ARABADA TERMOSTAT NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

TERMOSTAT YAPISI, ARIZALARI VE GÖREVLERİ


Termostat ; 

Termostat motor suyu sıcaklığını istenen ölçüde sabir tutabilen, motor içerisinde devirdaimin yapılıp yapılmamasını sağlayan bir anahtardır. 

Termostatın Çalışması ;

Motor çalıştığı sürece motor suyu devirdaim pompası vasıtasıyla sürekli motor içerisinde ve soğutma sisteminde dönerek hararet önlenir. Ancak aracı ilk çalıştırdığınızda su soğuk olmasına rağmen de bu işlem devam eder. Motorun sağlıklı çalışma sıcaklığına ulaşabilmesi için bu sistemin geçici süreliğine kapatılması gerekir. Bu da
termostat vasıtasıyla olur.
Termostat motor ile radyatör arasında bulunur. Su sıcaklığı düşükken suyun önünü kapatarak devirdaim etmesini önler. Böylece aracı sabah ilk çalıştırdığınızda motor çalışma sıcaklığına bir an evvel ulaşır. Motorun ısısı gerekli dereceye geldiğinde daha fazla ısınıp hararet yapmaması için termostat açılır ve su soğutma sisteminde dolaşmaya başlar ve bu şekilde termostat görevini yapmaya devam eder. Termostatın açıp suyun devirdaim etmesine rağmen hararet yine yükselince de ısı müşürü durumu algılar ve fanı çalıştırır.

Termostat Yapısı ;

Termostat araç marka ve modeline göre fiziksel farklılıklar gösterir ancak görevi ve çalışması aynıdır. Kimi araçta suyun ısısı 89 derecede termostat açarken kimisinde 75 derecede açar. Ancak genel olarak görevi aynıdır.


Termostat yıllardır araçlarda hep aynı sistemde yapılır ve üzerine başka türlü bir parça kullanılmamıştır. Genelde sarı malzemeden üretilirler. Ortasında bulunan civa ısı arttıkça genleşmeye başlar ve ucundaki kapakçığı iter ve böylelikle suyun geçişine izin verir.
Hyundai Accent 1.5 CRDİ Termostat




Termostat Arızaları ;

Basit bir parça olmasına rağmen arızalandığı zaman ciddi hasarlara sebebiyet verebilir. Arıza çeşitlerini 3 grupra sayabiliriz ;

1- Termostat Sürekli Açık Kalır : Motoru ilk çalıştırdığınızda motor normal çalışma sıcaklığına (90 dereceye) bir an evvel ulaşmak zorundadır. Termostat açık kaldığında motor suyu motorla radyatör ile sürekli devirdaim yapacağı için normal çalışma sıcaklığına ulaşılamaz. Bu durumda araç hem performansı düşük olacaktır hemde fazla yakıt tüketecektir. Ayrıca kış ise kalorifer de tam ısıtmayacaktır.
Eskiden yazın arabalardan termostat sökülürdü hararet yapmasın diye. Hatta duymuşsunuzdur yazlık kışlık termostat olayı vardı. Yazın hararet yapmasın diye düşük derecede açan termostat takılır, kışın ise araba kolay ısınsın diye yüksek derecede açan termostat takılırdı. Günümüz araçlarında böyle bir şeye ihtiyaç yoktur ve zaten fabrikalar da sadece tek çeşit standart dereceli termostat üretiyolar.

2- Termostat Sürekli Kapalı Kalır : Termostatın sürekli kapalı kalması en tehlikeli durumdur diyebiliriz. Çünkü erken farkedilmediği taktirde motorda büyük hasarlara yol açabilir. Termostatın açması gereken derecede açmaması halinde motor suyu radyatöre gidip soğumayacağından dolayı hararet yükselmeye devam eder. Devirdaim olabilmesi için termostatın açık olması şart. 
Termostatın açıp açmadığı motorun sıcak, radyatörün ise hala soğuk kalmasından belli olur. Radyatöre dokunduğunuzda bazı bölgesi sıcak bazı bölgesi soğuksa, veya motor kadar sıcak olmayıp sadece ılık kalışsa termostat açmamış demektir.

3- Termostatın Geç Açması : Otomobil üreticileri termostatın açma derecesini genelde marka göre değişse de 75 ile 89 derece arasında belirler. Örneğin 85 derecede açması gereken termostat 95 derece açar ise aracın motorun normal çalışma sıcaklığını geçmiş olur ve bu da motora zarar verir. 


Termostatın Motordaki Yeri

Termostat araç marka ve modeline göre motordaki yeri ve şekli değişir. Örneğin broadway 1.4 lerde hortumun içinde kelepçe vasıtasıyla dururken, peugeot 206 larda silindir kapağının arkasında, arabanın önüne doğru bakan radyatör üst hortumun geçtiği alüminyum taşıyıcının içerisinde bulunur. Genelde silindir kapağından radyatöre giden hortumların uç kısımalrındaki bağlantı yerlerinde veya silindir kapaklarının üstünde bulunur.

Sizin de termostat ile ilgili soru ve görüşleriniz, veya da termostatla ilgili aracınızda yaşamış olduğunuz sıkıntılarınız varsa yorum kısmından belirtebilirsiniz.





Debriyaj Sistemi Çalışması İçin Tıklayın       


Lambda Sensörü Arızaları İçin Tıklayın

136 yorum :

  1. Motor ısısı normal ve hic hararet yapmiyor.kalorifer isisi cok iyi. Fakat tamirci bir iki hortuma bakti termostat acmiyor dedi sizce termostati degistirmelimiyim arac 2003 golf otomatik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      Hocam hararet sorununuz yoksa kalorifer sorununuz yoksa termostat çalışıyor demektir. Termostat açmayınca kalorifer ısıtır ancak hararet de yükselir. Ustanız belki motor tam ısınmadan hortumlara bakmıştır o yüzden açmıyor demiştir. Yani şöyle ki, termostat açınca radyatör alt ve üst hortumların sıcaklığı aynı olur. Termostat açmazsa birisi soğuk kalır diğer sıcak olur. Ancak hararet termostatın açma derecesinden düşükse yani örneğin 89 derecenin altındaysa hortumun birisi soğuk olmaıs normaldir çünkü termostat halen açmamış olur. Ustanız da sıcaklık 89 derece olmadan hortumlara bakmış olabilir ve termostatın o yuzden bozuk olduğunuz düşünmüş olabilir. Aracınızı kulllanırken takibe alın. Hararet yükselmiyorsa su eksiltmiyorsa bir sorun yok demektir.

