Operasyonel Filo Kiralama Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kurumsal şirketlerin hayatlarını kolaylaştırıp, onların sadece işlerine odaklanmasının yolunu açan operasyonel filo kiralama artık ülke çapında yaygın bir hizmet haline geldi. Şirket kasasınından çıkacak toplu bir ödemeyi ya da uzun vadeli kredi borçları altına girme gibi dertlerden kurtaran operasyonel filo kiralama avantajları sayesinde her gün artan talebe yetişmeye çalışıyor. Biz de, filo kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken 10 maddeyi sizler için listeledik:

11.    Filo kiralama yaparken mutlaka kurumsal ve güvenilir bir filo kiralama firmasını tercih edin. Aksi halde sözleşmeden doğabilecek anlaşmazlıklarda ya da hukuki itilaflarda karşınızda bir muhatap bulamayabilirsiniz. Seçeceğiniz filo kiralama firmasının güvenilirliği, yaşanabilecek olası kaza vb. gibi olayları sorunsuzca atlatmanıza da yardımcı olacaktır.
22.    Kiraladığınız araç / araçları teslim alırken mutlaka kilometresini kontrol edin hatta bu rakamları kaydedin.

33.    Kiralayacağınız filonun 3 yaş ve altındaki genç araçlardan oluşmasına özen gösterin. Bu durum hem arızaların oluşma ihtimalini düşürür, hem de olası arızalar araçların garanti süresi içinde olması nedeniyle daha sorunsuz giderilmesini sağlar.
44.    Kiraladığınız araç / araçları teslim alırken ABS, hava yastığı ve emniyet kemeri gibi güvenlik donanımlarının eksiksiz çalıştığını kontrol edin.

55.    Lastiklerin yıpranmamış veya yeni olmasına dikkat edin. Aksi halde hem güvenliğiniz tehlikeye girer hem de yakıt maliyetiniz yükselir.
66.    Filo kiralama, bireysel araç kiralamalara göre çok daha avantajlı fiyatlar sunar. Bu işi daha da avantajlı hale getirmek isterseniz kiralama firması seçerken, indirim kampanyaları ve kurumsal iş birlikleri hakkında detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.
77.    Daha önce kazası olan bir araca filonuzda yer vermeyin.

88.    Erken rezervasyon ya da uzun dönemli kiralama gibi detaylar size ciddi bir fiyat avantajı sağlar. Kısa dönemli ve çok sayıda kiralama yapmak yerine uzun süreli kiralamaları tercih edin.

99.    Araç / araçlar sizin sorumluluğunuzda iken bir kazaya karışılması halinde neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilenen. Aracınızda mutlaka kaza tutanağı bulundurun. Ayrıca sigorta ve hasar tazmini kapsamları hakkında yetkilinizden bilgi isteyin.

110.  Sözleşme feshi ve rezervasyon iptali yaptırımları konusunda mutlaka bilgilenin. Bu bilgiler, sözleşmenin erken feshi halinde mağdur olmanızın önüne geçecektir.

12 yorum :

  1. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    UEİV1

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.