ARACINIZIN EGSOZUNDAN BEYAZ DUMAN VEYA SU ATIYORSA ?


Araç sahiplerinin beyaz duman veya damlayan su ile ilgili soru işaretleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Arabaların egsozlarından atan buhar veya damlayan su özellikle  lpg li araçlarda bu biraz daha fazladır.

Silindir kapak contası yanık ise ; 
Silindir kapak contası yanık olursa egzozdan beyaz duman veya su atar. 

Silindir kapak contasının yanık olduğunu anlamak için ;

a-) Aracınızın sürekli su eksiltiyor olması gerekir,

b-) Araç çalışırken radyatör kapağını ve yedek su bidonunun kapağını açtığınız zaman suyun dışarı fışkırdığını veya fışkırmaya çalıştığını görürseniz veya suyun dışarı taştığını, sürekli baloncuk yaptığını görürseniz contanız yanmış demektir.

c-) Aracı soğukken ilk çalıştırdığınızda yalnız bir dakika sonra (yani araç ısınmadan) radyatör hortumlarını elinizle sıkıp bakın. Eğer hortumlarda genleşme veya sıkışma hissederseniz yine contanız yanıktır ve pistonların sıkıştırdığı kompresyon radyatöre ve hortumlarına geliyor demektir.



d-) Motor yağ çubuğunu çıkarıp yağa baktığınızda motor yağının renginde değişiklik görürseniz, yani yağın rengi tıpkı sofrada yenilen tahin gibiyse veya yoğurt pekmez karışımı bir renk almışsa yine contanız yanmış ve su motor yağına karışmış demektir.

e-) Radyatör suyunun içinde yağlanma veya direk olarak rengi bozulmuş bir motor yağı nın suyla karışmış halinde görürseniz yine contanız yanmış ve bu defa da motor yağını radyatöre karıştırmış demektir.

       Silindir kapak contanızın yanmış olması için yukarıda saymış olduğum sorunlardan en az bir veya bir kaçının bulunması gereklidir. Eğer ki, bu sorunların hiç biri yoksa ve egsozunuzdan beyaz duman çıkıyorsa hava da soğuksa bunu sorun etmeyin, silindir kapağınızda veya contasında hiç bir sorun yok demektir. O buhar veya su havanın soğuk olmasından dolayı, egzozdan çıkan yanmış gazların da sıcak olarak çıktığı içindir, mesela tıpkı soğuk havada ağzınızdan çıkan buhar gibi.

Soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz saygılarımla..

Yakıt tasarruf cihazları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.. 

Z rot hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.. 

Aracınızdaki her türlü sorunları forum sayfamızda diğer kullanıcılara da sorabilirsiniz. Forum sayfasına gitmek için tıklayın..

270 yorum :

  1. iyi günler..aracım 2001 model opel vectra comfort 1.6 motor.aracımda su ve yağ eksiltme var..ve motor sıcakken rolantide beyaz duman atıyor gaza yüklendigimse mavi ve grimsi kokulu duman atıyor..ayrıca katalizör iptal onun yerine düz bir boru var.acaba sorun nedir..şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz duman ile mavi duman atması motordaki farklı sıkıntılardan kaynaklanır. Aracınızda su eksiltme var ve egsozdan beyaz atıyosa yüksek ihtimalle silindir kapak contası yanmış demektir.
      Mavi duman aracın yağ yakmasından kaynaklanır. Piston segman ömürleri tükenmiştir, özellikle yağ segmanı görevini yerine getiremez olunca silindirlerdeki yağı sıkıramayarak yanma odasına gitmesini sağlar ve yanma odasında yağ benzinle birlikte yanarak yağ eksilmesine sebep olur.
      Ancak şunu da belirtmek isterim. Su ve yağ motorda yanmadan dolayı değil de kaçak olmasından dolayı da eksiliyor olabilir. Söylediklerim kaçak olmadığında geçerlidir, yani kaçak olmadığından emin olun. Katalizörün iptal olması egsozdan mavi duman çıkmasına sebep olabilir. O yüzden aracınızın motorunda sorun aramadan önce bu hususlara dikkat etmek gerekir.
      Beyaz dumana gelince su kaçağı yoksa ve beyaz duman çıkıyosa dediğim gibi silindir kapak contası yanmış demektir. Geçmiş olsun.

      Sil
    2. alakanız için çok sağolun.su kaçağı yok araçta.lifte kaldırılıp bakıldı.buda dediginiz gibi conta ihtimalini dogruluyor.yağ için ise altta krank keçesinden çok az bi kaçirma oldugu söylenmisti.fakat aracin park yeri altında herhangi bi yağ birikimi izi yok..1000 km de 1litreye yakın eksiltiyor.arac tüplü bakım yapıldı..zaten kit takılalı 30 bin km ancak oldu.fakat sabah ilk çalismada tüp gecerken stop ediyor..bununla bir alakası varmıdır bilmiyorum.son olarak aracın ivmelenmesinde çekisinde bir anormallik yok..sadece yakıtta biraz artış var gibi..çok tesekkurler

      Sil
    3. Tüpte stop etmesi lpg ayarından vs kaynaklanır. Yağ eksiltme söylediğinize göre motor yağ yaktığı için eksiliyor. Motorun yağ yakması aracın performasına olumsuz yönde pek bi etkisi olmaz. (bujileri yağlamadığı sürece). Ben teşekkür ederim iyi akşamlar

      Sil
    4. Meraba benim araba dizel li bu gun beyaz duman eksozdan geliyor acaba bunu sebebi nedir simdidem tesekur ederim

      Sil
    5. Mrb ustam benim aracim 2011 model dizel beyaz duman ati bugun acaba neydendir

      Sil
    6. Meraba benim araba dizel li bu gun beyaz duman eksozdan geliyor acaba bunu sebebi nedir simdidem tesekur ederim

      Sil
  2. 2000 toyota corolla 1.4 vvti aracım yağ yakıyor conta sağlam beyaz dumanda atıyor çekişinde bir anormallik yok arabayla 90 100 gidersem az eksiliyo sıkıştırınca daha çok eksiliyor nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
  3. 2000 toyota corolla 1.4 vvti aracım yağ yakıyor conta sağlam beyaz dumanda atıyor çekişinde bir anormallik yok arabayla 90 100 gidersem az eksiliyo sıkıştırınca daha çok eksiliyor nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
  4. ismail bey, motorun yağ segmanları aşındığı zaman motor yağ yakmaya başlar. Bilhassa bu durum Toyotalarda fazla görülür. Piston, kompresyon veya ateşleme segmanlarında aşınma olmayıp, yağ segmanları özelliğini kaybeder ve yağ yakmaya başlar. Yağ yakan Toyotaların çoğunda bu şekilde bir durum görülür. Çekişinde veya çalışmasında bir sıkıntı olmayaşının sebebi de piston-gömlek ve ateşleme segmanlarının sağlam oluşundan kaynaklanır ve bunlara etki etmez. Eğer yağ yakmasın derseniz motorun silindir kapağı ve alttan karter açılıp pistonlar çıkarılacak. Temizlik ve ölüçüm yapıldıktan sonra takım segman takılıp gömlek honlanacak ve takılacak. bu durumda yağ yakma derdinden kurtulabilirsiniz. Hatta arabaya segman attırmak diye bir tabir duymuşunuzdur, sizinkine de segman atılacak. Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki ortalama nekadara mal olur nakit

      Sil
    2. Sadece segman atılarak kurtarırsa ve baska malzeme gerekmezse ortalama 750 ile 1200 tl arasında mal olur.

      Sil
    3. Toyota yaris1.0 otomatik2006 arabamda motordn beyaz duman attığnı söyledi usta arabada çalışmasında hiçbir sıkıntı yok bana göre.ne yapmalıyım acaba

      Sil
  5. merhana 95 model dogan marka aracım var..aracımın krank ve gomlekler degıstı.1500 km yol yaptım uzun yol.sehırler arası..1 su bardagı yag eksılttı.bu bana gore normal belkı yaktı belkı terledıgı ıcın buharlastı..ama sonradan sıboplardan 2 tanesı yanık denıldı ve sıbop degısımı yapıldı.subap ayarları yapıldı.sehır ıcınde yag eksıltmesı yukseldı ..ve 2 gun oncesı tekrar 1500 km yol yaptık hastamız vardı ve acılen yola cıktık arac 150 km de 1 lıtre yag yakıyor...toplam 10 lıtre yag yaktım.calısırken herhangı bır ses sorun vb yok.mavı duman atıyor.egzosun ıcı sıyah kurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle yağı çok az eksiltip sonra sübaplar değiştikten sonra çok çok aşırı bir fazlalıkla yağ eksiltmesi ilginç bir durum. Eğer kaçak olmadığından eminseniz benim aklıma bu durumda sübapları takarken ya sübap lastiklerini takmayı unuttular ya da lastikleri iyi takamadılar. Çünkü sübap değiştirmeyle yağ yakmasının sebebi başka bir şey olamaz. Eksantrik keçesinden contalardan v.s kaçırıyodur diyecem ama altına akan yağı görmeniz gerekli ve egsozdan duman atmaması gerekir. Siz sübapları değiştirdiğiniz ustaya tekrar götürün ve sübap lastiklerini kontrol etsinler bence. Geçmiş olsun.

      Sil
    2. hıcbırseklıde kacak sızma yok..ustaya gerı goturdum...goturmeden once bırkac yere sordum subap takımından degıl dedıler..aracın ust kısmı yapılınca alt kısmı zayıf oldugundan ust taraf alt tarafı daha cabuk yer dedıler..motor sokulde sekman dıye bırsey kalmamıs dedı usta..sekman boslugu ıkı agızın bırlestıgı yer 5 mm rahat var.normalde kıl kadar ınce olması gerekırmıs calısması ıcın..ve sekmanın sırt kısmı balık sırtı olması gerekır ıken dumduz olmus...ozellıkle gomlegın yağ kısmı cok asınmıs.sıfırdan sekman takımı takıldı.yatak degıstı.zaten krankt 1 yıllık sıfır ıdı.tekrar subap ayarı yapılıp motor kapatıldı...suan arac mavı duman atmıyor aksıne yuksek devırde kurum atıyor usta pıslıklerı kusuyor egzoz normal dedı kısa sure yapar dedı.reflektıye 2000 tl tutar dedı sekmanda senı kurtarır eskıden 1500 km de 250 gr yakarken sımdı 500 gr yakar dedı acık acık soyledı. sekman bana malıyetı 850 tl hersey dahıl.bunun 350 tl malzeme ıscılık 500 tl.( koylumuz oldugu ıcın.)..ınsallah bırdaha motor kapagını acmak nasıp olmaz.aracın torku gıtmesı tabı degıstı..

      Sil
  6. mrb usta aracım 97 model opel vectra b kasa cd modeli 2.0 136 hp
    ben öncelikle aracımın tüm bakımlarını yaptırdım ama en son silindir kapağını söktürdüm keyfe keder yüzeyini taşlattım sibob lastiklerini değiştirdim silindir kapak contasını değiştirdim montajını yaptim araç bazen çalıştırdıgımda bazen ilk marşta beyaz duman atıyor sonra kesiliyor duman düzeliyor ve sıkıştırdıgım zaman belli bir süre acayip fazla derecede durduğumda rolantiye bıraktıgımda aracı aşırı fazla beyaz duman we yanık kokusu gelmeye başladı (araç su ve yağ eksiltme yapmıyor) üst kapak yapılınca alt kısım zayıf kalmış dedi usta ama pek kafama yatmadı neden olabilir acaba sıkıştırdıgımda ve bazen çalışırken beyaz duman atıyor arkadası kesiliyor sebebi nedir diye merak ettim burda pek usta yokk kasap çokk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle silindir kapağını neden söktürüp taşlattığınızı anlamadım. Keyfe keder yazmışınız ama kimse aracının motorunu keyfe keder açtırıp zarara uğramak istemez. Önce onun sebebini öğrenirsem cevap vermem daha doğru olur.