      Sil
    2. Selamünaleyküm ustam benim 98 model opel astra f kasa klimalı aracım var aracım 97 98 de fan açıyor ama geç kapanıyor. Hararet gösterge devamlı 100, 105 lerde termostat yeni radyatör yeni ama motordan radyatöre yani üst hortum sıcak çıkış olan alt hortum soğuk kaloriferi ısısı güzel ısıtıyor sorun neden olabilir çok acil cevaba ihtiyacım var 05383762682 bu no benim acil cevap verebilirmisiniz

      Sil
    3. Selamün ustam benim araç kalorifer durduğu yerde çok iyi ısıtıyor hareket halinde hız 80 felan olduğundan kalorifer soğuk üflüyor neden olur

      Sil
    4. Kardes alt soguk ust sicak olayini nasil cozdun

      Sil
  2. Haci dayi yazmissin ama.yanlis yazmissin.aracin devirdaim sistemarsa bastigin an silindir ust kapak ve kalorifer petegi ve aracinizda varsa lpg sistemine su basmaya baslar. Motor isinana kadar devirdaim yaptirmaz falan demissin ne alakasi var.su 90 89 derece olunca termostad acar ve bu sefer su dolasimi hem ust kapak hem petek.hem.lpg beynini dolasmaya devam ederken termostad acildigi icin suyun buyuk bi kismo radyator DE gider .radyatorun icinde ki soguk su motordaki butun suyu sogutur 89 dan asaya dusunce tekrar kapanir su gene ust kapak kalorifer ve lpg de dolasir.tekrar 89 u gecerse yine termostad acar.aynis sistem si haraket halinde iken dakikada ortalama 4 5 kez olur. Eger eger aracla haraket etmiyorsaniz sabit bi yerde mesela trafikte araciniz calisip duruyorsa karsidan ruzgar gelnedigi icin petekteki su butun suyu sogutmaya yetmemeye baslar isiii ce artar .o zaman fan isi algilayici bi sorun oldugunu anlar ve fani devreye sokar.fan devreye girer bir kac saniye sonra radyator deki su sogumaya baslar vs vs islem.boyle giderrr.
    Lagina cilar Buraya
    Facebook.
    Gokhan bostancioglu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba lagunacı Gökhan Bey
      Yazılarımın okunup olumlu ya da olumsuz yorum yapılması, eleştirilmesi hoşuma gider. Öncelikle bunu belirtmek istedim. Ancak sizin eleştirinizle ben yazımın pek uymadığını gördüm. Çünkü motor ısınana kadar devirdaim yaptırmaz falan demişsin alakası yok gibi şeyler belirtmişsiniz. Burada sizin anlamadığınız kısmı anlatmak istedim.

      Bu yazıda tüm araçlarda bulunan termostatı anlattım. Yani sadece Lagunadaki veya başka bir lpgli arabadaki termostattan bahsetmedim. Yani bu araba hem dizel, hem benzinli, hem de lpg li olabilir. Siz lpg beynine, kalorifere su sürekli devirdaim yapar demişsiniz. Evet doğru yapar. Yazıda da ben bunun aksini zaten belirtmedim ki.. ? Ben sadece termostat kapalı olduğunda radyatör ile motor arasındaki suyun devirdaim etmediğinden bahsettim, ki bu da böyledir. Kısacası konu sadece TERMOSTAT olunca, termostatın açtığında veya kapattığında ne olur onları anlattım. Eğer konu devirdaim olsaydı o zaman lpg beynine, kalorifere veya başka yerlere ne zaman nasıl su gider, nasıl devirdaim olur onları anlatırdım ama konumuz onlar değil bu yazıda. Tekrar söylüyorum termostat kapalı olduğunda motor ile radyatör arasında su devirdaim etmez. Geri kalan beyinle kaloriferle devirdaim eder ancak onu bu yazıda belirtmenin bi anlamı yok, konumuz termostat.

      Umarım düşüncelerimi açıklayabilmişimdir. İyi günler dilerim..

      Sil
    2. Mrb ustam benim aracim 87 model mercedes 190e termostat acik kalmis aracin harareti cok az cikiyo bide kalerifer isitmiyo ben yeni termostat aldim yanliz 87 lik termostat olacakmis bana 83 luk gondermisler 87 ile 83 arasindaki fark nedir

      Sil
    3. 4 derece fark olur

      Sil
  3. Kolay gelsin ustam polo arabam bu kis kalorofer hic isitmiyor once pekekler dedim ama degil senin termostat icin yazdin yorumlarda tamammen anladim polonu termostati kapanmiyor cunku bu soguk havalarda ibre hareket halide cok az kibirdiyor ruzgardan dolayi dibe vuruyor ve hic bir sekilde 90 bulmuyor arac isinmiyor moror isinmiyor rolantide bekledinde ise isiniyor. Tum sorun termostat herhalde dogrumudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hocam aynen doğrudur termostat açık kaldığı için motor ısınmıyor. Termostatı değiştirirseniz hararet normale yükselecektir.

      Sil
    2. Aynı bnm arabamda termostadı degıstırmeden once arac ısınöıyordu ne kadar kullanırsan kullan ıbre 2 dıs gosterıyor degıstırdıgımde soguk havada bile dedıgn gıbı 2 km suruyoom 90 derrcegı buluyor fan calısmasına baktım herhangı fan sesi gelmıyor yazın ne olur bu arabaya merak edıyorum

      Sil
  4. merhaba arkadaşlar benim araba polo classic kalorifer peteğini değiştirdim ama arabnın kaloriferi tam ısıtmıyor hararet 90 a 20 km de anca ulaşıyor sorun nerdedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat kardesim ayni sorun bendede vardi polo 90 ruzgara karsi gittigimde saat gibi ilerleyerek o kadar dusuyordu termostati degistirdim ortalama1 bilemedin 2 kilometrede 90 buluyor dikat et ters takmasinlar

      Sil
  5. Selamin aleykum abi benim arabam 1.4 bradway skınti şu araba hareket halinde hararet normal birden ısıniyo rolantide calisinca hararet yükseliyo termostatmi yoksa contamı abi ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hararet müşürü veya saat de olabilir. Önce bunları kontrol ettrmeni öneririm.

