç geçmiyor

    YanıtlaSil
  64. S.a.2006 reno kango arabam çalışırken vitese geçmiyo çalışmazken vitese geçiyor acaba neden böle oldu.

    YanıtlaSil
  65. Şimdi usta 2010 toyota corolla 5.vites sorunu nedeniyle şansımın değişti şimdi de geri vitese zor geçip takılıyor yani zor çıkıyor tekrar şansımın açılacak sizce sorun şansımandamı tşk

    YanıtlaSil
  66. Merhaba hocam 2003 model opel vectra C kasa vites geçişleri normal ama 5 ci vitese geçerken zorlanıyor bazen bir sefer de geçiyor tam sağa çekip ileri doğru bastirarak ittiginde olmuyor ama normal bir şekilde takmak istediğinde geçmiyor fikir verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  67. Selamin aleykum abi bende golf 4 var viteslerimde gecmekte zorlaniyor en cokta 3 cu viteste ustalara gosterdim normal diyorlar ama 3 cu viteste kademenin birine geciyor vitesin tam gecmesi icin iyice oturtmamiz icin zorlaniyorum bana sanziman uagina baktir dediler ondan olabilirmi

    YanıtlaSil
  68. Hino kamyonetim videse geçmiyor hep boş videste gözüküyor sorunu nedir acaba

    YanıtlaSil
  69. Tofaş kartal 2000model aracımın kalkarken takdıye bir ses geliyor seyir halindeyken yine bişeye surter gibi ses yapıyor boşa aldığımda ses kesiliyor?

    YanıtlaSil
  70. ustam merhaba aracım 2011 model ford fiesta titanyum tüm viteslere zor geçiyor.Acaba vites halatından kaynaklanan bişeymi yada,debriyaj setinin komple değişmesimi gerekir.

    YanıtlaSil
  71. merhaba ustam aracım 2011 ford fiesta titanyum.Butun viteslerde zor geçiyor.Acaba halattanmı yada debriyaj setinin değişmesimi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  72. Ustam iyi gunler . Benim bi sorunum var aracim 97 model fogan slx . Vites dusururken yani motor fireni yapmak istedigimde vitesi atarken yukses sesle bir dişli sürtünmesi gıjjjt diye bir ses geliyor .s ve arac giderken tam vitesin bulundugu yerden ( park halinde iken yapmiyor bunu ) boyle bardağa yüzük veya bozuk para atip çalkalarmiş gibi bir ses geliyor.. bu sorunlar nedir qciliyeti varmisir yapilmasi gerekir mi acaba lutfen yardimci olursaniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  73. Mrb ustam, 2016 fiesta aldım sıfır, 2 den 3 e zor geçiyor, vites yolu net değil gibi hissediyorum, sizce ne olabilir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vites halatlarında veya şanzımanın içinde sorun olabilir. Yetkili servise götürüp garanti kapsamında baktırmalısınız.

      Sil
  74. 1998 model tek kapi polo var vitesi gecmiyor ve giderken tak tak die ses geliyor neden yapar bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  75. Slm ustam 2004 Fort fusion arabam var özellikle sabak ve akşam soğuk havalarda vites geçişleri çok zor oluyor ama araba ısınınca düzenliyor acaba ne yaptırmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanzımana daha önce her hangi bir işlem yaptırdınız mı ? İŞlem yaptırdıysanız şanzımana koyulan yağ numarası kalın olabilir. Eğer böyleyse şanzımana 75 numara şanzıman yağı veya kataloğunda yazan yağ numarasını koydurun sorun düzelecektir.

      Sil
  76. merhaba ustam aracım 98 model polo 1.6 1-2 ve 3. vitese atarken çok zor geçmeye başladı.tak tuk ses geliyor. ayrıca ilerlerken aracın seside değişiyor cıvv diye sürekli ses geliyor. acaba ne gibi bi sıkıntı vardır.

