Aracınızın Arka Cam Rezistansı Bozulursa Nasıl Tamir Edilir ?

Kış aylarında sürücüler, arka camda oluşan buğu yüzünden sık sık görüş problemiyle karşılaşırlar. Buğuyu yok etmenin tek yolu rezistansı çalıştırmaktır. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı kopan ince rezistans telleri, sürücülerin başını ağrıtır. Oysa bu tellerin tamiri, piyasada satılan gümüş sırlı boyalarla birkaç dakika içinde yapılabiliyo.

Buğu Yapar

Her ne kadar yaz aylarında varlığını unutacak bile olsanız, arka cam rezistansı arızalandığında tamiratını siz yapabilirsiniz. Çok ince ve hassas bir yapıya sahip olan rezistans telleri, ya otomobilin camı silinirken ya da otomobil stationwagon ise yükleme sırasında kopar. Isınarak arka camdaki buğuyu yok eden birbirine paralel bağlı bu ince ve hassas yapılı rezistans telleri koptuklarında kendilerini buğu yaparak belli eder. Sağlam olanlar ise görevlerini sürdürmeye devam eder.

Tamiri 5 Dakika

Çoğu kullanıcı, kopan rezistans telini tamir ettirmeye üşenir. Basit bir tel için servise gitmek zahmetli bir iş gibi görünür. Ancak teller kopmaya devam edince arka cam tamamıyla buğu yapar ve asıl sorunlar da o zaman başlar. Servise gitmek için bütün tellerin kopmasını beklemek yanlış olur. Gümüş sırlı iletken boyalar sayesinde, otomobilinizin rezistansını 5 dakikada tamir edebilirsiniz. Üstelik tek başınıza.

Rezistans Nasıl Onarılır?

• Tamir için ilk olarak, tellerden hangisinin kopuk olduğunu tespit etmek gerekir. Bunu anlamak için, rezistans çalıştırılır. Çalışan tellerin üzerindeki buğu çözülürken, kopuk tellerin olduğu bölgede buğu kalacaktır. Buğunun kaldığı bölgede telin üzerindeki kopuk kolaylıkla bulunabilir.
• Gümüş sırlı iletken boyayı kopuk telin üzerine sürmeden önce yüzeyi temizlemek gerekir. Bunun için yüzeyi nemli bir bezle ve diğer tellere zarar vermemek için fazla bastırmadan silmelisiniz.
• Temizlenen zemin kuruduktan sonra, gümüş sırlı iletken boyanın dışarı taşmaması için kutunun içinde bulunan ve ortasında rezistans telinin kalınlığı kadar boşluk olan özel karton, zemin üzerine konulur. Daha sonra, gümüş sırlı iletken boya o boşluğa sürülerek, kopuk iki telin ucu birleştirilir. Eğer kutunun içerisinden, özel delikli karton çıkmamışsa, kopuk kısmın her iki tarafı da bantlanarak boyanın dışarı taşması önlenebilir.
• Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, gümüş sırlı boyaların kullanılmadan önce iyice çalkalanması gerektiği. Boya uygulandıktan sonra, kuruması için 5-6 saat beklemek yeterli. Bu süre zarfında rezistansın çalıştırılmaması gerekir. Ancak bu kadar beklemek istemiyorsanız, bir saç kurutma makinesini boyanın üzerine tutarak daha çabuk kurumasını sağlayabilirsiniz.

Dikkat

Gümüş sırlı boya, sadece arka cam rezistansındaki kopuklukları giderebiliyor. Rezistansın ana bağlantı yerlerindeki hasarlarda ve ön camla yan dikiz aynalarındaki ısıtıcılı camlarda bulunan rezistans arızalarında kullanılmaz. 

15 yorum :

  1. ya haocam teşekkür ederim çok güzel yazmışsın ama camdaki kopukluğu bulmak problem zaten. youtube da videolar var adamların elinde özel ışıklı problar var çok net inceleyip buluyolar ama ben yakından bakmama rağman nerede sorun var bulamıyorum bi türlü onu nasıl yapcam bilmiyom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlam teller köyü kahve kopan yerler açık kahve veya sarımtırak olarak gözle görünmesi lazım. .