      Sil
    2. Hocam contada olabilir tup beynine sicak su gitmeyip karlama yapiyorsa %100 contada sorun benim basima boyle bir olay geldi tup beyninee karlama yapip hararet ibresi yukari cikip hava almasigi icin sonra istop ediyor

      Sil
  6. Arkadaslar merhabalar\

    2000 model V6 2500 motor Ford Mondeo arabamin termostati bozuldugu icin arabami bikac gundur termostatsiz kullanmak zorunda kaldim. Burda bana bulmama yardim olabilecek birileri var midir?

    Orjinal parca no: 1x4E8575EB

    Cok tesekkurler,
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parçayı buldunuz mu ?

      Sil
    2. Merhba hocam bende hyundai bulue var 700 kilometre gittiğimde şu bidonu bitiyor şehir içinde 2 haftada bitmiyor harelet normal

      Sil
    3. Merhaba bende hyunday bulue var 700 kilometrede şu taşını bitiriyor şehir ici 10 günde bitmiyor harekette yapmıyor normal

      Sil
    4. Selamunaleykum hayırlı akşamlar yanıtla bülümunden yazıyorum aracım 19europa aracım uzun yolda hararet normal kısa ve ara sokakta yükseliyor neden olabilir

      Sil
    5. Selamunaleykum hayırlı akşamlar yanıtla bülümunden yazıyorum aracım 19europa aracım uzun yolda hararet normal kısa ve ara sokakta yükseliyor neden olabilir

      Sil
  7. Termostat yönü ters takılırsa ne olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Termostatın içerisindeki civa yeterince ısınamaz ve termostat zamanında açıp kapatamaz. Dolayısıyla düzensiz çalışır.

      Sil
  8. Helal olsun, gayet açıklayıcı olmuş. Aylardır çözemediğim devirdaim sorunumu da bu sayede çözmüş oldum.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    2009 model Fiat Fiorino aracımla şehir dışı, yani hızlı, 40-50 km gidince motoru kontrol ettirin uyarı çıkıyor ve hararet göstergesi en dibe iniyor. Ayrıca kışın kalorifer iyi ısıtmıyor. Servise götürdüm sorun bulamadılar. Termostat sorunu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hararetin en dibe gelmesi muhtemelen termostatın açık kaldığını gösterir. Termostatın değişmesi gerekli. Ancak motoru kontrol ettirin uyarısı ise bir çok sebepten dolayı olabilir. Aracın arıza tespit cihazına bağlanarak incelenmesi gerekir.

      Sil
    2. Hocam Merhaba benim ford mondeo 2.0 aracım şehir içinde hareketi ortalarda ama şehirler arasında hararet çeyreğin altına bile düşüyor ve arabayi yokuş aşağı bosta kullandigimda haretet sıfıra yaklaşıyor bir usta termostat bozuk dedi ve govdesi ile degistirilmeli dedi ama gövdesinde sorun yok diye düşünüyorum çünku şu eksiltmiyor yardimci olursanız sevinirim

      Sil
  10. Araç az da olsa gidince hemen fan açıyor az sonra duruyor. Biz şöyle düşündük acaba aracın fanı düşük sıcaklıkta çalışması için ayarlanmış olabilir mi? Ve bu durumu motorcuda düzelttirebilir miyiz?

    YanıtlaSil
  11. Hemen fan açıyor araba peki ayarlanmış olabilir mi hemen açsın diye bu tekrar ayarlanabilir mi?

    YanıtlaSil
  12. Merhaba
    bende 98 model polo classic var araba erken isiniyor hararet 90 a gelince sanki tiriger kayisinin oradan bir surtme sesi geliyir gibi fani kontrol ettim surtme falan yok araç cok erken isinmasinin sebebi ne olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hararet 90 dereceyi geçmiyor ise sıkıntı yok denektir ama ses geliyor diyorsun ozaman devir dayım pompası na baktırınız

      Sil
  13. Aracim 94 dogan s arac rampaya cikmaya baslayinca hararet 90 geciyo radyatoru degistirdim 3 gozlu radyator aldim fan ve normal musuru aldim yine ayni sorun devirdaimda degisti yine ayni sorun yardimci olursaniz sewinirimm
    Aracin fanida calisiyo sikinti yok

    YanıtlaSil
  14. Merhaba
    bende 95 broadway var.hararet sürekli yükseliyor.fakat fan çalısıyor.termostattan olabilir mi?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben de 1998 model rni enjeksiyonlu broadway var.kalorifer iyi ısıtmıyor birde termostat kapağından su kaçırıyor şimdi iki sorum olacak
    1.kalorifer niye iyi ısıtmıyor
    2.termostat kapağı nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  16. 1998 model bmw 520 kullanıcısıyım , Bi süredir lpg kullanımında sorun yaşıyorum lpg beynine sıcak su gitmediği için lpg de kullanamıyordum. Motorda hava olduğu söylenildi motora biraz yüklenerek su takviye edilip lpg su hortumundan havası alınarak araç normale döndü ve bir ay sorunsuz bindim , fakat Bi süredir yine tüpün kafasına sıcak su gelmediği için lpg beyni donuyor ve araç stop ediyor , benzinde de 5 -10 dakika çalışmadan hararet yapıyor , bu sorun nedir ? Termostat arızası olduğunu söyleyen var , devirdaimin çalışmadığını söyleyen var . Ya da termostat kapalı kalıyorda devirdaim o yüzden mi çalışıyor lütfen konu ile ilgili yardım bekliyorum ! Bu sorunu Nasıl çözebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Aracınızdaki lpg beyninin konumu nerededir ? Eğer ki motor su koyma seviyesi hizasında veya yüksekse bu sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz. Durduk yere termostat devirdaim vs masraf edersiniz. Lpg beyni yüksekteyse önce onu aşağı seviyelere aldırıp motor suyu sistemi içerisindeki havayı alıp tekrar deneyin.