    YanıtlaSil
  77. Merhaba ustam. 1998 Kia Sephia var. Debriyaj pedalı ölmüş gibi en dipte. Vites, araç çalışır haldeyken mümkün değil geçmiyor. İstop halde hiç sorun yok. Ustamız baskı balatada sorun yok, alt ve üst vites kutularının değişmesi gerekiyor dedi. Anlamadığım nokta sorun vites kutusundaysa debriyaj niye ölü gibi? Bir de şanzıman ile vites kutusu arasında ne fark var? İnternetten alt üst vites kutularını sipariş etmeden önce sorayım dedim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  78. Merhaba ustam volvo 850 t5 otomatik vites aracim var hareket halindeyken vites cok sert ve zor geçiyor araba bagiriyor bagiriyor ancak ozaman vites atiyor devir 6 ya kadar cikiyor sebebi beyindenmidir yoksa sanzuman arizasi mi vardir
    Tskler aylin

    YanıtlaSil
  79. merhabalar. 2010 model doblo kullanıyorum son bikaç gündür 1. ve 2. vites çok zor geçiyor. geri vites ise ses yapıyor. parkedip motoru durduktan sonra vitesler gayet normal. Sorun ne olabilir yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  80. Soğukta sadece ikiye zor geciyo bunun sebebi ne olabilir

    YanıtlaSil
  81. Merhaba hocam benim araç dacia logan sadece 1 viteste hafif takılma var geçiyor ama zor geçtikten sonra boşa alıp tekrar 1 e attığında yag gibi gidiyor bu sefer nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil
  82. Ustam s.a 2012 megane3 var debriyaj baskı balata yeni yaptirdm pamuk gibi oldu ama bu sefer vites geçiş leri zor olmaya başladı 1. Vites hariç diğerleri çok zor geçiyor sanzuman işlem gördü ses geldiğinden dolayı bi yardımcı olursan sevinirim allaha emanet olun saygılar

    YanıtlaSil
  83. clio 3 aracim var hecbek aracim daha 45 binde 2011 mode bayandan aldim aracim calisirkende park halindeykende viteslere zor geciyor.1. vites 2.vites 3.vites zor geciyor .4 ve besinci vitesler 1.2 ve 3 uncu vitese gore birazdaha kolas sizce sorunum nedir

    YanıtlaSil
  84. Ustam benim araba fort cornet 2010 benim arabada soğukta 2 gündür vites hiç geçmiyor geri viteste bırakıyorum akşamdan geri 5 sadece 1 de bırakıyorum 1 ile 2 geçiyor sadece neden acaba yağ mi tel mi

    YanıtlaSil
  85. Kolay gelsin ustam 2004 model fiat stilo aracim var .durur haldeyken tüm viteslere çok rahat geçiyor fakat hareket halindeyken 3 den 2 ye ,2 den 1 e geçerken çok zorlanıyor.yukswltirken sorun olmuyor.sebep be olabilir acaba.tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  86. Ustam benim araba 2011 Kango. Arabam her çalıştırdığımda bütün göstergeler sıfırlıyor. (Kontağı açtığımda göstergelerde CIZIRTI sesi geliyor) Yalnız ısındığı zaman yapmıyor. Vereceğiniz yanıta şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  87. bende 2003 ford var abi 2500 motor depres sertlesti durdugum verde 1.vitesr gec gecti deprese nastiginda tas gibi oldu sonra yumusadi ama 1 e zor geciyor hataket alinde rahat geciyor ne yapmm lazim

    YanıtlaSil
  88. merhabalar benim 1996 modal renault 19 europa aracım var. kavşaktan dönerken 2. vitese taktığım esnada bi anda vites boşluğa düştü ve sadece 3. vites kullanılabilir sizce neden olabilir. her kafadan bir ses çıkıyo şanzıman diyn var dişli diyen var. en sağlıklı bilgiyi buradan alacağımı tahmin ediyorum. cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  89. Selamun aleykum 1. Ve 2. Fitese atarken zorlaniyo geriye atarkende dislilere surtuyo araba 95 model sahin ne yapmaliyim ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  90. arkadaşlar merhaba
    hyundai atos otomatik 99 model bir arabam var sorunum R takınca sorun yok P parkta sorun yok D aldım mı direk 3. vites le kalkıyor ve aynı vitesle gidiyorum hep sorun ne olabilir teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  91. Ustam 2016 passat manuel aracimda bugun bir sikinti yasiyorum arac henuz iki aylik. Bes gundur kapali garajda yatan araci ilk geri vitese taktigimda bir ses geldi.eve geldim bir kac ileri geri manevra ile park ederken en son geri vitese takrigimda ileri dogru gitti.bir kac defa tekrarlayinca oldugi yere biraktim.sorun ne olabilir ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  92. Slm sabah aracımı çalıştırdım vitese hiç geçmedi ama stop edince rahatlıkla oynatabiliyorum neden acaba

