Triger Kayışı Nedir ?

Triger kayışı, tahrik kayışının arkasında, motor bölümünde bulunan bir kauçuk kayıştır. Piston ve sübap birbiriyle eşzamanlı olarak çalışmak zorundadır. Triger kayışı, piston ve sübapların eşzamanlı çalışmasını sağlar. Eğer pistonlar ve sübaplar eşzamanlı çalışmazsa, sübaplar direkt pistonların üstüne gider, bu da motora ağır hasar verir. Triger kayışını iyi durumda tutmak, motorun ömrü için çok önemlidir.

Triger kayışını ne zaman değiştirmelisiniz (Yaygın belirtiler)?
Değişim zamanları her araç marka
ve modele göre değişiklik gösterebildiği için aracınızın bakım katalogundakilere bakmanızı öneririm. O yüzden kulaktan dolma sağda solda şu kadar km sonra değişir gibi laflara fazla aldırış etmeyin derim.
Eğer triger kayışı koparsa, araba çalışmayacaktır.
Aklınızda bulunmasında fayda olabilir;
  • Triger kayışını değiştirirken, triger kayışı, gergi ve avare bilyaları mutlaka set olarak değiştirilmelidir. Su pompası yani devirdaim ise kontrol edilir, gerekiyorsa mutlaka o da değiştirilmelidir.




İlk Türk Otomobili Atilla Hakkında Bilgi İçin Tıklayın...

9 yorum :

  1. Süper anlatım. Ağzıniza sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bilgilerinizi icin

    YanıtlaSil
  3. hocam oturdum 4 saattir bloğunu alt üst ettim resmen ellerine sağlık çok güzel ve anlaşılır şekilde anlatmışşsın herşeyi.
    emek verip bu bilgileri paylaştığın için teşekkürler. takipteyiz.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar benim tipo 99 model 1.4 aracim var. Kaloriferi actigim zaman hararet 90 da sabit ondan sikinti yok yaliniz uflemeyi gogus kismina verdigim zaman soguk ufluyor. Ama cama yada ayaklara verdigim zaman gayet normal sekilde sicak ufluyor ne yapmam gerekior bununla alakali aracim yeni su zamanda bir ustaya gitsem kat kat fazlasini istiyor yardimci olabilitlrseniz sevinirim iyi aksamlae

    YanıtlaSil
  5. 70s uno kalorifer açtığımda camlardan ve alttan sicak orta dan soguk ufluyor hararetiyi sebebini ogrenebilirmiyim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. bu tiriger çok önemli istanbulda düzceye gidiyordum tem yolunda izmit mevkiinde kaldım triger kopmuş astarı yüzünden pahalıya mal oldu bana amman dikkatt....Altunizade Kurye

    YanıtlaSil
  7. Benim kia careto 2006 model yeni aldim kac binde trendkayisi degismeli

    YanıtlaSil
  8. Benim kia careto 2006 model yeni aldim kac binde bir trent kayisi degismeli

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.