      Sil
  17. Mrb öncelikle teşekkür eerim çok yararlı şeyler yazmış sınız 90 model ladam var hararet yükseliyor ve fan açıyor birsüre sonra fan duruyor hararet yükselmeye devam ediyor kaleriferi açıyorum yine düşmüyor sorun nedir aceba anlattıklarınıza göre termostat açmasa fan müşürü ısıyı görmez ve fan çalışmaz yardımcı olirsaız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen abicim. Termostatı bi kontrol ettirin.

      Sil
  18. Termostat ın orada nemerme ve oksit var kalorifer fanı ara ara çalışıyor ve son günlerde hiç çalışmamaya başladı nedeni nedir palio 1.2 16 v benzinli

    YanıtlaSil
  19. Slm benim araç palio 1.2 16v benzinli palio termostat ın orada kaçak var yanlız kalorifer fanı ara ara çalışıyor termostat ın orada oksitlenme var nedeni neden olabilir

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar termosttadı yeni değiştirdim ama motor ısınmıyor 60 dereceyi geçmiyor giderken ama trafik sıkıştığında 90 dereceye geliyor hareret müşürü devreye giyor fan çalışıyor anlayamadım termosttadı takmadan önce 100 derece suda denemiştik açma kapam yapıyor idi bu konuda aynı prolemei yaşayan var mı yada termosttadı yeniden almalıyım

    YanıtlaSil
  21. Kolay gelsin 190 e var bende aracımın termostatını degiştirdim önceden 100 derecelerde açıyordu termostatı degiştirdim gene aynı açıyor 100 dereceyi buluncada su kaynamaya başlıyo suyu bitiriyor normalde 83 lük termostat takılı üzerinde ama hala 100 derecede açıyor sorun ne olabilir yardımcı olurrmusunuz

    YanıtlaSil
  22. Yardiminiza ihtiyacim war aracim 93 model 1.8 motor seat ibiza golf 3 abs motor aracimda kalorifer isinkiyor fan duzenli calisiyor hararet musuru fan kusuru defisti motor suyu sicakligi normaldeyken tupe giden kalorifer hartumlari soguk oluyor ve kalorifer isinmiyor ama aracin fani calistigi halde petek temizlenecek dediler onuda yaptirdim tek olar termostat kaldi kronik bi sorun haline geldi iice tabi buda canimi sikmaya basladi yardiminizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  23. Hayırlı aksamlar arkadaşlar benim 98 SX tipo hararet 110 derece yada onuda geçince fan acıyor normalde 90 geçer geçmez açması gerekmezmi bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsinlar.

    YanıtlaSil
  24. 99 model golf 4 var kalorifer ilik ufluyor hararet 90da ama hic isinma yok motor sicak dediğiniz gibi ust hortum cok sicak alt hortumda hafif ilik yaklasik 30 km yol geldikten sonra baktim hala ilik sikinti ne olabilir bilgisi olan varsa yazabilir mi

    YanıtlaSil
  25. Aracım 96 uno sx araç normal giderken hararet normal seviyede fakat dur kalk ve rolantide çalışırken 120 lere çıkıyor fanda 120 lerde acıyor bu neden olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fan müşürü değiştirin birinci kademe çalışmıyor değiştirince çalışır

      Sil
  26. Aracim 96 uno sx araç normal seyir halindeyken hararet 90 ila 95 arasinda duruyor fakat dur kalk ve rolanti halindeyken hararet 120 leri buluyor ve fan 120 de acıyor nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fan müşürünü değiştir birinci kademe çalışmıyor ikinci kademe ise 110 derecede çalışıyor yani aracı yakarsın

      Sil
  27. Arkadaşlar.2000.model.1.6.fiat brava aracım var.sorun 2,3.kilometre gidince hararet saati yarıyı geçiyor neden olabilir aracı yeni aldım ilk zaman böyle sorun yoktu şimdi başladı.

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar.2000.model.1.6.fiat brava aracım var.sorun 2,3.kilometre gidince hararet saati yarıyı geçiyor neden olabilir aracı yeni aldım ilk zaman böyle sorun yoktu şimdi başladı.

    YanıtlaSil
  29. Bende doğan L var hararet 100 yaklaşırken fan açıyor 91de duruyor ama şu kaynatmıyor nedeni nedir

    YanıtlaSil
  30. iyi günler fiat scudo aracım var kalorifer hiç ısıtmıyor ve kısa mesafede hararet 90 a dayanıyor radyatörün üst kısmı sıcak alt tarafı buz gibi radyatörü değiştirdik fakat sonuç yine aynı sorun ne acaba

    YanıtlaSil
  31. hocam benim araç 2008 model 1,6 triptronik vites pasat .bende aracı çalıştırır çalıştırmaz fan devreye giriyor motor soğutma fanı sürekli çalışıyor. büşürü 2 sefer değiştirdim bir müddet düzeldi fakat yine aynı arızayı veriyor.komple termostat yuvasını değişmemi tavsiye ettiler. sizce ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  32. 99 model 1.4 honda civic 20 km yol yaptıktan sonra hararet birden yükseliyor ve bir iki dakika sonra 90 dereceye dūşüyor daha sonra su depossunu kontrol ettigimde boşaldıgini görüyorum sorun termostat dediler dogrumudur

    YanıtlaSil
  33. Bende dogan l var iceriye cok sicak hava veriyor nedeni nedir

    YanıtlaSil
  34. Hocam yorumlarınız için sağolun bende Şahin var, aracım soğuk havalarda termostat 6-7 kere açıyor sonra motor iyice ısınıyor eyvallah ancak kaloriferi açıyorum motor soğumaya başlıyor ki termostat gene açmaya devam ediyor bu sırada soğuk üflüyor problem nedir ?

