FORD FOCUS PERİYODİK BAKIMI

Ford Focus Periyodik Bakımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

C sınıfında kendisini ispatlamış modellerden birisi olan Ford Focus, ilk versiyonundan bugüne gelene kadar birçok kez tasarım değişikliklerine uğramıştır. İlk olarak 1998 yılında üretilen bu model, özellikle yol tutuşu ve dayanıklılığı konularıyla ön plana çıkmıştır. Birçok otomobilde olduğu gibi Ford Focus bakımlarında da orijinal yedek parça kullanımına özellikle dikkat edilmelidir. Özellikle sanayilerde yapılan bakımlarda yedek parça seçimleri genellikle en uygun fiyatlı parçalardan seçilmektedir.

Burada Ford Oto Servis Fiyatlarının yüksek olması da bir etkendir. Ama buna rağmen oto servis yerine oto sanayilerde bakımlar yapılacaksa yukarıda yazılanları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

 Ayrıca Dizel Ford Focus bakımları yapılırken mutlaka otomobilin kızdırma bujilerini de kontrol ettirmeniz gereklidir. Çünkü zaman içerisinde eskiyen kızdırma bujileri, aracınızın ilk marşta çalışmasını olumsuz yönde etkileyecektir. Özellikle çok soğuk havalarda aracınızın hiç çalışmamasına sebep olabilir. Bundan dolayı buji değişimi gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır.

 Genel anlamda dikkat edilmesi gerekenler böyleyken, Ford Focus periyodik bakımlarında değiştirilmesi gereken parçaların başında hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi, motor yağı gibi parçalar gelmektedir. Özellikle motor yağı eklenirken viskozitesinin doğru değerlerde olduğundan emin olmanız son derece önemlidir.


Yüksek kilometreli araçlarda(100,00 km ve üzeri) 10-40, düşük kilometreli araçlarda(100,00 km altı) 5-30 değerlerine sahip yağlar tercih edilmelidir. Aracınız 1.6 TDCİ ise km farketmeksizin sürekli 5-30 yağ kullanmalısınız.

 Yakıt filtresi ise her iki bakımdan birinde mutlaka değiştirilmelidir. Ayrıca fren diski, fren balatası gibi parçalarında kontrollerinin yapılması ve durumları hakkında bilgi alınması gereklidir.  Sanayide yapılan bakımlarda bir diğer hata da aracın bilgisayara bağlanıp hata kodlarının silinmemesidir.

Servis ücretleri anlamında aşağı seviyelerde rakamlar sunulması bazen bu tarz ciddiyetsiz yaklaşımlara sebep olabilmektedir. Bundan dolayı bakımlarda mutlaka aracınızı bilgisayara bağlatarak arıza ve servis ışıklarının söndürülmesine özen gösterin.  Ford Focus bakımlarında bunlara dikkat etmeniz, otomobilinizin uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Özellikle ve özellikle orijinal Focus yedek parçaları kullanılmasını da istemeyi mutlaka unutmayın.



Yazar : MobilOtoServis

3 yorum :

  1. Arkadaşlar citroen c5 2011 olan aracımda geri viteste ilk kalkışta ilerledikten sonra fren e bastığımda tak diye bir ses var bazen de sanki fren sıkışırcasına cızırtı yapıyor nedendir acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Her marka model araca garantili dahi olsa tüm bosch car service'lerde 10-15-20-25-30-40-50-60-90-120bin bakımları ve Ford focus 1.5 tdci veya 1.6 tdci motorlara orijinal periyodik bakım seti veya bosch periyodik bakım setleri ve castrol yağ ile periyodik bakım yapmaktadır.Size tavsiyem araçlarınızı oem veya oem kalitesinde olan orijinalliğinden emin olduğunuz kaliteli markaların filtre ve yağlarıyla bakım yaptırmanızdır.

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca aydınlatıcı makale paylaşımı için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.