      Sil
    2. Sağlam teller koyu kahverengi görünür. Kopuk yerler açık kahve veya sarımtırak renkte görünür.Açık olan renk kopuk yerlerdir.

      Sil
    3. Elktrikçilerde aruza kontrol. Kalemleri var üstad 5 tl. Yatay Telin tek tek şBir ucuna dokunun. Diğer ucunada iğne yada nenzeri iletlenle dokunun ışık yanıyorsa sağlamdır. Yanmayan yatayı komple onarın. Yada ilerleye ilerleye arızalı kısım nokta atışı bulunur.

      Sil
    4. Ayrıca bu kalemler her işe yarıyor. Ampul patlakmı. Sigorta atıkmı. Kablonun içinde kopukluk varmı vs.

      Sil
    5. Peki hocam benim sormak istediğimde şu benim rezidans sağlam fakat rezidans bacakları kopmuş aracımı yeni aldım Doğan SLX buna nasıl bı çözüm önerirsiniz ?

      Sil
  2. Büyüteç varsa bu konuda onu kullanınız, sanırım büyüteçle kopuk yerleri rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer ledli el feneriniz varsa, onu da tellerin üzerinde büyüteçle birlikte gezdirerek görüşünüzü daha da netleştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Peki bu boyalar boydan boya sürülebilir mi? Benim camda neredeyse hiç tutan yer kalmamış.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar
    Bende 99 model yumurta kasa var cam filmlerini kendim söktüm asılarak fakat yalnış yöntem olduğu için arka cam rezistansı hiç çalışmıyor ama düğmesi yanıyor basınca ne yapmam lazım uygun fiyata nasıl yaparım bilen varmı bütün şeritleri çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim sanayide sordum cam değişecek dediler

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar benim sorunum tesistensa giriş yapan soket camdan ayrılmış sokete kadar enerji var referanslar sağlam soket ayakları cama nasil monde edebilirim eski yerine yani ....

    YanıtlaSil
  6. E 200 mersedes 94 modelarka cam rezistansını nasıl ve nerede yaptırabilirim

    YanıtlaSil
  7. E 200 mersedes 94 modelarka cam rezistansını nasıl ve nerede yaptırabilirim

    YanıtlaSil
  8. Merhaba!

    Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

    5.000 - 10.000.000 ABD Doları
    * amaç *% 3 faiz oranı
    * 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
    E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Paylaşımın üzerinde baya geçmiş ama benim bu rezidans bacak işini çözmem gerekir ?

    YanıtlaSil
  10. Hello viewers all over the world, There is good news for you all today get your Blank ATM card that works in all ATM machines all over the world. We have specially programmed ATM cards that can be used to hack ATM machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at stores and POS. We give out this cards to all interested clients worldwide, We give out THE Blank ATM Card. Do you want to live a good life thought its illegal, its the easiest way to be a millionaire. it also has a technique that makes it impossible for the CCTV to detect you and you can only withdraw a total amount of $5,000 Dollars in a day on ATM Machine also avaialbel at cash delivery. We give up to $10,000.00 to $1,000,000.00 Dollars With our network hacking services. We can Recover all your lost money to Bitcoin and other Crypto currency, mortgage/realestate scams and fake ICOs within 48 hours or less. (Thomas Freddie Hackers) working together as a team to track down & to recover funds back from the most difficult internet SCAMMERS. NOTE!! We've received countless heartbreaking reports of notorious scammers and we’ve successful recovery them back via contact thomasunlimitedhackers@gmail.com

    Do contact us on ((Binary Recovery. University Grades.Wiping Criminal Records, FB & IG Hack, Telegram, Loads & Phone Hacking)) border us with your jobs & allow us give you positive result with our hacking skills. We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your financial problems, If you are in need of any other cyber hack services, we are here for you anytime, any day so contact us via our Email Address: thomasunlimitedhackers@gmail.com

    Regards
    THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS
    Email thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Call/Text: +1 (985)465-8370
    Motto: We offer the fastest and reliable services

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.