    YanıtlaSil
  35. Hocam acil bilgi... accent 1.3 admira. Termostat olmadigi halde zorlanma halinde hararet in normal seviyeden yukari gecmesi neye işarettir. Az kenarda rolantide normale dönüyor

    YanıtlaSil
  36. selamın aleyküm abilerim kardeşlerim aracım 99 model honda 1.6 ies sadece rampada hararet yukseliyo rampa bitiminde normal haline geliyor şehir içinde araç yüklü olmasına rağmen hiç bi sıkıntı yok uzun mesala tekir rampasinda araç yüklüyken hararet yükseliyor ne olabilir bilgisi olan varsa yardimci olusa sevinirim

    YanıtlaSil
  37. 2005 modeli A3 hararet saati ilk çalıştırdığımda 50 derecede sonra yükseliyor. Neden 50 derecede ilk calistirdigim da bilginizden yararlanmak isterim

    YanıtlaSil
  38. 2005 modeli A3 hararet saati ilk çalıştırdığımda 50 derecede sonra yükseliyor. Neden 50 derecede ilk calistirdigim da bilginizden yararlanmak isterim

    YanıtlaSil
  39. bende 2005 ford fokus var termostat takınca araba hararet yapıyor termostatı sökünce normale dönüyor.sorunun nedenini biliyorsaniz lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  40. Slm 1994 toyato aracında 2haftadir hararet sorunu yaşıyorum termostat yeni değişti ama aracim yedek su deposuna baktığımda suyu kaynatıp buhar haline çevirdi araç soğuduğunda baktığımda radyatörde hiç su kalmamışdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. radyatör tıkalı şişlet yada değiştir aynı sorunu bende yaşadım

      Sil
  41. 1994 toyato araba var termostati değişmeme rağmen hareket sorununu çözemedik işi 90 dereceye gelinde yedek su deposunun suyu kaynattigini gordum sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  42. Merhaba,
    Aracım 2004 model VW Bora otomatik.
    Sorun şu: Arabayı stop ediyorum hatta kontağı kapatıyorum motor sıcaklığı 70°C olmasına rağmen radyotör fanları sürekli çalışıyor ve sigortasını çıkarıp takıyorum fanlar öyle kapanıyor. kalorifer ısıtmıyor. Problem ne olabilir.

    YanıtlaSil
  43. Sa arkadaslar 97model uno sxie var yaz ayinda aldin hareret sorunum olmadi ama hava sogudunda sabah arabayi calistiriyorum araba hic isinmiyordu ve cokfazla yakit yakmaya basladi ustaya gosterdim termostati deyistirdi cok sukur araba ilk 3km icinde isindi ve sorun kalmadi bence yazin yazlik kisin kislik termostat takilmali cok fark var saygilar.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba,
    Aracım 97 Rover 420 si modeli kışın aracım çabucak ısınıyor ve sıcak havayı üflüyor yanlızca bir adet fan ılık üflüyor ayrıca uzun yolda sadece o soguk üflüyor. Bu arada hararet seviyesini gösteren kadran kimi zaman yükselirken kimi zaman dipte duruyor. Bu durumlar normal değil gibi ne yapmak gerek?

    YanıtlaSil
  45. 131 doğan hararet 90 bulunca fan açmıyor.hararet ibresi bazen çalışıyor yolsa giderken hemen biranda 0 a düşüyor sebebi nedir arkadaşlar.kalariferin içerdeki anahtarının açık kapalı konumu buna ilgimidir

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar Benim 98 Astra hb 1.6 16v aracım problemi aldığım da Termostat açık kalmış ben gittim orjinali aldım değiştirdim lakin arac 95 te açması gerekirken açmıyor daha da yükseliyor hortumlar sertlesiyor ben ilave su kapağını açıp az bir hava çıkıyor sonra Termostat acıyor bilgisi olan arkadaş lar yardimci olursa çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  47. Merhaba arkadaşlar benim araç avansis araç radyatör ve su deposundaki suyu kaynatıyor fakat hararet kesinlikle yükselmiyor sebep ne olabilir

    YanıtlaSil
  48. Aracım 89 model serçe termostatını usta çıkarmıştır yazın dedi aracım şuanda km de 50 krş gaz yakıyor termostat olmadıgından dolayı olabilirmi

    YanıtlaSil
  49. Ben kullanici olarak soyleyim kardesim soguk hava termostat yoksa arac ici isinmaz birde surekli soguk motor calisir kis aylarinda gazi cig atar.

    YanıtlaSil
  50. Slm usta 2001 model polo benzinli bu kis gunu hareret yukseliyo fan aciyo klima sicakligi normal. Termostadi yeni taktirdim..hareret yukselmesi bu kis gunu normalmi.. motura giren iki fortum var biri altta digeri uste usteki cok sicak altaki soguk..normalmi. benim dusuncem devir dayim yapmiyor. Sorun ne olabilir..

    YanıtlaSil
  51. Merhaba benım aracım 92 model dogan aldıgımda termostat yoktu ustaya göturdum usta taktırman sart dedı baska bı usta yazın hareret yapar dedı ne yapabılırım fıkrınız varmı bu konuda takılmasa ne olur teşekkürler

    YanıtlaSil
  52. merhaba ustam.1992 model toyota corolla xl aracımda,hararet normal.kalorifer gayet iyi üflüyor.82 lik termostadı yeni taktım.fakat üst hortum sıcak,alt hortum soğuk oluyor.durduğum yerde bir süre gaz verince alt hortum ısınıyor ve fan da çalışıyor2-3 kilometre gittikten sonra tekrar baktığımda alt hortum yine soğuk oluyor.acaba bu normalmi.içinden çıkamıyorum.kime sorsam farklı şeyler söylüyorlar.bana yardımcı olursanız çok memnun olacağım.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  53. merhaba ustam 1992 model 1.3 toyota corolla xl aracımda hararet normal.göstergenin tam ortasında ve hiç çıkmıyor.kalorifer de gayet güzel ısıtıyor.benim sorunum üst hortum sıcak,alt hortum ise soğuk.82 lik termosta dı yeni taktım.durduğum yerde bir süre gaz vererek hortum ısınıyor fakat 3-4 kilometre gittikten sonra tekrar baktığımda,alt hortum yine soğuk oluyor.acaba normalmi.kime sorsam farklı şeyler söylüyorlar.uykularıma keder oldu.beni aydınlatırsanız çok memnun olrum.SAYGILARIKMLA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorun bende de var herkes farklı bir şey söylüyor.. başına aynı sorun gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

      Sil
  54. Selamlar benim peugeot 206 sedan 1.4 benzinli ve LPG'li aracım var hararet 98_99 a gelince fan devreye giriyor 95 in altına hafif inince tekrar yükseliyor bu normal bir durumu? Ve peugeot 206 ların kaç lık termostat ları var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş bende pejocuyum onlarda fan iki kademede çalışır 70 te başlar yavaş çalışır 100 gelince hararet fan hızlı çalışır 95 şin altına inince yavaşlar 100 bulunca yine hızlanır