      Sil
    2. anlatayım motorda tüm yağ kaçaklarını yaptirdim bir kaç yerde tekrar belirdi işini düzgün yapmadı yanına gittim bu araba suya basınç weriyor dedi bende suya basınç vermesse araba suyu nasıl devirdaim edecek dedim hortum u elledi patlatır hortumu dedi iyi peki dedik sorun ne dedim ya silindir kapağı yada silindir kapak contası dedi söktük contada hiç birşey çıkmadı silindir kapağına yöneldik bakıldı falan taşlamaya ölçüm e çatlak varmı diye tespit e gitti bana silindir kapağımın arızalı oldugunu söyledi usta bir tanıdıgında varmış onu alalım dedi tamam dedim parasını werdim ama benim silindir kapağımı tekrar arabaya takmış normal olarak benim silindir kapağı hiç bir sıkıntı yokmuş tabi bunu sonradan ögrendim kendi silindir kaapağımı bana satmak için yalan söylemiş suya basnç weriyor falan diyerek halbuki hiç birşey yokmuş silindir kapağında sahtekarlık yapmış helal etmedim bende parayı gittim araştırdım taşlamacıya gittim çatlak kontrolu yapan a gittim hiç birşey yoktu dedi bize gelen üst kapakta dedi yüzeyini taşlayıp sibob lastıklerini değiştirip sibobları alıştırıp tekrar yolladık dedi üst kapak sıfır gibi oldu dediler o işlemlerden sonra böyle duman atma olayı ortaya çıktı ustam

      Sil
    3. Başınızdan geçen olay özel servislerden insanların tiksinmesine yol açan bir olaydır. Keşke usta arkadaşlar böyle bişeyler yapmasalar, anlamadıkları yerde anlamadım ben bunu deyip başka yere gönderse vs. belki böyle olmayacak. Sizin başınıza gelen olayın benzerlerine çok defa denk geldim, şahit oldum. Aramızdan böyle ustaların temizlenmesi gerek ki insanlar gittikleri servislere güvenle arabasını yaptırabilsin. Her neyse konumuza gelecek olursak, sıkıştırdığınızda sadece beyaz duman atması ve aracınızda hiç su eksiltmemesi ilginç bir durum. Aracınızı lpg de kullanıyor iseniz bir kaç gün benzinde kullanın. Aynı sıkıntıyı yaşayacak mısınız bakın. Bunu dememin sebebi şu, araç beyaz duman atınca mutlaka motordan bir sıvı eksiltmeli.Eğer yağ ve su eksiltmiyorsa bu demek oluyor ki motora ayrıca bir yerden su giriyordur. Bu da büyük olasılıkla lpg tankının uzun süre temizlenmeden kullanılmasının sonucunda içinde biriken suyun gazla birlikte azar azar motorun içine girmesi ve yanmasıyla oluşur. Bu tavsiyemi dikkate alıp denerseniz sonucunu burda bekliyor olacam. Geçmiş olsun diyorum saygılarımla.

      Sil
    4. teşekkür ederim öncelikle benzinde deneyeceğim würt benzin katkısı koy dediler 20 lt ye onuda koydum düzelmedi ama bir kaç gün benzinde binip deneyeceğim ama bugun arabayı kontrl ettiğimde binmek için su tankının içindeki suyun bitmeye yakın oldugunu gördüm ortalama 1litre arası su aldı tank yarım oldu max sewiyeye ulaştı acaba pistonlara sumu veriyor diye kafam karıştı

      Sil
    5. Eğer su eksiltiyorsa ki eksiltmiş öyleyse maalesef ki silindir kapağındaki sıkıntı hala duruyor demektir. Ya contası yanık veya yandı tekrar, ya da silindir kapağında bir kıl çatlağı var demektir. Kıl çatlağı dediğimiz normal çatlağa göre tespiti çok zordur. Örneğin kıl çatlak olması durumunda araç soğukken veya fazla sıkıştırılmadan kullanınca su eksiltmede felan bir sıkıntı çıkarmaz ancak motor fazla ısınıca veya sıkışınca çatlak açılır ve suyu silindirlere alır. Silindir kapağını tekrar söktürüp iyi bir kapakçıda detaylıca kontrol ettirmelisiniz.

      Sil
    6. selamun aleyküm tekrardan ustacım silindir kapağını söktürdüğümde şöyle bir yol izledik anlatayım şimdi söküldü arabada su eksiltme yoktu tamirci para almak için öyle yapmış ama ben sonradan ögrendim tabi para almak için böyle birşey yaptıgını silindir kapağını söktük contada her hangi birşey çıkmadı silindir kapağı yıkamacıya gitti sonra taşlamacıya gitti taşlamacı çatlakcıya yollamış çatlakcı her hangi bir problem yok dedi taşlamacı yüzeyini ölçtü taşlama yapti tekrar geldi her hangi bir problem olacagını sanmıyorum conta yakmış olsam tekleme boğulma yapar gitmez diye biliyorum şimdi tekrar söktürmekde epey bir maliyet gerektiriyor silindir kapağını korkuyorum 1 ay olmadı yapılalı silindir kapağı conta yakacak da her hangi bir şey yapmadım araca araba ilk çalışırken her zaman olmasada arada beyaz duman atıyor normal giderken kırmızı ışıkta durunca arada duman atıyor tabi bir süre rolantide attıkdan sora geri düzeliyor birde durduk 2 aracın arasına girecez mesela manevra yapmam gerek debriyaj gaz yaparken aynadan dikkatimi çekiyor beyaz duman atıyor çok belli birşekilde ama normal zamanda ise yapmıyor bunu anlayamadım burda bir usta denk geldi oda aksam arabayı bırakcaksın bujileri sökecez sabah bakacaz su yağ gibi birşey warmı dedi bırakmak istemedim pek mantıklı gelmedi

      Sil
    7. Aleyküm selam. Hocam öncelikle nerde yaptırdın bilmiyorum ama yaptırdığın yerin bağlı olduğu örneğin oto sanatkarları odası gibi bi yer varsa oraya yoksa da tüketici hakları heyetine şikayet et. Emin ol arızan düzelene kadar bedava her şeyi yapmak zorunda kalırlar. Tabi bu sizin bileceğiniz iş sadece fikrimi belirtmek istedim
      Arabaya gelince eğer contada bişey çıkmadıysa o kapakta gözden kaçan bir çatlak var gibime geliyor. Çünkü silindir içerisine başka yerden su almaz motorda. Birde gömlek çatlak olursa olur ancak o çok zor bi ihtimal. Çünkü silindirde çatlak olsa daha başka belirtiler de gösterir.
      Yani durumunuzu anlıyorum ama ortada bir cenaze varsa kalkacak. Maliyetini dediğim gibi ilgili kurumlara başvurursanız sonuç alırsınız, gerek yok diyorsanız başka bir yerde kendiniz masraf edip yaptıracaksınız maalesef.

      Sil
    8. anladım çok teşekkür ediyorum vermiş oldugunuz bilgiler için ama kesinlikle bende silindir kapağına yöneldim artık problem olarak faturalar mevcut arızza mevcut ben demiş oldugunuz gibi tüketici hakları heyetine şikayette bulunacağım ne gibi bir bilgi verirler bilmiyorum verilen bilgiyi tekrar sizlerle paylaşırım :)

      Sil
    9. Ben teşekkür ederim. Sonucu bekliyor olacam, saygılarımla

      Sil
    10. tekrar selamun aleyküm blokta aşınma olmuş sekman kurtarmaz dedi tamircim üst kapakta yine birşey çıkmadı kılcal çatlak falan pistonlara yağ weriyormuş ama su eksiltme war dedim kaçak vardır dedi

      Sil
    11. Kaçak varsa neden var şimdiye kadar bakılmamış mı silindir kapağı yapılınca kontrol edilmez mi kaçak olup olmadığı. Neyse Allah yardımcınız olsun.

      Sil
  7. merhaba motor yag cubugu ve motor yag kapağını açtığında beyaz duman atıyor ve ufluyo olması seklınde ne yapmamız gerekır

    YanıtlaSil
  8. Normalde hemen hemen her motor o şekilde üfler. Ancak üfleme fazla ise motor rektefiyesi gerektirir. Yani motor inip dağılır, piston segman ve gömlekler ölçü durumlarına göre değişilir. O üflemeyi başka türlü kesemezsiniz.

    YanıtlaSil
  9. merhabalar ustam motor yağ kapağını açtığım zaman hava gelıyor renksiz nedir bu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hasan bey. Her aracın motor kapağını açtığınızda bi miktar hava üfler. Ama bu miktar da aracın marka modeline göre değişir. Örneğin 1.6 HDİ citroen motorlarında fazla üfler ki bu üflemeyi başka bir benzinlide görünce motor rektefiye istenir denilir, halbuki o motorda normaldir. Yani eğer fazla değilse sizinki de o hava normaldir fazla kafanıza takmanıza gerek yoktur.

      Sil
  10. Merhaba;2000 model peugeot 406 benzin LPG li aracim var yağ yada su eksiltmiyor fakat 2 ay önce fincanlardan ses geldiğinden dolayı fincanlari temizlettim fakat yine ses yapmaya basladi birde ilk calistirmada hafif siyah duman li calisiyor ardından duzeliyor özellikle fincanları değişmeden bu sesi nasil kaldirabilirim?Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Fincanları temizleince ses kesildi ve sonra yine başladı ise sesin kaynağı fincanlar demektir. Fincanları da değiştirmeden daimi olarka sesi kesemezsiniz.

      Sil
    2. 406 ların yağlı pusval diye biliyorum sanki eğer yanılmıyorsam, yani fincan yok direk subaba basıyo. Fİncan derken acaba pusvalı mı kastediyorsunuz?

      Sil
  11. Merhaba 1999 model palio aracımla yoldan çıktım ve aracımın altı ciddi biçimde taşa toprağa sürttü. Lastikleri patladı lastikleri yaptırdım yola devam ettim fan kırılmış çalışmadığını farketmedim şehir içinde araç hararet yaptı. Hararet motor kısmından duman yukselince farkettim. Ustaya götürüp fanı değiştirdim. Fanın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için motora gaz verdim bu sırada egzozdan yogun beyaz duman attığını gördüm. Araç su da eksiltiyor. Problem ne olabilir. Bulunduğum yerde iyi usta yok servise gotursem en kötü senaryoda motora ne olmuş olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Fanın çalışmadığından dolayı aracın hararet yaptığının farkına varana kadar motor silindir kapak contası yanmış. Contayı değiştirmek için silindir kapağının sökülmesi gerekir. Silindir kapağı sökülünce temizlenip yüzeyinde eğrilk veya herhangi bir yerinde hararetten dolayı çatlak olup olmadığı kontrol edilir. Tüm temizlik ve kontrol işleri bittikten sonra yeni contayla takılır.
      Kısaca aracınızın problemi silindir kapak contasıdır. Ancak kapak sökülmeden de taşlama gerekip gerekmediği ise bilinemez. Başka da bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

      Sil
  12. hyundai era dizel aracım var turbo kesti turbo yapıldı yagı filtreleri herşey degişti ogun bugundur sabahları 30 saniye beyaz duman atıyor enjektör dediler onlarda yaptırıldı ama hala devam ediyor yagda eksilme yok suda eksilme yok çalıştırıyorsun sabah ilk çalışmada beyaz duman atıyor ve sarsıntılı çalışıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazot filtresi değiştiyse ve yan sanayi takıldıysa yapıyor olabilir veya da buna bağlı olarak mazot tertibatı hava yapıyor olabilir. ( Filtrenin bağlantı hortumları tam takılmış olmayabilir.)
      Turbo nun milinden yağ bıraktığından dolayı silindir içerisinde sabahları yanma zort olduğunda bu arızayı da yapabilir. Aracı yaptırdığınız yere götürüp yaptıkları yerlerle alakalı kısımları kontrol etmelerini söyleyin, muhtemelen bi yerde bir aksaklık olmuştur.

      Sil
    2. turbosuz dizel araçlarda beyaz duman atmasının sebepleri nelerdir

      Sil
  13. ii günler ustam benim aracım 1996 model honda 1.6 aracimla 2000-3000 devirlerde ilerlerken arac tekleme yapıyor benimde sorunum conta ile ilgili olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Teklemeye sebebiyet verecek bir çok parça vardır. Contadan evvel başka yerlere bakılması gerekir. 2-3 bin devirlerde tekleme yapıyorsa ateşleme sistemini kontrol ettirmenizi öneririm.( Buji, buji kablosu, bobin.)