    YanıtlaSil
  93. S.a aracım Ford Connect 2003 Otomobil ruhsatlı neyse bu sabah aracı çalıştırdım vitese geçmedi ama stop halindeyken çok rahat vitese geçiyor neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  94. Merhaba arabam 200i8 model doblo normalde bir sorun yok ama şehir içi sık dur kalk yaptığında araç vitesler kilitlenir kalıyor debriyaj bastığım halde araba hareket edecekmiş gibi titriyor kontak kapatıyorum biraz bekliyorum düzeliyo hiç olmadık bir yerde kalıyor çok zor durumda kalıyorum ne olabilir yardımcı olun lütfen teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  95. 2012 focus aracimda vites d den s ye geçmiyor 10-15 km yol yapinca düzeliyor bu neden kaynakli olabilir yardimci olursaniz sevinirim araç duzelene kadr surekli boğuluyormuscasina ses çıkarıyor araç otomatik vites

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorununuzu nasıl çözdünüz aynı sorun bende de var.

      Sil
  96. Aracım 2012 otomatik focus arac d den sye geçmiyor 10 -15 km yoldan sonra duzeliyor neden olabir arac ilkin bigulurcasina ses çıkarıyor. Yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de aynı arıza var.nasil çözüm buldunuz yardımcı olabilr misiniz.

      Sil
  97. Merhaba, Benim aracım 1,3 opel Meriva 1. vitesten 2. vitese geçerken sert geçiyor. Diğer viteslerde sorun yok. Bu durum arabanın stop etmesine sebep oluyor. Neden oluyordur. Yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  98. Aracım 2012 Mercedes Sprinter dır sabahları vitesler yerinden çıkmıyor çıkması için yaklaşık 2 veya 3 kilometre yapmam lazım sorunu çözmek için ne yapmam gerekir

    YanıtlaSil
  99. Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar başıma bi olay geldi konu ile alakalı bana yardımcı olabilirmisiniz geçen akşam yolda gelirken aracı 5 e attım çıkartırken zor çıkartttım araç 1.6 berlingo 2007 model şimdi yine deniyorum arabayı 5 e atınca çıkartırken hem boşu bulmuyor hemde zor çıkıyor normal yolda giderken boşa atıncada 15-20 saniye sonra vites kolu kendiliğinden 5. vites tarafına hareket ediyor sıkıntı nedir acaba vites halatı diyen ayrı senkromeç diyen ayrı vites kutusu diyen ayrı ne yapmam gerekir konu ile alakalı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  100. s.Aleykum. Aracım 2006 ford focus 1.6 lpgli. Vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Özellikle 2 den 1 e düşerken ve 2d en 3 e geçerken. zor geçiyor. Sanki sürterek geçiyor. Engellere takılarak geçiyor . 2'den 1 düşerken daha fazla zorlanıyorum. Araç sop halideyken hiç bir sıkıntı yok rahat geçiyor. Araba ilk aracım. Acaba sorun bende mi diye düşündüm. Başak bie arkadaş da kullandı. O da 3 e geçerken biraz sıkıntı var gibi dedi. Acana sorun nerden olabilir. Be yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  101. Slm ustam aracim 1997 model ford mondeo benzinli-tuplu. ilk calistirdigimda 1 ve 2. Vitese zor geciyor. Gaz yiyor devir yukseliyor ama arc hareket etmiyor sizce neden olabilir. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  102. S.a 2001 model seat leon aracim onceden 1. Vitese zor geçiyordu diğer viteslere çok kolay ama 5. Vitesten geri alırken vites gelmiyordu acayip bi güç uygulamak gerekiyordu aracim bugun aks kesti tamiri yapıldıktan sonra 1. Vitese çok kolay geçiyor ama 2. vitese geçmez oldu geçse bile vites geri gelmiyor aynı sonrun diğer viteslerde de oluyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  103. Usta Tofaş Şahin 90 model bı araba aldım aracimda 5. Vitese zor geçme gibi bı sıkıntı var ilkte yada ikide olmasa da 3 ye rahat geçiyor ama ilkte geçmediği zaman gırc diye ses çıkıyor atıyor vitesten bu neden olabilir ve sorunumu nasıl duzeltebilirim . Aracı aldığım kişi vites körüğünü yeni değiştirdim ondan yapabilir diyor sizce dogrumudur ?