      Sil
  55. benimde pejo 206 LPG otomobil var su hararet yapınca usta termostat söktü kışın tekrar takarız dedi şimdilik hareret yapmayı kesti ama termostat olmadan binilirse motor zarar görürmü bilmiyorum

    YanıtlaSil
  56. Selam benim araç pejo 206 1/4 benzinli
    Aracim hareret fulu bulunca sogutma fani devreye giriyor sorun müşürden olabilirmi

    YanıtlaSil
  57. Selam benim araç pejo 206 1/4 benzinli
    Aracim hareret fulu bulunca sogutma fani devreye giriyor sorun müşürden olabilirmi

    YanıtlaSil
  58. selam aracım pegoet partner dızel kılimalı aracım şehir içinde normal fakat rampalarda normalinden çok ısınıyor 120 leri buluyor fan son surat çalışıyor ama yetiştiremiyor yardım ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  59. S.a ustam bende Opel Vectra var.butun sistem çalışıyor.95 fan acar 105 durur yetmezse ikinci fan acar.yankiz benim fan 95 açtığı halde fan sürekli çalışıyor ama hararet kırmızıya kadar tırmanıyor 100 kadar düşüyor tekrar cikiyor.bir türlü çare bulamadık hararet sorununa

    YanıtlaSil
  60. S.a ustam bende Opel Vectra var.butun sistem çalışıyor.95 fan acar 105 durur yetmezse ikinci fan acar.yankiz benim fan 95 açtığı halde fan sürekli çalışıyor ama hararet kırmızıya kadar tırmanıyor 100 kadar düşüyor tekrar cikiyor.bir türlü çare bulamadık hararet sorununa

    YanıtlaSil
  61. Merhaba ustam; Lada vega aracımı kısa mesafede bile kullansam fan çabucak devreye giriyor, ayrıca ısı sensörü sürekli yanıyor. Geçenlerde başka bir sorun için ustaya gittiğimde 'termostat açılmamış, kalorifer ısıtıyor mu' dedi. Isıtıyor dedim. Öteki usta da boş ver dedi. Benim termostat mı bozuk, sorun ne olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  62. 2006 citroen c3 1.4 sx benzinli otomatik vites. düşük hızda uzun süre kullanımda hararet göstergesi kırmızı ışık ve ses ile uyarı veriyor 10-15 saniye içinde normale dönüyor bu ara ara tekrarlıyor neden olabilri

    YanıtlaSil
  63. Kolay gelsin . 1995 model Opel Vectra 2.0 GLS aracım var. Fan 100 derecede açılıyor. Bu normal midir . Aracın en önünde iki tane fan var ikisi de hiç çalışmıyor. Onlar normalde sürekli çalışıyor mu yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  64. Kolay gelsin . 1995 model Opel Vectra 2.0 GLS aracım var. Fan 100 derecede açılıyor. Bu normal midir . Aracın en önünde iki tane fan var ikisi de hiç çalışmıyor. Onlar normalde sürekli çalışıyor mu yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  65. Selamın aleyküm iyi günler öncelikle 96 model 1.4 70 s uno var sabah arabayı çalıştırınca hararet ortaya kadar yükseliyor ama buz gibi ondan sonra tam gaz verince hararet normale geliyor sonrada araba ısınıyor bazen gaz vermedigim zaman tüp beyni karlama yapıyor sadece sabahları oluyor bi sefer çalışsın ısınsın 1000 km git hararet normal termostat tan yaparmı ki aceba

    YanıtlaSil
  66. Ben bir şeyi merak ediyorum.fiorino arabam var Su kabının bir çıkışı radyatörebağlı üstten de bi boruyla termostada bağlı. Neden termostada bağlı olduğunu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  67. Hocam iyi gunler aracim 93 seat ibza 1.8 glxi golf 2 abs motorlu aracimda 9 10 km gibiz zamanda motor sicakligi 90 rahat ulasiyor hemen lpg beyni guzel.ismiyor fan musuru yeni degisti 90 lik kalorifer petegi degisti hareket halindeyken arac 5 dk da bir fan aciyor ama kaloriferler sicak uflemiyor sadec3 mormal ufluyor arac cabuk isinio cokkk gec soguyor sikinti ne olabikir termostat kapali kalip devir daim mi yapmiyor acaba nolabilir arac da sudrekli antrifiz kullanmaktayim

    YanıtlaSil
  68. Merhaba aracım 2000 model clio araçla... 2 km den sonra hararet % 50 ye ulaşıyor bunun nedeni termostat,mıdır.

    YanıtlaSil
  69. Merhaba aracım 2000 model clio araçla... 2 km den sonra hararet % 50 ye ulaşıyor bunun nedeni termostat,mıdır.

    YanıtlaSil
  70. Selamun aleyküm bende rno19 var tamirci hararet sıkıntı yapıyor diye termostatı bir söktü birdaha takmadı ve şuan arabanın içinde dönüyorum sorun termostatdan mı ve sabahları hemen ısınmıyor

    YanıtlaSil
  71. iyi aksamlar beyler 2000 model ford focus hacbeck aracım var.hararet sıkıntım var yardimci olursanız çok memmun olurum çaresisim cunki.harart gösterge si yokuş çıkarken ve gaza yuklendigimde ibre sona dayanıyor biraz gaz kestiğimde ibre normale dönüyor.temostadi değiştim eski çıkan termostat sadece conta olark takiliymis hararet yaptığı için benimkinede delik deldiler bugünde fan muşurünu değiştim ama sonuç yine hüsran aracım lpg li yardimci olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  72. iyi aksamlar beyler 2000 model ford focus hacbeck aracım var.hararet sıkıntım var yardimci olursanız çok memmun olurum çaresisim cunki.harart gösterge si yokuş çıkarken ve gaza yuklendigimde ibre sona dayanıyor biraz gaz kestiğimde ibre normale dönüyor.temostadi değiştim eski çıkan termostat sadece conta olark takiliymis hararet yaptığı için benimkinede delik deldiler bugünde fan muşurünu değiştim ama sonuç yine hüsran aracım lpg li yardimci olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  73. Merhaba arkadaşlar,aracim 2001 astra g kasa..termostat değişti hararet cikmadigi icin.duzeldi fakat simdi gaza gecmiyor..yedek su deposundan gaz beynine giden hortum soğuk.beyinde soguk.bu yüzden geçmiyor.problem nedir bilen varmı