      Sil
  14. Merhaba ustam.1952 model willys jeepimde 1.6 audi 80 kara dizel motor var.motor yeni rektefiye,mazot pompasi tamir gordu,enjektorlerin 4.ude yeni.Bu islemlerden sonra siyah duman problemi yasadim.Pompaci avans ayari yapti.bi.kac kez.Dumani yok etmek icin.isin icinden cikamayinca conta yanik.dedi.ben de 5 usta gezdim conta icin.hepsi asaglam dedi.en son avanstan sonra beyaz duman atmaya basladi.sarsintili calisma ve yuklenince asiri duman.acaba avans ayarindanmidir.bir sorum daha olacak.karter conta ve ust kapak conta yeni dwgisti kacak yok.fakat egzos bogazi ve mars motorunun oldugu yer yag icinde.swbwbi.ne.olabilir.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. beyaz duman için avans ayarı defalarca yapıldı, pompa kontrol edildi ve enjektörler de yeniyse, yani bunlardan birinde sıkıntı olmadığını varsayarak anlatacam. Çünkü beyaz duman için evvela avans ayarı enjektör pompa mutlaka sağlam olmalıdır ki başka yerler hakkında yorum yapabilelim.
      Eğer 5 usta gezdiniz de contada bişey yok dendiyse o da doğrudur. Ben beyaz duman yapmaya sebep olacak diğer hususlardan bahsedeyim.
      Arabanızda yağ veya su eksiltmesi var mı acaba. Zira conta sağlam olabilir ama silindirde çatlak olması örneğin arabanın su yakıp beyaz duman atmasına sebep olabilir. Su eksiltme yoksa gelelim yağa. Normalde yağ yakan bir araba mavimsi renkte duman atar. Ancak çoğu arabada gördük kü sibop lastikleri eskiyip çok az yağ yakan arabalarda beyaz duman oluyor. Yani avans ayarı, pompa, enjektör, conta gibi şeylerin sağlamlığından ustalarınız emin olduysa yazdığım diğer sebeplere bakılmalıdır.
      Ama fikrimi soracak olursanız tahminimce ya aldığınız yeni enjektörler orjinal olmadığı için sıkıntılıdır, ya da pompada veya avansında sorun vardır. Diğer yazdığım sebepler çok zor ihtimaldir. Gerekirse farklı farklı ustalara yakıt sistemini pompa enjektör baktırın derim. Özellikle farklı pompacılar deneyin. Başka da sebebi olamaz zaten beyaz dumanın.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir.
      Geçmiş olsun iyi günler.

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Emre Bey. İletişim kısmından yazarsanız detaylı olarak yardımcı olurum. İş yerimi ve adresimi de verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buarada arabanız hakkında yorumumu da yapayım diğer okuyuculara da gerekli olabilir. Öncelikle aracınız 1.4 HDİ yani turbo dizel olduğu için kesinlikle bu motora 20/50 yağ konulmaz. Ki biz 10/40 bile kullanmıyoruz. Sebebi ise bu yağlarda turbo sıkıntıya düşüp ömrü kısalır. Daha ince yani 5/40 veya 5/30 yağ kullanılması turboyu yağlamada en etkili yağlardır. Sizin koyduğunuz yağ kalın olduğu için turbo milini yağlamaz ve turbonuz arızalanabilir.
      Yağ eksiltmesine gelince eğer kaçak çok ise yaktığı için değil kaçırdığı için eksiliyodurç Kaçıran kısımlar tespit edilip ( karter, keçe vs.) contaları değiştirilmelidir. Üfleme her motorda olur özellikle hdi motorlarda çok fazla üfleme normal olarak kabul edilebilir. Bunun için de kompresyon değerlerine vakılması gerekir.

      Sil
  17. Evet ilk işiniz yağını bir an önce 5/30 ile değiştirmek ve sonra yağ kaçaklarını yaptırmak olsun. Yağ yakma konusuna gelince de yağ kaçırdığı için eksiltiyordur siizin aracınızda tahminime göre. Zaten buraya gelecekseniz de detaylı olarak bakarız.

    YanıtlaSil
  18. Mrb usta pegeot 106 1999 model benzilli aracım var. Araba ilk çalıştığında beyaz duman atıyor ışıklarda durduğum zaman dumanın attığını görüyorum ve hafif yanık kokusu veriyor gaza bastığım da duman aşırı atıyor. Araba da su eksiltme yok yağ eksiltme var 4 ay önce üst kapak değişti.Acaba sorun nedir.

    YanıtlaSil
  19. Ustam eski kasa doganim conta yakdi yagda yakiyodu yapmisken sekman attirdik yag pompasi siboblar hepsi degisti kapakda taslandi 1000tlye yakin harcadik arac yag eksiltiyo ve acayip ufluyo yapamadik üst kapakdan asagi dogru hortum cekdim neden bole oldu egzozdan duman atma yok

    YanıtlaSil
  20. Slm 2007 145 binde lancerim var arac 2500 km de 2 lt yağ ekledim rölantide birşey yok yuklenince beyaz duman atıyor uflemede yok bi kaç ustaya götürdüm farklı yanıtlar aldım subap lastiği sekman atilirsa düzelir diyen oldu bunlar bu motorda fayda etmez komle rektefe ve gömlek gerekir diyen ler çevremde güvenip aç şu motoru diyecegim bir ustada yok ne tapmak gerekir simdiden tak

    YanıtlaSil
  21. slm ustam. 2000 model bora aracımın motorunu yaptırdım geçenlerde yağ yakıyordu. 1500 km sonra aracmım yağını kontrol ettim yağ 3/1 oranında eksilmiş. ustaya söylediğimde motorun yeni yapıldığı için içi henüz kurum bağlamadığından birz eksiltme yapar dedi ama aklıma yatmadı. sizce doğrumu bu olay. yada yağ eksiltmesi neden olur.

    YanıtlaSil
  22. Merhalar...1999 model ford escort aracim var..sabah aracimi calistirdigimda ...egzozdan su damladigini gördüm...araci stop ettirip su deposuna baktigimda su bitmek üzere olduğunu farkettim..suyu fulledim..is cikisi 3 km kadar yol gittikten sonra egzozdan yine su gelio.ama depoda su azalması görmedim...bu konuda nasil bi yol izlemeliyim sizce ...teşekkürler simdiden

    YanıtlaSil
  23. kango aracımda ilk çalışmada gaza basınca beyaz duman atıyor sonra kesiyo neden acaba

    YanıtlaSil
  24. Selamlar 1997 model 2.5 v6 Opel omegam var araç ilk çalıltırmada mooruldanıyor daha sonra tüpe geçti mi ilk kalkış anında tekliyor buji ve buji kablolarını değiştirdim sorun aynı araç yokuşta hantallaşıyor ara sırada tekliyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden hürmetler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sadece benzine alıp denediniz mi acaba? Eğer benzinde yapmayıp lpg de yapıyorsa lpg ye yoğunlaşmanız gerekir. Bir de lpg nin markaası nedir ?

      Sil
  25. iyi günler arkadaşlar adım KADİR .2 gün içerisinde bi transporter bulduk ve araba ağrıda .Ben malatyadayım fiyatın 5 binlira altında aldım .yani 10000 bine .araba herşeyi orjinal 270.000 binde.2.5 TDI .ağrıda bir tanıdık arabaya baktı .motoru normalmiş yürüründe sorunda yokmuş .ama egzoz da beyaz duman atıyormuş .neden olduğunu bilmiyoruz.bende iki seçenek arasında kaldım. 1- havanın soğuk olluşunda olabilirmi 2- conta yanmış olabilirmi . Yardımcı olursanız sevinirim pazartesi günü getireceğim arabayı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğin seçenek de olabilir tabi ki. Ama contanın yanık olması için bazı delillere daha ihtiyaç olur. Örneğin araç su eksiltiyor mu, çalışmasında tekleme gibi sıkıntı var mı ?

      Sil
  26. Hocam 130 bin de Hyundai era dizel aracım var. Araç sabah ilk marş'ta rolenti hafif titriyor ve beyazımsı duman atıyor. Attığı duman biodizel yağ gibi kokuyor sanki.
    bu işlem 10 sn belki daha az sürüyor.
    Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aracın sabah ilk çalıştırdığınızda attığı beyaz dumanda yağ kokusu geliyorsa genelde subap lastiklerinin özelliğini yitirir. Sabaha kadar lastiklerden silindir içerisine sızan yağ ilk çalıştırmada dumana sebep olur.

      Sil
  27. Merhaba ustam 96 model şahin S aracim var sadece dip gazda beyaz duman atiyor yağ eksiltme var ama suyla ilgili bir sıkıntım yok yada egzostan su atmıyor sebebi ne olabilir teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Su eksiltme yoksa bahsettiğiniz beyaz dumanın sebebi yağ olabilir. YAni aracınız yağ yakıyor olabilir. Az da olsa yağda eksiltme oluyosa sebep budur.

      Sil
  28. Ustam.s.a benim aracim 2008 dizel era aracin turbosunu yaptirdiktan sonra arac rolantide calisirken 6000 devire kadar bassamda sikinti yok lakin giderken hangi viteste olursa olsun2500 deviri gecince mavi duman atiyor bir cok ustaya goturdum bilgisayara bagladilar hic bir sorun yok her arac yapar cvbini aldim. Sizce ne olabilir yada ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Turboyu ne için yaptırmıştınız acaba? Şöyle ki turboyu ötmesinden dolayı yaptırdıysanız genelde intercoler a yağ doldurur ve bu yağ da silindirlere emilerek aracın duman atması meydana gelir. Turbo borularını ve intercoler ı kontrol ettirip yıkatırsanız dumanı kalmayacaktır.

      Sil
  29. Selam Ustam, 2002 1.4 eski kasa L.p.g benzinli toyotam var. Arabam yağ eksiltiyor ithal motor yağ (onarıcısı)koymuştum. bir kaç ay önce, motor yağını değiştireli itibaren 7.000 km yapmışım. yağ ilavesi olarak ta aralıklarla birer litreden tam 4 litre yağ ilave yaptım . gaza basınca eksozdan çok hafif duman( varla yok arası)ve su falan gelmiyordu. yaklaşık bir ay önce Bor motor yağı katkısı koydum.(motor yağını değiştirmeden çünkü yağı temiz görmüştüm) yağ eksiltmeye devam ediyor kaçakta yok eksoz kömür isi gibi kara olmuş ,gaza basınca 3 ile 4 arası eksozdan su ve buz rengi veya grimsi çok duman atıyor..bilgi verirseniz memnun olurum .Şimdiden çok teşekkür ederim SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aracınızın altında yağ kaçağı olmuyorsa yağın eksiltmesi motorun yaktığını gösterir. Motor yağ yaktığı zaman genelde mavi, yağı az yakan araçlarda da beyazımsı duman görülür. BEyaz duman su eksiltmesi olduğuna da işaret olablir yağa da. Bunu da aracın yağ ve su eksiltmesini takip ederek anlarsınız. Siz yağ eksilttiğini biliyorsunuz sanırım su eksiltmesi de olmuyor. Yani dumanın sebebi yağ yakması. Gelelim motora koyduğunuz katkı maddelerine. Motor yağ katkıları motor yağının özelliklerini geliştirerek bazı faydaları olabiliyor. Ancak bor katkı maddesinin her ne kadar reklamlarında vs herşeye çare olduğu yazsa da, hiç bir zararının olmadığı söylense de ben faydasından çok zararını gördüm şimdiye kadar. Bor maddesi yağ katkısı değil yani motor yağına karışmıyor diğer katkı maddeleri gibi. Motor aşınan parçalarının yerine yapışarak motoru onaracağı söylenir. Aşınan yüzeylere yapıştığı gerçektir. Ancak aşınan yerler haricinde başka yerlere yapıştığını da bizzat ben onayladım. Şöyle söyleyim. Yağ yakan bir araca bor maddesi kattığınızda sekmanların yuvalarına aralarına yapışıyor. Ancak bu madde yüzünden sekman silindirle tam öpüşemediği için aracın yağ yakması artıyor. BOr maddesi katılmış bir çok motor söktüm ve maalesef hepsinde de durum aynıydı. Motoru mahvetmiş haldeydi. FAzla uzattım ama kısaca söylemek gerekirse bor koymakla yanlış yapmışınız. Size tavsiyem aracı önce alttan üstten açtırın. YAni üstten silindir kapağını alttan karteri vs söküp pistonlar çıksın ölçülsün sonra yeni sekman atıp takılsın. Ancak ölçü kurtarmıyorsa motorun rektefiye olması gerekir bunu da göze alıp söktürmenizde yarar vardır.

      Sil
  30. Hocam aracım 2005 dizel accent. Motoru yapılalı 11 bin km oldu.son 2-3 gündür sabahları ilk çalışıp 3-4 km gidene kadar bi sıkıntı yok ama sonra bembeyaz duman atmaya başlıyor we herzamanda olmasa gaz sıkışıp dewir sona wuruyor motor ısınana kadarda beyaz duman atmaya dewam ediyor sizce sıkıntı nedir? İki sefer 20 lik we 30 luk mazot başka bi yerden aldım bundan olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devir sona vuruyosa pistonun üstüne yani yanma odasına yağ alıyor demektir. Acilen ustanıza götürmelisiniz. Dumanın sebebi de budur.