    YanıtlaSil
  104. Selam usta benim araba Ford
    transit 2005 model birinci ikinci ve geri fitese koyduğum da bazen takılıyor geç giriyor sebebi nedir acaba bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  105. Selam usta benim araba Ford
    transit 2005 model birinci ikinci ve geri fitese koyduğum da bazen takılıyor geç giriyor sebebi nedir acaba bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  106. mrb. mehmet usta benim kia rio 2007 dizel aracım vites geçişleri zorlanıyor ama cırt ses yok. sadece Geri viteste cırt sesi geliyor her zaman geri viteste cırt sesi var araç 145 binde bunun nedeni nedir sizce

    YanıtlaSil
  107. Ustam bende bitane tata indigo var bazen herzaman değil 1 ve 2 keye geçmiyor vites kolunu sağa sola sert vurunca düzeliyor vetes takımını değiştik düzelmedi neden acaba

    YanıtlaSil
  108. SELAMLAR,BENİM ARACIM ŞAVROLE-AVEO 2012 MODEL.BİR SORUN YOKTU DAHA BU AKŞAM 09.06.2017 CUMA AKŞAMI BİNİP ARKADAŞA GİDECEKTİM,VİTESE GEÇMEDİ.STOP HALİNDEYKEN GEÇİYOR,ÇALIŞTIKTAN SONRA HİÇ BİR VİTESE GEÇMİYOR SORUN NEDİR ACABA? ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.İNSANLARI AYDINLATTIĞINIZ İÇİN.SA<ĞOLUN.

    YanıtlaSil
  109. Merhaba ustam..polo 1.4, 2006 model arabamın debriyaj balatasını değiştirdikten sonra viteslere zor geçmeye başladı.Serviste değişimi yapan usta, balata diskinin bir tarafında az bir aşınma olduğunu bundan kaynaklandığını söyledi. Bir süre sonra balatanın diskin şeklini aldıktan sonra bu problemin biteceğini söyledi.Siz ne dersiniz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  110. Merhaba ustam..polo 1.4, 2006 model arabamın debriyaj balatasını değiştirdikten sonra viteslere zor geçmeye başladı.Serviste değişimi yapan usta, balata diskinin bir tarafında az bir aşınma olduğunu bundan kaynaklandığını söyledi. Bir süre sonra balatanın diskin şeklini aldıktan sonra bu problemin biteceğini söyledi.Siz ne dersiniz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  111. Merhaba ustam..polo 1.4, 2006 model arabamın debriyaj balatasını değiştirdikten sonra viteslere zor geçmeye başladı.Serviste değişimi yapan usta, balata diskinin bir tarafında az bir aşınma olduğunu bundan kaynaklandığını söyledi. Bir süre sonra balatanın diskin şeklini aldıktan sonra bu problemin biteceğini söyledi.Siz ne dersiniz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  112. Merhaba ustam..polo 1.4, 2006 model arabamın debriyaj balatasını değiştirdikten sonra viteslere zor geçmeye başladı.Serviste değişimi yapan usta, balata diskinin bir tarafında az bir aşınma olduğunu bundan kaynaklandığını söyledi. Bir süre sonra balatanın diskin şeklini aldıktan sonra bu problemin biteceğini söyledi.Siz ne dersiniz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  113. Mrb 2004 megane 2 aracimin debriyaj kavraması en ustteydi sonra debriyaj yumuşadı ve alttan kavramaya başladı birkaçgün sonrada 1.vitese ve geri vitese geçme de zorluk oluyor kart kurt diye ses geliyor ve geçince daha debriyajından çekmeden araç hareket ediyor sanki debriyajdan ayağı çekiyor gibi ama dibine kadar basılıyken oluyor bu olay

    YanıtlaSil
  114. Slm ark lar araçım seat ibiza 99 model aracım 5 geçmiyo durduk yere oldu beşe atıyom 3 geçiyo 5 oldugu yuva yok sanki 5 bula miyom neden ola bilir ne yapmamız lazım

    YanıtlaSil
  115. arabam 2006 palio 1,3 multijet 2 saatlik uzun yolculuk sonrası trafik sıkşması yaşadık yakıt almak için motoru stop ettik yeniden çalıştırınca 1 nci vitese geçmedi 2 yle devam ettim yolda çok zor geçti 4 vitese 3 km sonra evimin önünde geri vitese bi türlü geçmedi stop ettim vitese taktım öyle çalıştırıp park ettim sabah her şey normal neden neolabilir 2 ay önce yine trfik sıkışıklıgında zor geçmeler oldu lütfen bilen yanıtlarsa sevinirim

