PEUGEOT 306 SU EKSİLTMESİ (SORU - CEVAP)

RADYATÖR
SORU ;

S.a usta ben bir hafta önce 2001 model peugeot 306 2.0 hdi aldim araba aşiri derecede
su eksiltiyor servise goturdum radyator delik diyor guvenilir iyi bir ustaya gotürdum kapak contasi yanmis diyor bir haftadir ise gidip geliyorum su eksilttikce bende uzerine ekliyorum yağ da veya suda karisma yok işim ve evimin arasi gidis gelis toplam 155 km

Araba suyu radyator kapagindan atiyor bunu gore biliyorum ve su borulari cok sert lesiyor hararet yapmiyor motor cekisi gayet güzel hararet 70 75 arasi degisiyor su azaltmasi 80 km yaklasik 1 litre civari egzos dumani normal renkte asiri duman yok
egzos dan su gelmiyor sizce sorun kapak contasi mi ? baska ne olabilir ?

CEVAP ;

Merhabalar Salih Bey,
Arabanızın su eksiltme arızasını tek bir yere ve iyi anlayan birisine gösterdiğinizden emin olmalısınız. Radyatör delik de olabilir, conta da yanık olabilir. Verilen cevaplar çok farklı olmuş.

Eğer ki suyu radyatörden dışarı basma, egsozdan beyaz duman atma, yağa su karıştırma veya suya yağ karıştırma yoksa muhtemelen conta yanık değildir. Radyatör kapağından su kaçırdığını gördüm demişiniz ancak kapaktan su kaçırmasının da çeşitli sebebi olabilir. Eğer motor soğutma sistemi içerisinde yüksek basınç olursa, radyatör kapağının içerisindeki termostat görevi gören mekanizma basıncın kapaktan dışarı çıkmasına müsade eder.
Eğer bu şekilde kaçırıyorsa normaldir. Ama radyatör kapağındaki bu küçük mekanizma bozulduysa soğutma sisteminde fazla basınç olmasa da kaçırır. Bu durumda kapağı yenisiyle değiştirmelisiniz.

Size tavsiyem her ihtimale karşı radyatör kapağını orjinali ile değiştirip deneyin. Eğer hala su eksiltmeye devam ederse iyi bir yere aracınızdaki su kaçağını inceletmenizi öneririm.


Gönderen : Salih ÇETİN

5 yorum :

  1. Merhaba iyi akşamlar Renault broadway aldım şöyle bir sıkıntı yaşıyorum araba 3. Vitese girmiyor 1 2 4 ve 5 çok rahat geçiyor neden 3.vitese geçmiyor acaba yardımcı olurmusunuz bilgileriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. 2001 model pegout 306 radyatör talyeinden su akıtıyor radyatör kapağını değiştirdim fakat aynı neden acaba

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bendede pejo 306 var 4 gündür arabayı kulandgım zaman hararet göstergesi 70 ten 90 na yükseliyor daha sonra kontağı kapatıgımda araba su kapağından suyu kaynatarak dışarı atıyor ve hararet göstergesi tekrar 70 misin altına düşüyor su ekliyrm ama her defasında böyle devam ediyor sorunu neyden olabilir acaba

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.