      Sil
  31. İyi günler aracım 2003 model Ford Focus daha bugün aldım ve ilk arabam araç sıkıştırıldığında duman atıyor. Araç sahibine söyledim araç 1 aydır kullanılamıyordu onun için yapıyor dedi bu bir ihtimal mi ? Aracı kullandıkça düzelir mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Dumanın rengi nedir acaba, bir de her sıkıştırdığınızda mı yapıyor yoksa ilk zamanlar soğukken falan mı ?

      Sil
  32. slm ustam.2005 model chevrolet kalos 1.2 benzin/lpg li arabam var.3-4 haftadır araba soğukken ayağımı gazdan çekince stop ediyor. lpg ye geçince normal çalışmaya devam ediyor.saf alkol koyup 3 gün sadece benzinde sürdüm yine aynı sıkıntı.araba soğukken ilk çalışmada sürekli gaz veriyorum, çekince stop ediyor.araba sıcakken tek marşta çaılışır gaza basmaya gerek yok..geçen kış -30 bile tek marşta çalışırdı.sıkıntıyı açıklarsanız sevinirim.şimdiden ilginize teşekkür ederim ustam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hocam rölanti düzenleyici bozuk gibi duruyor.
      Motor soğukta ilk çalıştığı zaman rölantide stop etmemesi için veya düzgün çalışması için daha fazla benzine ihtiyaç duyar. Bunu yapan da rölanti düzenleyicidir. İlk çalıştırıldığında motora benzini az verir ve gaza basmazsanız stop eder, ısındıktan sonra düzelir. Boğaz kelebeğini ve rölanti düzenleyiciyi temizletin, eğer düzelmezse rölanti motorunu değiştirmeniz gerekebilir.

      Sil
  33. sa ustam aracım 2000 model 2.0 cd vectra aracı daha yeni aldım alırkende kimseye göstermedim yanlız,yağ çubuğunu çektiğin zaman hava üflüyor hissedilir şekilde birde motor kısmı yağla dolu conta dan yağ kaçırıyor gibi ne yapmaalıyım kimi bişey olmaz diyor kimi segmanlar yıpranmış diyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Hocam öncelikle piston ve segmanları aşınmış bir motor, yani genel dille rektefiye isteyen bir motor kendini bellirli şekillerle belli eder. Bunlardan birisi yağ çubuğundan hava üflemesi, biri de motorun genel anlamda contalarından vs yağ kaçırması. Bu durumları görünce motorun rektefiye olması gerektiği kanısına varılır. Yani sizin aracın motoru da gösteriyor ki maalesef pek sağlıklı değil. Ancak normal bir motordan da yağ çubuğundan buhar atar tabi belli miktarda. Sağından solundan yıpranmış contalardan yağ kaçırmış olabilir. COntaları değiştirince düzelebilir. En sağlıklısı iyi bir ustaya motorunuzun durumunu gösterin. Buradan görmeden benim birşey demem yanlış olur.

      Sil
    2. teşekkürler ustam ustaya gösterdim aracı rktefiyelik durum yok fakat kompresyon basıyo biraz dedi birde ,araç rampalarda bayılıyor 2.0 motor için anormal bi durum bu nedenini tahmin edebilirrmisiniz

      Sil
  34. hocam merhabalar
    bende 2010 model mistsubishi lancer 1.5 var.aracımı sabah çalıştırıyorum felaket beyaz duman atıyor ve vuruntulu çalışıyor.motor ısındıkça durum düzeliyor ve herşey normale dönüyor.çekişi gidişi mükemmel.fakat şunu farkettim araba çok fan açmaya başladı.radyotöre baktım su yok 1 litre su aldı.ve diğer bidon hazne aracım normalken yarıdaydı.şimdi taşma derecesinde.tamircim conta diyor.ama ben kabullenemiyorum.enjektör felan pislenmiştir diyorum.sizce ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Anladığım kadarıyla tamircinizin doğru söyleme olasılığı yüksek. Benzinli arabada enjektörden dolayı beyaz duman atma olasılığı hiç yok diyebilirim. Hele ki su eksiltmesi oluyorsa tamircinize guvenebilirsiniz derim.

      Sil
  35. slmlar herkese
    ustam benim 2001 model honda civic vteg 1,6 aracım var ve su eksiltiyor. şehir içi 60-70 km. de 300ml. (1 su bardağı ) kadar. fakat egsoz dan duman ve su atma olayı yok. yağda normal yani tahin gibi olma durumu yok. bir ustaya gösterdim conta yanık deil dedi kırmızı bir antifiriz varmış koy düzelir dedi koyduk ama olmadı. başka bir ustaya gittim oda radyatör kapağını açarak baktı conta yanık dedi. ( bu arada kaputu bi ara açtığımda hava kaçırma sesi duydum radyatör kapağındanmış ( kapağı açtığımda basınçlı bir hava çıktı )onu orjinali ve uygun olanı işle değiştirdim fakat yine su eksiltiyor. bu arada 2. usta radyatör kapağını açtığında şunları gözlemledim su nefes alır gibi inip çıkıyodu fakat radyatörden taşmıyodu bide hava kabarcıkları çıkıodu. anlamadığım olay egsozdan bi sorun yok, yağ da normal, radyatör hava kabarcığı yapıyor, radyatör kapağı yeni ve orjinal su eksiliyor ama hiç biryerden aktığını göremiyorum conta yanıkmı deilmi bir çok değişik forumları okudum kafam iyice karıştı lütfen bana yardımcı olun...

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar
    Öncelikle kafanızın karışmasında haklısınız hassas bir arıza ile karşı karşıya kalmışınız. Contanın yanık olup olmadığını bu şekilde anlamak zor. Su eksiltmesini takibe almanız detaylı incelemeniz gerekir. Şöyle ki, gozukmeyen bir su kaçağı olduğunu farzedin. Örneğin devirdaim pompasından su kaçırır ancak bu çok azdır. Yere damladığını goremezsiniz çunku motor ısındığında kaçırmaya başlıyor olur, o da yere damlamaz motorun sıcağıyla buharlaşır. Kendini belli etmez. Böyle bir kaçak varsa devirdaimden veya başka yerden tespiti zordur. Suyu az miktarda eksiltir, su sisteminde hava yaptırır siz de radyatör kapağını açtığınızda hava kabarcıkları, suda inip yukselme görebilirsiniz. Arabaya kırmızı antifiriz koydurmakla aslında iyi yapmışınız. Çunku kırmızı antifiriz kaçırdığı yere iz yapar ve kaçak daha kolay bulunabilir. Eğer alttan ve ustten motor sıcakken ve hala çalışıyorken gözle su kaçağı olması muhtemel yerlere dikkatlice baktırmadıysanız öncelikle buna baktırmanızı öneririm.

    Conta yanık olduğunda 60 km de sadece 300 gr su eksilteceğini sanmıyorum. Böyle olmuş olsa ki bir kaç gün bindiğinizde bu miktar anında katlanarak artar ve belli eder. Yani contanın yanık olduğuna pek ihtimal vermiyorum.
    Diğer ihtimalleri kontrol ettirdiğinizi varsayarak onlardan da detaylı bahsetmek istemiyorum termostat, devirdaim gibi. Bunlardan birinde sıkınttı olursa su eksiltmesi yapar. Ne alaka diye düşünmeyin termostat açmazsa motorun fazla ısınmasından veya basınç yapmasından dolayı radyator kapağı açar ve suyu tahliyeye boşaltarak taşırır. Böylelikle su eksiltme olur. Tabi devirdaim için de aynı şeyleri söylemek mümkün.
    Dediğim gibi arızanızın sebebi gözden kaçan bir su kaçağı olmasıdır. Detaylı olarak kaçak olup olmadığı incelenmelidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb Toyota yaris1.0 otomatik 2006model aracım var calışmasnda hiçbir sıkıntı yok usta motorun beyaz duman çıkardığını bu sebeple ölmüş olabileceğini söyledi ne yapmalıyım

      Sil
  37. Selamun aleykum ustam opel 2005 gtc sport aracım var aracın conta yanmıs dediler yaptırdım ama su bidonunda kaynatma fln yok sU yukselmesi flnda yok ama kaynıyo gibi ses gelıyo bıdonda o devir dayım yapan yerden geliyor gibi kulanıgi yaklasınca ses geliyor normalmi ustam acil cewap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam @Mehmet Kopuk
      Yedek su bidonuna opellerin hemen hemen hepsinde devirdaim pompasının çalışmasından dolayı bidonun üst tarafındaki hortumdan su girişi olur. Araba çalışırken gaz verdiğinizde o suyun tazyiklenmesi normaldir. Sıkıntı etmeyin.

      Sil
  38. s.a ustam polo 1.6 dizel 105 000 km de gecen hafta aldım..mazot katkısı koyup üzerine kısa mesafelerle toplam 150 km yol yaptıktan sonra bugun sabah calıstırdım 3 km sonra beyaz duman attı ve avans vurma sesı gibi bi ses geldi korktum saga cektım biraz bekledim duman kesilmedi aracı ustama götürürken duman gitti.ben yinede ustaya götürüp durumu anlattım yakıttan olabilir dedi..4 5 saat sonra arabayı calıstırdım ve yine 3 km sonra beyaz duman attı..sizce neydendir mazot katkısı olabilirmi cokta pis bir koku geliyordu..bu durum cok canımı sıktı saygılar...

    YanıtlaSil
  39. Slm aleykum ustam 2001 clio 1.4 aracim var aracim beyaz duman atiyor bide titreme var suyu da eksiltmeye basladi yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam
      Sanıyorum aracınız conta yakmış. Silindir içerisine sul aldığı için de hem aracınız tekliyo hem de beyaz duman atıp su eksiltiyo. Bu şekilde kullanmamanızı tavsiye ederim, bir an önce servise gidip silindir kapak contasını değiştirin.

      Sil
  40. Selam hocam bende 2007 model ford focus 1.6 TDI var arabayi yeni aldim yaklasik araba 6 ay kadar galeride sabit kalmis ve arabanin bu hafta yagini degistirdim TÜV e koydum bilgisayara falan koydular arabayi ve arabanin egzozunun filtresiyle alakali problem olabilecegini soylediler onu gidermek icin arabayli otobana cikardim yuksek devirde motoru biraz zorlayip filtreleri acmaya calistim ve suan arabayi her surusumde ozellikle 2 ve 3 viteste cok yogun siyah dumanlar cikiyor egzozdan her gaz pedalina ayagimi bastigimda sizce problem nedir? Ne yapmam lazim?

    YanıtlaSil
  41. Selam hocam bende 2007 model ford focus 1.6 TDI var arabayi yeni aldim yaklasik araba 6 ay kadar galeride sabit kalmis ve arabanin bu hafta yagini degistirdim TÜV e koydum bilgisayara falan koydular arabayi ve arabanin egzozunun filtresiyle alakali problem olabilecegini soylediler onu gidermek icin arabayli otobana cikardim yuksek devirde motoru biraz zorlayip filtreleri acmaya calistim ve suan arabayi her surusumde ozellikle 2 ve 3 viteste cok yogun siyah dumanlar cikiyor egzozdan her gaz pedalina ayagimi bastigimda sizce problem nedir? Ne yapmam lazim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 1.6 tdci motorlarda siyah dumanın bir çok sebebi olabilir. Aracınızın kilometresini bilmiyorum ama ihtimalleri ben size söyleyim aklınızda bulunsun en azından. Katalizör dolmuş olabilir, egr tıkanmış veya bozulmuş olabilir, enjektörler gereğinden fazla mazot veriyor olabilir, turbo milinden motor içerisine yani silindire yağ geçiyor olabilir. Bu saydığım ihtimallerin hepsi de bahsettiğiniz siyah dumana sebep olabilir. Fazla ihmal etmeden servise gidip teşhis koydurmanızı tavsiye ederim, saygılar..

      Sil
  42. hocam merhaba
    2004 model astra g 80000 dindeki aracım triger kayışı koptu ve subab ları yamulttu subab takım alarak değişti tiriger seti dahil tabii kapak contaları filen ama şimdi aracımı sabah ilk çalıştırdığım da cok kısa bir süre 3/4 saniye eksoz dan beyaz duman atıyor ve daha sonra kesiyor problem varmı dır sizce şimdiden teşekkür ederim


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Subap lastikleri özelliğini yitirdiğinde veya yıprandığında, motor uzun süre çalışmadan kalınca üst kısımdaki yağın bir kısmını lastiklerden kaçırarak subap dibinden pistonun üstüne, yani yanma odasına indirir. Sabah arabayı ilk çalıştırdığınızda bu yağın miktarına göre değişerek bir kaç saniye veya bir dakika gibi beyaz duman atmasına sebep olur.