    YanıtlaSil
  116. Arkadaşlar herkese tekrardan meraba. Bir çok defa gerek mesajla, gerek maille, gerekse de yorum ile iş yerim çok soruluyor. Buradan söylemek istiyorum. İstanbul Büyükçekmece de 'New Auto Servis' benim iş yerim. Aracını getirmek isteyen arkadaşlar veya çayımı kahvemi içip tanışmak isteyenleri beklerim.
    İşimin yoğunluğundan dolayı buradaki soruların hepsine yanıt veremiyorum. Herkese iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  117. Ustam arç doblo 19 jtd arac 4. Vites yuwasına hiç girmiyor ne çalışır durumda nede dururken sebeb nedir

    YanıtlaSil
  118. Slm ustam benim 2OOO model bora var 2 ve 3 uncu vites biraz zor geçiyor dePriyaja iycene basınca geçiyor sebeb bedir

    YanıtlaSil
  119. 2008 doblo var vitesler soğukta zor geçiyor sanırım soguklardan ama geri vitese geçirirken cart diye ses geliyor neden tesekkurler

    YanıtlaSil
  120. sa 2008 fiesta var eylül ayında vites sertleşmişti 1 kaç gün kullanmadığım da düzeliyordu sonra hiç yapmaz oldu 3 4 ay sonra tekrar yapmaya başladı ilk kullandığımda ekstra yumuşak ama kullandıkça takılıyor bir gün sonra tekrar sabah yumuşak kullanmadığımda yumuşuyor. sizce neden teşekkürler

    YanıtlaSil
  121. Bende fiyat doblo var 2010 model 1.6
    Motor geçenlerde .vites .halatı .koptu
    .halatı aldık ustaya .gütürduk .tahmir
    Yaptı aradan bir iki ay geçti .yine pıroblem .çıkartı .viteste gene pıroblem oldu ve .vitese girmedi .aynı
    Zamanda debriyaja bastım yarim kaldı
    Debriyaj melhem gibi oldu

    YanıtlaSil
  122. Mrb bende 2010 volkswagen crafter var vites 1.3.5 giriyor 2.4.6 R vitesine girmiyor neden acaba acilll

    YanıtlaSil
  123. 2007model Ford transit in vites topuzu heryere debriyaj a basmadan donuyor vitese geçmiyor neden

    YanıtlaSil
  124. Selam bende r 19 1.4 var ben zaziman baskı baslatmasi debriyaj hepsini degisdim gene vitese girmiyor aracı is top ettiğim zaman giriyor vitese sorun ney bilen warvasa ustam anlatsan

    YanıtlaSil
  125. Acil yardim!! Merhaba arkadaslar bende hyundai era dizel aracim var 240 binde aracim normalde videse rahat geciyor fakat aracimla trafikte cok kalinca dur kalk vides serlesmeye basladi hatta cok zor geciyor videse sorun ne olabilir

    YanıtlaSil
  126. Acil yardim!! Merhaba arkadaslar bende hyundai era dizel aracim var 240 binde aracim normalde videse rahat geciyor fakat aracimla trafikte cok kalinca dur kalk vides serlesmeye basladi hatta cok zor geciyor videse sorun ne olabilir

    YanıtlaSil
  127. Bebde 2008 era var aracim vides gecislerinde normalde problem yok fakal tarafikte uzun zaman kaldigimda dur kalk yaptigimda aracim videse zor gecmeye basladi sorun nedir arkadaslar

    YanıtlaSil
  128. 1.4 linea 2015 model bakımda bütün yağlarla beraber şanzıman yağını da değiştirdim. Sabahları 1 den 2 ye geçmiyor o kadar ki sertleşti. 3 5 km yol gidince düzeliyor. Normal mi. Yağ değişmeden önce böyle bişey yoktu.

    YanıtlaSil
  129. Usta bende 97 mondeo var viteste hiçbi sıkıntı yokdu dün birden bire araç 3 de takılı kaldı araç boşa aliyo ama 1 de atsam 3 geçiyo geriye de alsam 3 geçiyo 3 den başka vitese geçmiyo

    YanıtlaSil
  130. meraba benim arac 90 model uno bugun on akslari degistirdim ama yolda giderken vitesi kendiliginden atmaya basladi sebebebi ne olabilir

    YanıtlaSil
  131. slm hocam benim uno 99 model aracimin on aks larini degistirdim ama vitesinde
    sorun cikti simdide acaba akslari degistirirken mi sorun oldu yolda giderken kendiliginden vitsi bosa atiyor ve arac ilerlemiyor ses geliyor

    YanıtlaSil
  132. Bende 97 model Tipo MPİ 1.6 aracimin vites geçişlerinde motoru sallıyor neden acana?