    YanıtlaSil
  74. 92 model brodway hararet normal ama kalorifer isitmiyor ndn olabilir

    YanıtlaSil
  75. Abi s.a kolay gelsin benim 1.3 dizel fiat lineam var yilda giderken motor ariza lambasi yaniyo hararet sifira kadar dusuyor 50 saniye sonra motor ariza lambasi sonuyo hararet normale geliyor bunu neden yapar devir daim mi termostatmi

    YanıtlaSil
  76. Selamün aleyküm usta megan 2 benzinli aracim 2 gun once giderken hararet ibresi yarinin ustune geldi ve sogumadi fan aciyor ama su kavanozu suyu soguktu biraz beklememe ragmen dusmedi bende mecburen bi yere kadar gittim araci biraktim sorum şu termostat acmamis olma ihtimali nedir ve motora zarar vermismiyimdir verdiysem ne gibi problemle karsilasirim ve nasil anlarim yag temiz sadece park edip ertesi gun baktigimda su kavanozundaki suda bitmisti simdiden tsk ederim

    YanıtlaSil
  77. Merhabalar opel vetra a 1.8 aracın fani 100 üzerinde açıyor du hortumlar çok şişiyordu orjinal olanı usta dedi tekrar müşuru taktı oda 80 kusurda açıyor 80 kusurda fan çalıştığında termostan açmış olurmu ne yapmam gerektiğini yazar saniz sevinirim teşekürler

    YanıtlaSil
  78. Ustam merhaba aracım 2000 model 1.4 cilo 114binde fanın açmadıgını dikkat ettim ısı muşurunu degiştirdim fan açmaya başladı fakat 90 sanın bir tık üstünde açıyor 90sanda açması gerekmiyormu sizce normalmidir teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  79. Merhaba aracım wv bora 2002 model aracım seyir halindeyken hararet 120nin üzerine çıktı fan çalışıyor motor suyu da kaynatmıyor ve eksilme yok hararet 120nin üzerine çıkınca stop veriyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  80. 2005 kango var bende kalorifer az ısıtıyor hararet normalin altında termostad olmadığı zaman bunları yapar mı acaba

    YanıtlaSil
  81. Ustalar acil yardima ihtiyacım var 92 model hondam var 1.5 rampada hararet yukseliyo ayağımı gazdan cekip normal seyredince düşüyo düzlükte şehir içinde bu sikinti yok ustalar çök farklı şeyler soyluyo sorun ne olabilir fan aciyohortumlar sıcak termostat aciyo

    YanıtlaSil
  82. Merhabalar bende 2001 model Ford Mondeo var kalorifer kışın güzel ısıtıyor ama klima sogutmuyor daha doğrusu hiç devreye girmiyor.klimaciya baktirdim gaz olduğunu gördük aracı bilgisayara bağladı elektrikli termostat arızalı degistirmen lazım onun için çalışmıyor dedi,bana çok mantıklı gelmedi gerçekten alakası varmı,aracın fantastik falan normal devreye giriyor, hararet yükseliyor,nasıl klima ile bağlantı olabilir, degistirmen gerekli mi yardimdimci olursanız sevinirim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  83. Selamun aleyküm abicim benim aracım renokan go aracının fanı sıkısıkı devreye giriyor şayet hareret normal hama su kaynadıyor neyapa bilirim

    YanıtlaSil
  84. Sa.94 honda ex kullanan hararet sorunu yasayan varmi aramizda.termostat takildigi anda hararet sorunu ile karsilasiyorum.ayrica orjinali kac derece bilen birisi varmi tsk.

    YanıtlaSil
  85. Merhaba benm arabam cıtroen c4 2008 model. Oncwlıkle kalorifer soguk uflemıyor sıcak ufluyor kısın hıc sorun olmuyor. Yazın sehır ıcınde suruyordum araba hararet yaptı acaba termostat mı bozuk yoksa kalorifer calısmadıgı ıcın mı oluyor ikiside birbirine Bı baglantısı oluyor mu kalorıferemi baktırayım yoksa termostada mı bilgi verirseniz

    YanıtlaSil
  86. Merhaba benm arabam cıtroen c4 2008 model. Oncwlıkle kalorifer soguk uflemıyor sıcak ufluyor kısın hıc sorun olmuyor. Yazın sehır ıcınde suruyordum araba hararet yaptı acaba termostat mı bozuk yoksa kalorifer calısmadıgı ıcın mı oluyor ikiside birbirine Bı baglantısı oluyor mu kalorıferemi baktırayım yoksa termostada mı bilgi verirseniz

    YanıtlaSil
  87. Merba benm arabam cıtroen c4 2008 model. Oncwlıkle kalorifer soguk uflemıyor ama sıcak ufluyor kis ayında guzel calısıyor ve yazın sehır ıcınde araba hararet yaptı termostat dan olabılır mi yoksa kaloriferden mi oluyor bu olay. Bana yardımcı olursanız sevınırız

    YanıtlaSil
  88. İyi geceler benim araçta arıza bakım lambası yanıyor ve bununla beraber fan devreye giriyordu usta bilgisayara taktı termostat arızalı dedi.sonraki gün arıza lambası söndü araçta herhangi bir problem yok acaba o arıza devam ediyor mu bunu anlamanın yolu nedir

    YanıtlaSil
  89. İyi geceler benim araçta arıza bakım lambası yanıyor ve bununla beraber fan devreye giriyordu usta bilgisayara taktı termostat arızalı dedi.sonraki gün arıza lambası söndü araçta herhangi bir problem yok acaba o arıza devam ediyor mu bunu anlamanın yolu nedir

    YanıtlaSil
  90. Bende dogan l 92 model araba var bjnun termostatini ters takmisim araba conta ve ust kapak yedi bu sebep termostat tan olabilirimi yoksam araba hararet yapti su kaynati bizim arkadas su koydu ondanmi oldu buna bi cevap yazarsaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
  91. Merhaba benim 98 model volkswagen polo classic var benzin ve lpg li aracım çoğu zaman lpg ye geçmiyor oto gazciya görürdüm bilgisayardan baktı bir sorun çıkmadı termostat da sorun olabilir bi baktır dedi sence sorun neyden kaynaklanıyor