      Sizin aracın subapları değiştiğinde mutlaka subap lastikleri de değişmiş olmalıdır. Takılan lastikerden biri veya bir kaçı hasarlı olabilir, veya da yan sanayi bir marka ise yağı tutamayacak özellikte olabilir. Takılan lastiklerin markasını siz biliyo musunuz bilmiyorum ama sabahları bu şekilde ilk dumanın sebebi genelde budur.

      Sil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam bu bir sorun mudur subab lastikleri yenilenmesi icin üst kapak sökülüyor mu

      Sil
  44. s.a usta ben bir hafta once 2001 model peugeot 306 2.0 hdi adim araba asiri derecede
    su eksiltiyor servise goturdum radyator delik diyor guvenilir iyi bir ustaya gorutdum kapak contasi yanmis diyor bir haftadir ise gidip geliyorum su eksilttikce bende uzerine ekliyorum yag da veya suda karisma yok isim ve evimin arasi gidis gelis toplam 155 km
    araba suyu radyator kapagindan atiyor bunu gore biliyorum ve su borulari cok sert lesiyor hararet yapmiyor motor cekisi gayet güzel haret 70 75 arasi degisiyor su azaltmasi 80 km yaklasik 1 litre civari egzos dumani normal renkte asiri duman yok
    egzos dan su gelmiyor sence sorun kapak contasi mi ? baska ne ola bilir ?

    YanıtlaSil
  45. Ustam süpersin ya Allah razı olsun sayende bicok sey ogrenip bilgi sahibi olarak kaziklanmaktan kurtulabiliyoruz
    Bende 96 rover 216 coupe var arac ilk calistiginda asiri beyaz duman cikiyor yag rengi tahin rengine yakin gibi ama bundan 6 ay once kadar conta yakma sonucu motor conta ve kapak takimi yenisiyle sifirlandi yag degisimi yapmamislar sanirim o zamadan kalmis olabilir mi
    Bide arac 4bin devirden sonra boguluyor su eksiltme normal conta kapak degisiminden sonra en fazla 4bin km anca yapmisimdir ayrica motor isindiktan sonra sikintilar gidiyor arac canavar oluyor sizce ne gibi bi sorun olabilir

    YanıtlaSil
  46. ustam merhaba 2009 astra gtc aracım var 1,6 115 lpg li 2 sene önce aracı aldığımda aracıma motor yaptırdım yaylı segman takıldı çelik süboplar takıldı takım conta v.s suanki sorunum ise geçen gün lpg ile termostat körüğüne giren hortum yırtıldı aracım antfirizi boşalttı çok erken farkedip aracın harareti normalken su koyup bi özel servise gittim arızasını söyleyip oraya uygun bi hortum taktırdım fakat aracımda şöyle bi sorun var yani usta söyledi araç rolanti halindeyken su depo kapağı açık gaz verince su taşıyor ve su yağlı üst kapak contası yanık dedi servisteki usta aracımdan beyaz duman çıkıyor fakat havalar soğuk ona yordum ve hiç bir performance kaybım yok şuana kadar su eksiltmesi yapmadı ve 102-108 arsında termostat ve ekstra fan açıp 90 dreceye kadar düşürüyor çıkınca tekrar fan açıyor bir sorun daha aracımdaki lpg regulatörüne giren hortumlar şişiyor havasını alamadılarmı acaba ne yapmam gerekiyor conta yanıksa ne kadara mal olur bana :( yardımlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
  47. Bende 90 model dogal l var bir sure oncr conta yakmisti yapildi herseyi sabahlari calistirirken egzoztsn buhar atiyo ardindan suyla birlikte hafif sonra hareket edince bir sure sonra buharda suda kesiliyo nedeni nedir yine bir sorunmu var acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer aracınızda su eksiltmesi olmuyorsa sorun yok demektir.

      Sil
  48. 98 1.4 kangoo aracım conta yaktı ve yaptırdık fakat eksoz çubugunu kaldırdıgımızda beyaz duman atmaya başladı bir miktarda yağ eksiltmiş sorun nedir komple motormu gerek sekman kurtarırmı usta kapak açıldığında silindirler felan güzel demişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakılması gereklidir. Buna bişey diyemeyeceğim saygılar..

      Sil
  49. Sa ustam bende 97 model ford escort var egsozdan su atmasi ve su eksilmesi var ama yag renginde en ufak bir degisiklik yok vede 1gram eksitme yok sorunum ne olabilir acaba

    YanıtlaSil
  50. Iyi gunler ustam benim 2004 model opel vectra c kasa aracim var benim sorum soyle aracimla inis asagi vitesle inerken(hicbirsekilde gaza dokunkuyorum) belli muddet sonra inisimi tamamladigim vakit durup tekrar kalkis yaptigimda arkamda inanilmaz bi beyaz duman atiyor ardindan kesiliyor bu dedigim olay sadece inis asagi araci viteste saldigim zaman oluor yag eksiltme var ama 10000 km de 2ltre su eksiltmede yok sorun ne olabilir sizce ilginiz icin simdiden tesekkurler iyi calismalar

    YanıtlaSil
  51. Ustam kolay gelsin benim aracım 98 Bmw 528ia benzin LPG aracı ilk çalıştırdığımda kokulu beyaz duman atıyor ısındıkça kesiyor su eksiltme yok ama yağ eksiltme var bana acil cevap verebilirmisiniz bunun sebebi ne olabilir ve maliyet ne çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. subap lastikleri bozulduğu zaman motor uzun süre çalışmayınca üst kısımdaki yağ yanma odasına iner ve siz sabah aracı çalıştırdığınızda beyaz duman atar. Bunun için silindir kapağı sökülüp subap ve subap lastikleri değiştirilir. Maliyet ortalama olarak 900 - 1300 tl arasında olabilir.

      Sil
  52. Hocam bede 2004 model 1.4 terra corolla var gecen 160km hızla giderken birden çekişten düştü ve beyaz duman atıyordu durdum hem baktım arabadan yağ ve su ayrı yerlerden akıyordu neden oldu anlata bilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle anlatamam nerden kaçırdığına bakmak gerekli. Ama şunu söyleyebilirim hem duman atıp hem altına yağ su kaçırıyorsa pek iyi şeyler olmamış demektir.

      Sil
  53. Hocam selamun aleykum. Hocam benim aracim 2005 model 1.3 multijet doblo. 200.000 km de.Yaklasik bir haftadir eksozdan surekli beyaz duman atiyor. motorun sicak veya soguk olmasi farketmiyo.rolantide calisirken bile surekli kotu kokulu duman cikiyor. aracta herhangi bir hararet tekleme silkeleme problemi olmuyor. Sadece aracin gucunde biraz azalma oldugunu hissettiriyor.Tamircime goturdugum de yakitdan olabilecegini soyledi. mazot katkisi ve temizlik yapildi. Bu sekilde gecmezse motorun bitik oldugunu anlariz dedi.motorun yenilenmesi gerekecegini soyledi. Sizce problem ustamin belirttigi gibi motorun bitik olmasimidir. Yoksa baska bi problem veya problemler olabilirmi. (Temizlik ve katkidan sonrada gecmedi problem) simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hocam iyi bir pompaıya gidin ve enjektörlerinizi kontrol ettirin. <enjektörler bozulduğunda gerektiğinden fazla yakıt püskürtür ve bu şekilde dumana sebebiyet verebilir.

      Sil
  54. Merhaba aracım 1994 model honda civic 1.6 Si modeli. Aracımın hareret göstergesi yükseliyor ve ciddi bir artışla titremeye başlıyor. Motor kaputunu açtığımda radyatör su deposuna suyun geri basılarak taştığını gördüm ve fan çalışıyordu. Yolda giderken hararet artsada artmasada 3500 devirden sonra egzozdan beyaz veya mavimsi bir duman atıyor. Aracımı durduruyorum stop ediyorum. Motor çalışmıyor ama egzoz hafif hafif duman ve su çıkıyor. Sizce sorunum ne olabilir şimdiden teşekkürler. Bu arada aracımda düz boru ve son susturucu, headers, hava filtresi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba muhtemelen silindir kapak contası yanmıştır. Daha fazla bu şekilde kullanmaya çalışmadan servise götürmenizi öneririm.

      Sil
  55. Selamınaleyküm ustam aracım 2008 1.5 dizel Megan aracım ilk Çalışmada ve biraz sıkıştırdıgında da beyaz ve kokulu duman atıyor.. Ortalama 1000 ve 800 kilometre Arasında 1ve 1 buçuk litreye yakın yağ eksiltiyor bunun nedeni nedir ne yapmam gerikir kullandığın yağ 10 40.. Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çalıştırmada gelen yağ dumanını sebebi subap lastikleridir. Sıkıştırdığınızda gelen dumanın sebebi araştırılmalıdır. Ancak size tavsiyem 10w/40 yerine 5w/30 yağ kullanın. Yoksa turbo zarar görebilir.

      Sil
  56. Peugeot Partner 1.9D 2001 Model aracımı çalıştırdığım ilk 20-25 saniye normal çalışmadan sonra silkeleme başlıyor arkadan kesintili şekilde beyaz duman çıkıyor motor ısınana kadar durum devam ediyor fakat motor ısınmamış olsa bile kontagi kapatip tekrar aracı çalıştırdıgımda yine 20-25 sn hiç silkelemeden çalışıyor sonra yine silkeliyor silkeleme esnasında beyaz dumanda çıkmaya başlıyor aracın devri arttırılırsa gaza basarak duman kesiliyor ama rolantide birakirsam duban pof pof yutkunma gibi arkadan çıkıyor bir kaç ustaya gittim hepsi değişik fikirler yürütüyorlar ki motoru sogutup beklettik en son %90 mazot pompası dediler ama asagi yukari 400-1000 TL arasında masraf çıkar dediler pompa için ustaya peki kesin bu sorun çözülecekmi dediğimde cevap alamıyorum hatta başka yerde arayacağız diyorlar :) buda beni işkillendiriyor 100 liralık arızayı bulmak iiçin 3000 TL harcamanın mantıgı olmadığı için burada paylaşmak ve fikir almak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tip arızalarda nokta atışı yaparak arızayı tespit etmek zordur. Mutlaka birşeylerin denenip kontrol edilerek arıza bulmaya çalışılır. Ancak bu işe başlarken en masraflı olan ihtimallere değil, en ucuz en kolay yerden başlanarak zora doğru arıza aranır. Direk olarak pompa bozuktur diyen usta belki kendinden çok emindir ve arıza da belki pompadır. Ancak yine de ihtimal verip basit şeyleri kontrol etmeden pompaya gitmemeli. Örneğin öncelikle mazottan veya mazot filtresi kontrol ettirilir. Mazotun sorunsuz bir şekilde pompaya girişinden emin olunur. Daha sonra enjektörler sökülüp pompacıya götürülür. POmpacı enjektörleri makinaya bağlayarak kontrol eder. Buraya kadar anlattığım şeylerin maliyeti 100 lirayı bulmaz. Ama arızanın buralardan çıkma ihtimali yüksektir. Eğer enjektörlerden de çıkmazsa pompa üzerindeki bazı müşürler var. Onlar çıkma müşürler ile değiştirilerek denenir. (Bu müşürler her pompacının elinde çıkma vardır ve ücretsiz değişip denerler. Arıza düzelirse müşürün yenisini takıp kendi müşürlerini alırlar.) Eğer bunların hiçbirinden de bir sıkıntı çıkmazsa daha sonra pompaya sökülüp kontrol edilir. YAni size tavsiyem de bu şekilde yaptırmanız olur.

      Sil
  57. Selamun aleykum ustam aracim 2000 mod. Rover 25 1.6 araci yeni aldigim icin yag ve su eksiltmeleri ni gozlemleyemedim aracimda sadece yuksek devirlerde beyaza yakin duman var normal rolanti de yok rolantide 5 dk calistiginda egzostdan damlama yapiyor
    Egzozstdan cikan havs nemli cikiyor sorun conta midir
    Expertiz raporunda motor % 69 cikti dusuk oran midir km 170000 de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merahaba. Öncelikle aracınız su eksiltiyor mu bir kaç gün kontrol edin.