    YanıtlaSil
  133. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com 

    YanıtlaSil
  134. Ustam benim 2007 tipo var araç çalıştırıp bir kilometre gidene kadar ikinci vitese geçerken gıcırtı ile geçmiyor çok zorluyor 1 km sonra geçiyor tamirciye götürdüm șanzuman yağ koydu yine aynı problem teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  135. Selamın aleyküm ustam bende 2016 model Peugeot partner var vites 2.4.ve geriye geçmiyor 4 yada 5 denemede geçiyor bunun masrafı ne kadar olur ne sıkıntısı olmuş ola bilir teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  136. Selam Bende 2015linea pop var.sadece 1. Vitese zor geçiyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  137. 2010 Doblo elegans aracım var.sadece geri vitese alırken cirtlama yapıyor. 2 ci vitese zor geciyir ama ses yapmıyor,cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  138. Vites zor geçme problemi 3 şeyden kaynaklanır 1 şanzıman yağı bir şekilde azalmış yada sızma yapmış olabilir. 2 şanzımanınızın dişlileri hasar görmüş veya şanzıman dağıtmış olabilir ki bu en masraflısıdır 3- debriyaj balatası yemiş olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  139. Merhaba benim araç 2004 19 Doblo arabam soğukken vitese geçmiyor ısınınca sıkıntı gideriliyor ustaya gittim debriyaj seti dedi değiştim şuan yine aynı sıkıntıyı yaşıyorum şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  140. Merhaba hocam. Aracim partner tepe 2009 model. 1 sene once sanzumam yagini degisrirdim. Butun vitesler yağ gibi cok kolay bir şekilde geçiyordu. Ama bugun bir anda
    Gitti.
    Suan hiç bir vitese geçmiyor. Araba kaldi ortada
    Ne olabilir sizce

    YanıtlaSil
  141. Ustam Selamlar Bizim Araç 2017 veto 111 Vitesler çok zor geçiyor bana öneriniz nedir şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  142. Ustam aracım 2003 astra comfort sedan,Debrej baskı balata yeni 6,7 ay oldu değişti,stop halinde iken vites geçişlerde sıkıntı yok.çalıştığında geri vitese,1 ve 2 vitese zor geçiyor.debrej çok alttta,sanki boşta gibi,bir iki debreji pompalayınca hart ederek zorla geçiyor.Üst merkez değişti yine düzelmedi.Kayseride aynı ustam komple şanzımanı indirdi,debrej balatası hatalı olabilir diye sıfır balata taktı,yine aynı yukardaki anlattığım sorun aynen devam ediyor.Lakin bazanda vitesler tıkır tıkır geçiyor yumuşacık.mesela 20,30 km giderken sorun yokken ışıkta dururken
    1,2 ye geçmiyor. ama genelde geri,1,2 vitesler zor geçiyor debrej boşta gibi çok altta kavrıyor,3,5 pompalayınca hart ederek geçiyor.Şanzıman yağında kontrol ettirdim sorun yok.ne olur bi yol gösterin.

    YanıtlaSil
  143. Ustam kolay gelsin 3.vites atarken hafif cirrt ve biraz zor geciyor.servis vites halati ve teli dedi.siz ne dersiniz lutfen bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  144. Selamlar ustam uzman olduğun kesin
    Sorun şu 2008 model Citroen Berlingo var vides geçişlerinde derbriyajdan cırt diye ses gelip bazende debriyaj bayağı aşağı düşüyor ikinci basışımda düzeliyor sonra yine cırtlama yapıyor,telde kopmuyor sorun nerde neyi değiştirmem lazım,şimdiden vereceğin bilgi için teşekkür

    YanıtlaSil
  145. Selamün aleyküm ustam 2008 1.3 doblo vitese geçirirken sanki içeride bir şeye takılıyormuş gibi ufak ufak atlama yaparak geçiyor araç hareket halindeyken vites topuzuna gıram ağırlığında ki bir temas vitesi yerinden çıkarıp boşa atıyor ve vitesde çok boşluk var sebebi ne olabilir belki görmeden budur demek zordur lakin tahmini bir fikirde işime yarar saygılar

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.