    YanıtlaSil
  92. Kolay gelsin 88 dogan var bende yazlik termostati sokturdum kislik takti usta yanliz yola ciktim araba su kaynatti sonra usta conta yanmis dedi eski termostatta 90a bile gelmiyor hararet conta yanikmiidr yoksa ters takmis olabilirmi
    Tsk simdiden

    YanıtlaSil
  93. 1994 opel vectra a kasa aracım var sabah ilk çalıştırğımda araç normal trafikte hararet normal yükseliyor fakat sonra fan devreye giriyor araç soğutuyor ne kalorifer ısıtmıyor motor tam ısınmıyor ve yakıttüketimi çok yapıyor buna istinaden araç titreme yapıyor devirsiz çalıyor aracın çok yakması buna bağlımodır araç lpgli

    YanıtlaSil
  94. hocam merhaba 2000 model opel corsa aracim dur kalkda hararet normal iken hareket halinde hararet dusuyor ve aracda hararet dusukken bosa aldigimda stop ediyor sorun termostatdanmidir.

    YanıtlaSil
  95. Hoc 94 otomatik astraf aracim var ara
    C 102 103 gibi fan aciyor 105 dedehararet yapior arac air sefer fan aciyor ancak daha sonra acmiyor ve hararet yapior ancak afan actigindada hararet dusmuyor sabit kaliyor ve ben araca daha yeni sekman attirdim konuyla ilgili donus donus yapa cok cok sevim simdiden tşk ler 0542 288 69 90

    YanıtlaSil
  96. 96 model Hyundai Accent arac yazın çok ısınıp tekleme yapıp stop edip duruyor sonra bir süre araba sert şekilde silkeliyor kendini nedeni ne olbilir..

    YanıtlaSil
  97. Merhabalar. Benim de aracım 2007 model passat. Aracı hararet yapmasıyla servise götürdük. Termostat vs takımı komple değiştirdi ancak araç hararet yapmaya devam etti. Usta sonradan termostatı çıkardı. Termostat sürekli açık kalır kısmında da bahsettiğiniz gibi harareti kesti. Termostatın olmaması araca zarar verir mi. Bir de dereceli termostat takılıp yine hararet yapıyorsa bu sizce neyden kaynaklanıyor olabilir. Ustanın deyimine göre bu tip araçlarda 200.000 kmden sonra silindirlerinde çatlama olabiliyormuş. Bu da maliyetli olurmuş.

    YanıtlaSil
  98. Benim pejo 206 var 2007 model sedan kasa hararet 92 lerde duruyordu.daha sonra genleşme tankindaki su çamurlu gibi olunca komple sistemi temizledim antifriz ve su karışımı koydum şehir için de hiçbir sıkıntı yok sabit 92de kalıyor uzun yolda düz yolda yine aynı sorun yok fakat yaklaşık bi 5km rampaya sardigim zaman araç harareti başlıyor yükselmeye 110lara kadar dayandı birinde sağa çektim baktım fan çalışıyor devirdaim yapiyor yaklaşık 5dk sonra fan durdu ibreye baktım yine 92yye düşmüş bu kadar yükselmesinin sebebi nedendir yardımcı olur musunuz .

    YanıtlaSil
  99. Ford cmax dizel 1.6 hararet ibresi inip çıkıyor normalde 90da sabit durması gerekmiyormu 65 75 90 aralığında inip çıkıyor termostat değiştim ayni

    YanıtlaSil
  100. 2012 ford fiesta dizel var kalorifer 15 -20 km de ısıtıyor geç ısıtıyor yakıt tüketimimde fabrika verisinin üzerine çıkıyorum termostat arızalı olursa yakıt tüketimi termostat arızasından dolayı çok yakmasına sebeb olurmu 15 -16 km gidiyorum %20 şehir içi %89 uzun yol 100 km tüketim 5,8 buluyor sorun termostatda olabilirmi

    YanıtlaSil
  101. 2012 ford fiesta dizel var kalorifer 15 -20 km de ısıtıyor geç ısıtıyor yakıt tüketimimde fabrika verisinin üzerine çıkıyorum termostat arızalı olursa yakıt tüketimi termostat arızasından dolayı çok yakmasına sebeb olurmu 15 -16 km gidiyorum %20 şehir içi %89 uzun yol 100 km tüketim 5,8 buluyor sorun termostatda olabilirmi

    YanıtlaSil
  102. Broadway aracımın hararet göstergesi kontağı her zaman ilk açtığımda 1.cizgi ile 2.cizgi arasında duruyor bu şekilde aracımı boşta çalıştırdım denemek için 3.cizgiyi biraz geçince hafif bir duman çıktı fan açtı fan müşürü 92-82 şimdi bu fan kaç derecede açmış oluyor birde boşta çalıştırıp duman çıkması normalmi fan açınca duman kesildi benim anlamadığım kontağı açınca hararet cizgisi 1.cizgi ile 2.cizgi arasında zaten 10 15 derece kafadan gösteriyor ama araç ısınıp 3.cizgiyi biraz geçince ortalama 92 derecede fanı açtı nasıl oluyor benim hararet göstergesi mi arızalı yoksa

    YanıtlaSil
  103. Öncelikle iyi günler cevaplarınız açıklayıcı olmuş aracım 93 doğan sl arabamda motoru yaptırdım ustam termostadi değiştirelim demişti bir sknti yoktu aslında bende tamam dedim termostad değiştinden beri araç kaleriforu ısıtmıyor buz üflüyor hararet 90ı geçmiyor sanki öncekinden daha uzun bir sürede 90a geliyor nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil
  104. Benim arabam opel a kasa hararet 90 da ama ısıtmıyor baktırmadıgım yeri kalmadı


    YanıtlaSil
  105. 1998 Opel Astra g sabit dururken fan açıp kapatıyor ancak araç hareket halindeyken özellikle 100+ hızlarda fan açtığında bianda hararet göstergesi sıfıra düşüp motor ve radyatör lambası yakıyor fan açmıyor bazen hararret yapmıyor bazende hararet 100 civarına geliyor yağı suyu tam hararet müşürü fan beyni değişti müşür hattı kontrol edildi bi sorun yok

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.