      Sil
  58. Kolay gelsin ustam bende 1998 model opel vectra b var 1.6 16 valf aracimin triger kayışı kopması nedeniyle üst kapak sokuldu subablar değişti ve kapak taslandi aracim toplanıp teslim aldıktan sonra yağ eksiltmeye başladı ve egzozdan siyah duman ve kurum atmaya başladı sebebi sizce nedir ? Simdiden Teşekkürler

    YanıtlaSil
  59. merhabalar.. aracım 2001 nissan premera. önceleri aracımı stop ettiğimde sağ ön köşeden tıkır tıkır(kaynama sesine benzer) sesler geliyordu. bir gün aracımı çalıştırdığımda anormal çalıştı tekler gibi. sonra 2-3 saniye sonra kendiliğinden stop etti. tekrar çalıştırdım sorun yoktu. dün aracımı çalıştırıp hareket ettirdikten sonra yaklaşık 2-3 km sonra hararet göstergesinin nornalin üzerine çıktığını farkettim. stop edip radyoterden değilde diğer su haznesinden su ekledim, 2-3 km sonra yine aynı şekilde hararet yükseldi. sürekli olarak su haznesinde su eksiltme yapıyor. araç çalışırken radyatör kapağı açıkken hava kabarcıkları cıkarıyor. egzozdan beyaz duman çıkarıyor. usta silindir kapak contası değişmesi lazım dedi. size danışmak istiyorum. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet muhtemelen silindir kapak contası yanmış. Ustanızın dediği gibi contanın değişmesi gerekli.

      Sil
  60. Öncelıkle merhaba aracım 2005 model fıat ıdea 1.4 benzınlı modelı.Aracımda hararet sorunu olustu hararet gostergesı en sona kadar cıktı.Yolda gıderken gaza bastıgımda hararet dusuyor 90 ınında altına ınıyor gaza bastıgımda 30 cıvarına gelıyor,ancak rolantıye aldıgımda hararet hızla artıyor ve arabayı sallayacak kadar serı bır sarsıntı baslıyor.Çekişte gıdıste hıcbır sorunum yok 3 .vıstes ıle rampayı bıle rahatca cıkabılıyorum.Atesleme sıstemını yenı degıstırdım sorun yok.Devırdaım yenı degıstı.Ustaya gıttıgımde termostatı cıkardı ıcının bos oldugunu soyledı tamır edıp gerıye taktı,3 km yol gıttım ve normale dondu hararet 90da sabıtledı.Suanda sorunum rolantıde tıtreme ve beyaz su buharı gıbı hafıf bır duman cıktıgını farkettım egzoztan.5 tane ustaya gıttım hava yapmıs dedıler sonra conta yanmıs galıba gıbı terettute kaldılar tamam yapalım dedım bu seferde sen bu sekılde bıraz daha dolas belkı duzelır gıbısınden konustular.Arabayı alalı 8 ay oldu 90da sabıtlerdı hep son bırkagundur boyle bır sorun yasamaktayım.1-beyaz saydam duman 2-su kapagını acınca suyun kaynamıs olması ve bosaltması 3-en cok kafama takılan rolantıde tıtreme motor sıcak olunca sogukta problem yok.Su eksıltıyomu bılmıyorum hararet yapınca kapak acıldıgından hemen fokurdayarak dısarı atıyor tespıtını yapamadım.Tespıt conta yakmasımı baska bırsey olabılırmı bu belırtılere gore.Syg.

    YanıtlaSil
  61. Merhaba. 2008 model kia rio 1.5 crdi comfort bir aracim var. 130.000 km de. Sikintimiz su. Araci ilk calistirdigimda yaklasik 1 dakika kadar geniz yakan kotu kokulu beyaz duman atiyor. 10 saniye kadar aracin rolanti bozuk sekilde calisiyor stop edicekmis gibi daha sonra duzeliyor ve dumanda kesiliyor. Yolculuk esnasinda gözüm surekli dikiz aynasinda oldugu icin gaza her bastigimda ayni dumanin biraz daha kirli halini goruyorum. Griye yakin bir duman atiyor. Bunu ber gaza bastigimda yapiyor. Motoru sikistirmasam bile yapiyor. Performansda hicbi dusus yok. Goturmedigim usta kalmadi. Care bulamiyolar yada ilgilenmek istemiyolar. En son kia servise goturdum. Usta bindi tur atti ve enjektorlerin temizlenmesi gerektiğini ve bu yuzden duman attigini soyledi. Baska bi yerde temizlettim ve dumanda gram eksilme olmadi. Cevremdekiler aracin yag yaktigini soyluyor. Asiri bi yag tuketimi yok. Her aracin eksilttigi gibi benim aracimda eksiltiyor. Lutfen yardimci olun. Takintiliyim zaten😦bu arada araci ilk aldigimda ayni dumani atmaya baslamisti. 1 sene sonra turbo arizasi verdi uzun yolda. Turboyu yaptirdim ve duman kesildi 5 ay sonra tekrar duman basladi. Turbocu turbodan kaynakli olamayacagini soyledi. Simdiden tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  62. Arkadaşlar uzun süredir işlerimden dolayı siteyle ilgilenemedim. Haliyle bir çok soru gelmiş ancak soru sahipleri muhtemelen takibi bıraktığını düşündüğüm için tek tek cevap yazmıyorum. Eğer hala takipte olan varsa soruyu tekrardan ulaştırırlarsa cevaplamaya çalışırım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. 2008 model kia rio 1.5 crdi comfort bir aracim var. 130.000 km de. Sikintimiz su. Araci ilk calistirdigimda yaklasik 1 dakika kadar geniz yakan kotu kokulu beyaz duman atiyor. 10 saniye kadar aracin rolanti bozuk sekilde calisiyor stop edicekmis gibi daha sonra duzeliyor ve dumanda kesiliyor. Yolculuk esnasinda gözüm surekli dikiz aynasinda oldugu icin gaza her bastigimda ayni dumanin biraz daha kirli halini goruyorum. Griye yakin bir duman atiyor. Bunu ber gaza bastigimda yapiyor. Motoru sikistirmasam bile yapiyor. Performansda hicbi dusus yok. Goturmedigim usta kalmadi. Care bulamiyolar yada ilgilenmek istemiyolar. En son kia servise goturdum. Usta bindi tur atti ve enjektorlerin temizlenmesi gerektiğini ve bu yuzden duman attigini soyledi. Baska bi yerde temizlettim ve dumanda gram eksilme olmadi. Cevremdekiler aracin yag yaktigini soyluyor. Asiri bi yag tuketimi yok. Her aracin eksilttigi gibi benim aracimda eksiltiyor. Lutfen yardimci olun. Takintiliyim zaten😦bu arada araci ilk aldigimda ayni dumani atmaya baslamisti. 1 sene sonra turbo arizasi verdi uzun yolda. Turboyu yaptirdim ve duman kesildi 5 ay sonra tekrar duman basladi. Turbocu turbodan kaynakli olamayacagini soyledi. Simdiden tesekkur ederim.

      Sil
    2. Merhaba Okan bey. Sorunuzu Soru-cevap sayfasında yayınladım müsadenizle. Buradan takip edebilirsiniz.
      http://otomobilimm.blogspot.com.tr/2015/07/kia-rio-15-crdi-egsozdan-cikan-beyaz_3.html

      Sil
  63. Kolay gelsin ustam bende 1998 model opel vectra b var 1.6 16 valf aracimin triger kayışı kopması nedeniyle üst kapak sokuldu subablar değişti ve kapak taslandi aracim toplanıp teslim aldıktan sonra yağ eksiltmeye başladı ve egzozdan mavi duman ve kurum atmaya başladı sebebi sizce nedir ? Simdiden Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Aracınızın triger kopması sebebiyle üst kapak contası, subaplar subap keçeleri, subap yuvaları komple yenilendiği için motorun üst kısmı kuvvetlenmiş. Ancak alt taraf yani piston segman grubu bu güce dayanamamış ve aracınız yağ eksiltmeye başlamış gibi. Emin olmak için motor kompresyon testi yaptırmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  64. Merhaba ustam opel astra g aracimda yaklaşık 1500 km yedek su deposunu bitiriyor ama damlama falan yok motor bölümü nemli kalıyor aracin motor durumu iyi diye düşünüyorum yağ yakma beyaz duman yada üfleme falan yok sorun ne olabilir teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aracının su pompasina baktirmani öneririm trigger kayisin sağlam olsa bile su pompasina baktir bende de Opel vectra b vardı araç şu eksiltip duruyordu hiç bi yerden kaçak yok ama su eksiltip duruyordu sonra trigger kayışı kopardı su pompası yüzünden bi dünya masraf bence baktir bilyasi bozulmuş olabilir trigger kayısı degistiginde degistirilmemis olabilir vb

      Sil
  65. sa usta,aracim 2009 bmw 550 GT, 4.4 twin turbo,egzostan yag ve benzin kokulu duman atiyor,motor hatasi detayi olarakta yetersiz motor gucu diyor,serviste yapilan kontrollerde turbo borusunda catlak bulundu,hem yag eksiltmesi hemde egzostan duman cikmasi turbo borularinin degismesi ile duzelirmi? kazakistandan yaziyorum,servisler cok iyi degil.arabayi yeni aldim 1-2 hafta oldu,duman beyaz gibi ama tam da anlamadim

    YanıtlaSil
  66. selam bugun yaklaşık 50 km yoldan geldim arabayı park ederken fark ettim araç beyaz duman attıyor du araç hundai 1.5 model 98

    YanıtlaSil
  67. su aztma sı falan yok tu ama beyaz duman attıyor du araç benzinli lpg

    YanıtlaSil
  68. hocam kolay gelsin

    YanıtlaSil
  69. Hocam kolay gelsin, silindir kapak contasının değişim maliyeti ne olur , ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  70. slm iyi akşamlar .sorum geçen gün resimdeki gibi egzozdan cok beyaz duman geliyor conta dediler degiştim silindir kapagı catlak baktılar degil ama halen devam ediyor neden kaynaklanıyor yardıöcı olursanız sevinirim ..murat

    YanıtlaSil
  71. Selamlar aracim 2000 ibiza stella LPG li gaza çok yuklenince egzostan elini yikayacak şekilde su atıyor ve beyaz duman var ama suda çok çok az bi eksilme var sebebi nedir acaba

    YanıtlaSil
  72. Hocam merabalar benin arac nissan sunny arac beyaz duman atip eksozdan su damlatiyo fakat suyu radyatorden eksiltmiyo sadece kutudan eksiltiyo ve bu calisirken yapiyo baktim devirdayimin yaninda su atmis saga sola neden beyaz duman atar devir dayimla alakalimi saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Mehmet Bey. Evet bahsettiğiniz gibi devirdaim arızalandığından dolayı su kaçırmış. Su sıcak motor bloğu üzerine temas ettiği için duman çıkması normaldir. Eksozdan çıkması soğuk havalardan kaynaklı olabilir veya devirdaimden kaçıran su yüzünden conta yanmış ve eksozdan su atıyo olabilir.

      Sil
  73. S.a ustam aracım 97 model pejo 306 1.8 2ay once araca antrifirz koydum ve her taraftan damlatmaya başladı usta su devirdaim patlamış dedi ama ben yapamam dedi başka ustaya götürdüm radyötörü degistrti ve devirdaimdan damlayan su icinde ilaç attı ve son durum aracın egzozundan su atıyor radyötör hava yapıyor ve motor yağ kapağını açtığım zamn sesler geliyor çok fazla bi beyaz duman atmıyor yağ çubuğna baktım çok bi renginde değişme yok ama yağ çubuğunun üstünde ara ara ıslaklklar var ustam bi yardım cı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.s Abdullah abim bi an arabanın durumu gözümün önüne geldi de.. Allah yardımcın olsun. Muhtemelen araban antifirizle pek tanışık değil. Yani daha öncesinden genelde su kullanılmış ve motorun her tarafı paslanmış. Sen de antifirizi koyunca tüm pasları söktü ve her taraftan kaçırmaya başladı. Devirdaim, radyatör vs. Yapman gereknleri söyleyim öncelikle. Motorun su kaçıran her parçasını değiştirmen lazım. Devirdaimse devirdaim radyatörse radyatör. Başka türlü kaçak ilaçlarıyla kurtulamazsın. Tüm kaçaklardan kurtulup sistemin havasını aldıktan sonra ancak başka arıza olup olmadığını tesbit ettirebilirsin. Conta yanık mı kapak eğik mi vs.

      Sil
  74. İyi günler ustam.94 model tempra lpgli aracımda yoğun şekilde duman atma problemi var.yağda veya suda eksilme veya renk değişimi yok.araç devirden düşmüyor hararet normal ve araç sarsıntı yapmıyor.kalorifer hortumunda genleşme de yok ama dumanda kesilmiyor.bazen çok yoğun atıyor arkadaki aracın farlarını bile göremiyoruz bazende duman normale dönüyor sizde sorun nerde olabilir.araca binmeye korkuyoruz kitler kalır diye yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FAtoş hanım dumanın rengi nedir ? Her zaman mı atıyor yoksa belirli zamanlarda mı ? ( sıcakta duman var veya soğukta duman olup ısınınca kesiliyor gibi )
      Bunları belirtirseniz daha sağlıklı yorum yapmaya çalışırım.

      Sil
    2. Dumanın rengi beyaz su buharından biraz daha yoğun şekilde çıkıyor mehmet bey.araç ısınınca kesmiyor bu arada bazı zamanlarda hiç duman çıkmıyor.buda akıl karıştırıyor bazen yoğun şekilde duman oluyor bazen hiç çıkmıyor.hava sıcaklığıyla alakalı olabilirmi

      Sil
    3. Rengi Su buharı gibi bazen daha yoğun çıkıyor.soğuk havada daha çok çıkıyor.ısınınca tamamen kesilmiyor duman devam ediyor.

      Sil
    4. Size Başka bişey daha şırnak istiyorum.aralıklı zamanlarda frene basarken sanki alttan bilet sürtünme yapıyormuş gibi ses çıkartıyor ama bu ses araca uzun zaman binince ara ara kesiliyor sizce fren balatalarında bi sorun varmıdır .cvp verirseniz çok sevinirim.

      Sil
  75. Öncelikle teşekkürler.aracın 97 Passat.300000kmde su an.ilk olarak aracı ilk aldığımda arabayı ilk marş yaptiğimda nadir olarak 2 dakika beyaz duman atıyordu.sonra aracı servise görürdüm ve yağ çubuğunun takıldığı yerin kafasını değiştirdiler ve araçta yağ kalmamış gibi görünüyordu.büyük ihtimal taktıkları kafa uzundu.geçenlerde blok havalandirma hortumu patlamış ve sanayiye görürdüm usta onu değiştirdi ve üstüne yağ ilave etti.sıkıntı su anda araç sürekli beyaz duman atıyor.sorun su araç fazla yağı mi yakıyor yoksa motorda bi sıkıntılı var.şimdiden çok teşekkürler.kolay gelsin

    YanıtlaSil
  76. Sorum ulaştımı size acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraba. Aracın yağ çubuğu veya yağ çubuğunun takıldığı kısmın boyu orjinal boyda mı acaba? Yağ çubuğunun takıldığı yer değişti demişsiniz. Ebatı farklı takılıp da yağ seviyesini eksik gösterip sizde fazla yağ koyuyor olablirsiniz. Bu da duman atmasına neden olur

      Sil
    2. Evet yağ çubuğunun takıldığı yerdeki giriş yeri değişti uzun olabilir mi acaba onun boyunu nasıl öğrenebiliriz

      Sil
    3. Ayrıca son bi kaç gündür şarz sinemasından acayip derecede inilti ve ses geliyor ama araç şarj ediyor sadece ses var bi sıkıntı olur mu acaba simdiden çok tesekkur ederim iyi günler dilerim

      Sil
  77. s.a bnm siena 1.4 el aracım var aracım ilk seferde çok zor çalışıyor ve biraz fazla egzozdan su atıyor suyumda fazla eksilme yok agımdada öyle renk degişmesi yok dün bi ustaya gösterdim bana dedigi contada çatlak oldugu bunun arcın ilk çalışmasıyla alakası olurmu bu ilk çalışma sorununa çok para ödedim şimdide boşu boşuna ödemek istemiyorum haliyle asgari ücretle çalışan kişiyim yardım olyrsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  78. S.a benim aracim 2005 1.6 motor golf 5 aracim cok sekilde su eksiltiyor eksozdan gaza bastigimda resmen su fiskiriyo motor saat gibi acaba ne olabilir arizasi yardim lutfen

    YanıtlaSil
  79. Hocam merhaba 1999 megane 1.6 var egsozdan park halindeyken gaza basildiginda aşırı derecede su atiyor muslugu acmissin gibi fişkırıyor yag eksiktmiyor subtahliye kabinda köpuk falan yok kaynama yok çekiş te sıkınti yok ama su eksiktiyor egsozdan cikan su ise benzin veya yagla karisik cikiyo sari renkte su yardimci olursaniz sevinirim simdi tamirciye gitsem olmayan seyler icinde birton masraf cikarir tessekkur ederim

    YanıtlaSil
  80. Hocam merhaba 1999 megane 1.6 var egsozdan park halindeyken gaza basildiginda aşırı derecede su atiyor muslugu acmissin gibi fişkırıyor yag eksiktmiyor subtahliye kabinda köpuk falan yok kaynama yok çekiş te sıkınti yok ama su eksiktiyor egsozdan cikan su ise benzin veya yagla karisik cikiyo sari renkte su yardimci olursaniz sevinirim simdi tamirciye gitsem olmayan seyler icinde birton masraf cikarir tessekkur ederim

    YanıtlaSil
  81. Slm sıcak fan açmış motor neden yoğun buhar atar,su eksilmesi de 3günde bir su bardağı kadar.Her zaman bu olay olmuyor,rakımı yüksek yerlerde genelde oluyor,anlamadım ustam bizi aydınlatırsanız memnun oluruz tsklr

    YanıtlaSil
  82. merhabalar transporter 1.9 tdı aracım var ve bu arac enjektorlerı patlaktı sonra baya zmaan gectıkten sonra ust kapak contası patladı sonra ust kapagı contası refletecıye gırdı kapak ıcındekı sekmanlar kayıslar fılan eksentrık mıl degıstı araba calıstı ama sımdıde daha beter oldu arac 60 gecmıyor hattınden cok beyaz duman atıyor

    YanıtlaSil
  83. merhabalar 1998 şahin aracım var. sabahları ilk çalıştırdığımda kömür dumanı gibi simsiyah yanık kokulu duman çıkıyor. bujileri değiştirdim bujiler simsiyah olmuş. beni aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  84. Merhaba aracım 1992 model Isuzu nkr kamyonet 1 ton yük ile rampada beyaz duman atıyor neden acaba

    YanıtlaSil
  85. hocam merhaba.2013 opel astra j 1,4 otomatik turbo sport aracım bır suredır beyaz duman atıyor. biraz takıp ettim araç 90 100 km hızda ılerlerken turboya geçtiği sırada duman atıyor ve arabanın çekişinde düşüş oluyor. bır seferınde usta ya goturduk araçta yag kalmamıs dedı full ledı.sımdı yag kontrolü yapıyorum surekı.1 hafta sonra yag oranı% 72 olarak gosterıyor.son 2 gundurde aracı yetkıli servıse goturun dıye yazı cıkıyor ekranda.sorun ne olabıır ne masraf çıkartır hocam teşekkürler....

    YanıtlaSil
  86. merhabalar ustam.öncelikle bilgileriniz için şimdiden teşekürler.
    Aracım 2005 Honda cıvıc 1.6 vtec. km 225.xxx binde.
    Aracım kesinlikle su eksiltmiyor ama 750 - 1000 km yaptığında 1 kg yağ eksiltmeye başladı.Yağ kaçağı söz konusu değil.Kontrol ettim.
    Bu aralarda az az beyaz duman atmaya da başladı.
    Sizce sıkıntı nedir ustam ? kapak contasını yakmış mıdır ?
    ya da yağ segmanları artık özelliğini mi yetirdi.
    Şu andan itibaren nasıl bir yol çizmeliyim ?
    Yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  87. İsa ugurlu mergabalar ustam 90 MODEL DOĞAN I aracım ilk çalışma başında patırdamalar oluyor 1 kilometre gidince düzeliyor eksozdan su damlaması yapıyor bide sibob ayarı tutmuyor horozlar taşlansa olurmu teşekürler

    YanıtlaSil
  88. Merhabalar.usta ben Azerbaycandan yaziyorum size.benim arabam Opel Astra 2007 model,1.8 motor benzin.arabamdan beyaz duman cikiyodu ve yag yakiyordu.arabanin motoru durduve goturdum servise motoru yeniledik.motor kismina ait ne varsa deyisdirdik yenisini aldik.piston sekman,contalar,sibop,sibop lastikleri,motorun kapagi (sipop kapagi) ve s.arabani teslim aldim 60 km falan surdum araba tekrardan durdu.piston kirilmis.yeniden piston aldik koyduk ustune calisdirdi ve dediki pistonlarini basina yag veriyor.sebep olarak da sibop kapaginin sorunlu olundugunu,motorun havalanmasinin duz olmadigi icin boyle oluyomus.araba hala servisde yeni sipob kapaginin gelmesini bekliyoruz.sizin de fikirlerinizi almak istedim bu konuda.yardimci olursaniz sevinirim.onceden tesekkurler

    YanıtlaSil
  89. Toyota coralla 96 model aracim da acik mavi beyazimsi duman ve su atiyor ama suyunda yaginda eksilme karisma felan yo sadece yagi biraz sarariyor neden acaba simdiden cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  90. Selamin Aleykum ustad benim aracim renault laguna 1.8 16v motor gucune sahip aracimin motoru titreyerek calismaktadir sarsintili ama sadece sorun bu degil malesef renault ozel servise goturdugumuzde usta arac rektadiye edilecek motor yapilacak dedi ust silindir kapagininda degisecegini soyledi yuvalari genislemis motorun sesli dizel motor gibi calisiyor dedi bunun sebebi slindir kapagidir dedi bu durumda bunun bana maliyeti 5000tl civarın olabilcegini soyledi oda sokmeden net bir fiyat veremedi arac p.tesi gunu sokulecek bakalim ne cikacak ustam sizce bunun bana maliyeti ne olur bu islem saglikli olurmu acaba ?

    YanıtlaSil
  91. Renault 9 rni aracın var arac sicakken mevim si ve kokulu bir duman atıyor birde roneltide yağ ve hareket lambası yanıp sonuyorsebebi nedir acaba

    YanıtlaSil
  92. Ustam kolay gelsin benim aracım 98 model 1.6 HL 16 valf palio araç sürekli beyaz duman atıyor su eksiltme yok araç ilk çalışınca benzine sonrada gaza geçmiyor hemen stop ediyor neden olabilir.

    YanıtlaSil
  93. Selamun aleyküm ustam benim araç 98 model 1.6 hl 16 valf palio aracı çalıştırınca beyaz duman atıyor su eksiltme yok beyaz duman atma sürekli gün içinde oluyor neden olabilir.

    YanıtlaSil
  94. Selamun aleyküm ustam benim araç 98 model 1.6 hl 16 valf palio aracı çalıştırınca beyaz duman atıyor su eksiltme yok beyaz duman atma sürekli gün içinde oluyor neden olabilir.

    YanıtlaSil
  95. Bemin arabam ford fusion dizel 2004 model motor suyu deposunu degistirdim antifiriz koydular ve arabam ondan sonra maviye yakın duman atmaya başladı bunun sebebi nedir

    YanıtlaSil
  96. Slm aracım fiat bravo 2008 14/16 valf aracım yağını yeni değiştirdim yağ filtresini benzin filtresini benzinli aracım ama nedense çalıştığında yada durup gaz verdiğimde beyaz duman atıyor şu kaynatma yok hararet yok yağ kaçırma yok şu damlatmada yok ekzozdan beyaz dumanın nedeni nedir acaba teşekürler

    YanıtlaSil
  97. merhaba ustam benım aracım honda cıvıc 2000 model beyaz duman atıyor yazlı kışlı ustaya götürdüm abı egzosun ıcınde su bırıkmiştır dedı ve buda canımı sıkıyo açıkçası ne su eksıltıyor nede yağ her hafta bakıyorum dıyebılırım sızce bı sorunmu vardır

    YanıtlaSil
  98. Merhaba Ustam kolay gelsin 97 model Opel Astra F kasa aracım var aracı yeni aldım aşağı yukarı dörtyuz kilometre yaptım Yagina değiştirip aracı yeni aldım aşağı yukarı 400 kilometre yaptım Yarına değiştirip yağ yakma su eksiltme yok yeni çalıştırdığımda Duman atma yok Ancak iki üç dakika sonra mesela büyük usta 2 dakika bekliyorum çok tatlı az bir beyaz duman atıyor bunun nedeni ne olabilir Ve şehir içinde hararet bazen yüze kadar dayanıyor Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  99. Slamun aleykum
    Hocam. En yeni nissan almera 2.5 benzinli aldım ve aracın beyaz duman attığını gördüm öyle duman atıyor ki aracın ıçi bile duman doluyor ustalarla zor dun ve gaz GAZ Ayarı yapılması gerekiyor dediler GAZ ci ateslem sistemi çalışıyor mu onu bakire dedi gitti m hiç sorun yok saat gibi çalışıyor dedi ama ben aracı rol en gide bir şey ol maçı gibi soyluyor rum Giderken yüke bin digin de duman atıyor diyorum anlamıyor bu nedir yağı suyu tamam eksilt milyor bir de patlama sesi geliyor tüp te bugün benzin dede aynı sorunu gördüm duman atıyor oyleki arkada ki araç lar görün umuyor

    YanıtlaSil
  100. Ustam benim araban Toyota Camry v6 3000 motor LPG li aracim var iki gündür beyaz duman atıyor beyaz duman atarken rekleme yapıyor motor düzensiz çalışıyor tekleme geçince dumandan geçiyor ben bujilerden supelendim sanki ateşleme pirobkemi var gibi ama yinede engin yrcrubenizden faydalanmak istedim malum bu tür motorları herkes bakamiyor şimdiden tskurler

    YanıtlaSil
  101. merhaba benım 1992 model mazda 121 aracım var gecenlerde yolda kaldım trıger koptu servıse cektırttım sıbobların yandıgını soledıler trıger sıboplar degıstı kapak taşlandı neyse arabayı bana teslım ettıler fakat araba yag yakmaya aşırı benzın yakmaya basladı daha evvel gram yag eksıltmesı yoktu dumanda atmıyordu

    YanıtlaSil
  102. Değerli ustam bende 1998 model 2000 motor megan1 var ve sabahları ilk çalışmasında ayağımı gaz pedelında tutmak zorunda kalıyorum aksi taktirde istop ediyor ustaya götürdüm rolantı motorunu söküp yıkadılar temizlediler ama değişen olmadı ve rolantı 20 bin ila 25000 arası çalışıyor ayarlayamadılar çözemediler olayı en son hortum arasına vana takmak suretıyle hava ayarını gerçekleştırdıler ama eğer bir yerde durduysam marş uzun alma olayı oluyor sırf bu sebeblerden dolayı elimden gelse arabaya hiç binesim gelmiyor. hiç bir ustamı kötülemiyorum ama sadece diyeceğim şu ki ahhhh nerede o eski ustalar başınızı ağrıttığım için özür dilerim saygılarımla.

    YanıtlaSil
  103. Slm 1.9 berlingo 2003 mod 1 aydır sabahlari calisdirdigimda ısınmaya döneceğim zaman istop yapıyor birdaha çalıştırıyor bu sefer de kendi kendine rolenti bir yüksek bi düşük çalışma yapıyo yola çıkınca çekiş artıyor düşüyor ustaya gittim mazot otomatiginden diyor hava alıyor oyüzden yapıyo diyor dogrumudur ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  104. Slm 99 model passat 1.8t aracim var yaklasik 1ay once motor sifir yapildi silindir kapagi dahi sifir alindi simdi eksozdan gri duman su atiyor bunun nedenini ogrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  105. A.s arkadaşlar geçen gün arabayla selin içinde kaldım ve benim eksozumda delik vardı selin içinden çıktıktan sonra araba beyaz duman atmaya başladı ve 50 km geçmiyor neden olabilir

    YanıtlaSil
  106. Selamın aleyküm kolay gelsin 2000 model astra g aracım var iki ay önce araç conta yaktı yaptırdım ve bu sabah aracı yaklaşık 20 km yol yaptım egzostan beyaz duman attığını gördüm ara ara kesilip tekrar devam ediyor kaputu açtım baktım motor kapağının üstünde yağ vardı bi yerden fışkırmış gibi yağ eksiltme ve su eksiltme yok ustaya götüremiyorum çalıştığım için sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  107. selamınaleyküm herkese kolay gelsin.2000 model palio 1.4 aracım var.daima benzinde calıştırıyorum daha sonra lpg ye geciyorum.ilk calıstırmada sarsıntılı calısıyor ve egzozdan beyaz duman atıyor.motorun ısınmasını bekliyorum.rolantide calıştırıp bekliyorum.22 km yol yapıyorum.aracla giderken arada sırada silkinme veya tekleme yapıyor.yol boyunca trafik lambalarında beklediğimde beyaz dumanı görüyorum.su eksilmesi cay bardagının 4 de 1 kadar oda hergün degil.yag cubuguna baktıgımda yag eksilmesi pek yok.ılk calıstırmadaki sarsıntı ve yol boyunca olan beyaz dumanın sebebi nedir.tesekürler..

    YanıtlaSil
  108. Sa benim aracım 1998 model Fiat brvo sıfır motor yapıldı ve aşırı beyaz Duman atıyor bunun sebebi nedir söylerseniz sevinirim ısınınca kesiyor bundan önce yine vardı beyaz Duman siyah oldu ve motor yedi şimdi aynı şey olmasından korkuyorum

    YanıtlaSil
  109. Ustam selamlar.fabia 2002 model 1.4 lpg li aracım var.aracım son zamanlarda hareket halindeyken tekleme yapıp stop etmeye başladı.bir iki dk sonra tekrar çalışıyor ama 2 3 km de bir yapıyor sıkıntı nerden kaynaklı olabilir?

    YanıtlaSil
  110. S.aleyküm Hocam opel vectra b kasa araba eksozdan beyaz duman atıyor özellikle rolantada ve 20 km yolda 1'5 litre su esiyo ama eksozdan yağ kokusu gelmiyo sıkıntı nedir...

    YanıtlaSil
  111. Selamın aleyküm ustam 98 model fiat bravom var. Neredeyse 10 günde bütün suyu bitirecek kadar su eksiltiyor sürekli su ekliyorum. Yağ lambası yanıp sönüyor araç hareket halindeyken. Bugün egzozdan su attığını farkettim. Bir sene önce silindir üst kapak contasi değiştirilmişti. Ama araç su eksiltmeye devam etti. Şu an performansında da sıkıntı var. Arada bir gaz yemiyor araç sıralı sistem. Çalışırken de zor çalışıyor. Sence nedir sıkıntı? Yardımcı olursan sevinirim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  112. Merhaba benim otomatik renault clio 1.4 rxt 2001 model aracım da performans duşukluğu var. Geri geri yokuş zorlamadan çıkmıyor zorladığımda ise yoğun bir beyaz duman atıyor. Ileri yokuşta da boğuluyor aniden vites atıp hızlanıyor ama geri geri gazdan ayağımı cek bas yaparak cıkıyor oda çok zor bazen hiç çıkmiyor. Yardımcı olursanız sevirim. Şimdiden teşekkurler.

    YanıtlaSil
  113. Hocam bana 16 16 v palio var bana usta lazım izmir sımdıden yardımlarınız ıcın tsk

    YanıtlaSil
  114. Merhaba benim 2004 opel vectra c kasa. Aracından 300 400 km 1 lt yağ eksilme oluyor bide eksoz dan su akıtıyor yerede az miktarda lem yaptiryor gaza basıyorum 4 binle cikarinca

    YanıtlaSil
  115. Clio aracima sifir ust kapat taktirdim ust kapagim catlak oldugu icin daha 2 gun bindim baktim eksozdan yine su atiyor aracim clio 2000 model rna suda eksiltme var biraz

    YanıtlaSil
  116. Merhaba ustam honda civic 1.5 ex aracımız var ve aracimin akusu bitmis aracı çalıştırmak için vurdururak çalıştırdık ve beyaz duman atmaya başladı birden ve egzozdan da şu atıyor aracın sorunu ne olabilir

    YanıtlaSil
  117. Ustam Merhaba citroen c3 1.4 hdi aracında ilk olarak hava soğuk iken sabah kontaga bastigimda sanki sıkışma gibi bir şey oldu marş basmadı tık sesi geldi daha sonra bi kaç kez aynı şeyleri yaptıktan sonra araba çalıştı çocuğu mu okula bırakıp geldikten sonra egzoz dan beyaz duman çıktığını fark ettim buhar şeklinde motor soguduktan sonra suyuna baktım şu eksilmis yaklaşık 2 lt yakın şu doldurdum sabahları beyaz duman var araba isindiktan sonra kesiliyor duman bugün tekrar baktım yine şu eksilmis 1.5 lt şu yine ilave ettim bunun sebebi nedir acaba ve Maliyet ortalama ne tutar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  118. Merhaba ustam 2005 model 1.2 benzin/lpg(sıralı sistem) aracım var,3 gün önce ankaradan geldim 100 tl lik gazla çok rahat geldim,ertesi gün aracı çalıştımaya çalıştım ilk benzinde çalışıyor,lpg ye geçtiğinde sönüyor,5-6 kez bunu yaptıktan sonra lpgde çalışıyor,lakin aşırı duman atıyor öyle böyle değil gözgözü görmüyor,motor kaputundanda o duman geliyor,egzozcuya götürdüm,egzozunda patlak dedi lakin önce tamirciye gitmem gerektiğini söyledi,10 km lik yolda araç su deposunun neredeyse yarısından çoğunu eksiltti ve su ekledim,ve su deposu basınç yapıyor ve araç hararet yapıyor,su deposunu açmaya çalıştığında içindeki suyu fışkırtıyor.Yolda giderken insanlar kornaya basıyorlar ve motor kaputundan da duman geldiğini söylüyorlar çok yoğun beyaz duman...SORUNUM NE OLABİLİR ACABA?ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM..

    YanıtlaSil
  119. çok tatmin edici cevaplar teşekkürler

    YanıtlaSil
  120. S a ustam kolay gelsin Opel vectra b 2001 model 2000 motor kullacsym arabamn motorunu ozel bı servıste kadehlerden ses geliyor dıye rektefıye ettırdık krank falan yemıs dedı usta herseyını yaptırdık herseyı duzeldı cok sukur ama sankı bıraz cok duman cıkıyor gıbıme geldı ısıklarda falan dururken gozume carpıyo ustaya sordugumda normal dedı soguktan yapıyodur dedı su falanda atıyor bıraz bo sıkıntı olurmu acaba hararetını falan hep kontrol edıom hıc bı sıkıntı olmadı sımdıye kadar suyla yagda normal sevıyede su ıkı hafta once koymustum bıraz su an yarıda mnormal sevıyede yanı ustam ıkıncı sorum arabayla yolda gıdrken arıza lambası yandı arabayı stop edıp tekrar calıstırdım bıraz gec aldı normalde tek marsda aliyo tc lambası ve arıza lambası takılı kaldı tekrar stop edıp calıstırdıgımda duzeldı usta nedır sıkıntısı acaba son sorum araba normal rolantıde calıstıgı zamn devrı 1de duruyo sonra ara sıra 1 in altına dusup cıkıyo sankı stop edecek gıbı neydendır acaba usta sımdıden vercegınız cevaplar ıcın cok teskkur edıyorum keske her memlekette sızın gıbı ustalar olsa

    YanıtlaSil
  121. Merhaba.arabam 1998 model clk 200 2000 motor sport.Arabamın ne su eksiltmesi nede yag eksiltmesi var fakat egsozdan 12 dercelik bir havada duman ve su geliyor bu normalmi.Bazı ustalar egsozdan gelen suyun motorun iyi oldugu anlamına geldigini söylüyor sizin düşünceniz nedir.

    YanıtlaSil
  122. Saygıdeğer ustam iyigunler bende 2001 model Opel Vectra confort modeli var aracimda yağ eksiltme yok şu eksiltme yok ama gaz verdiğimizde ve kalkış da beyaz duman atıyor eksozun içinde kurum var sebebi nedir ve bunlar sikintimi aracım yagmi yakıyor

    YanıtlaSil
  123. merhaba benim hundai 2001 otamatik vites arabam zaman zaman 30-40 km aralıklarla çok yoğun beyaz duman çıkarıyor uzun sürmüyor geri kesiliyor araç kilometrem 213 binde

    YanıtlaSil
  124. Merhaba ustam benim fiat brava 2001 sx model aracım var araca gaz verdiğimde beyaz duman atıp kesiyor suda yağda eksilme olmuyor bide rolantide calışınca yağ lambası yanıyor gaz verince sönüyor rolanti 7 devirde duruyor sorunumu ustalar çözemedi teşekkürler...

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.