BU ÇİFTLİK EFSANESİ GERÇEK OLABİLİR Mİ ?

Amerika'nın New York şehrinde yaşayan bir adamın emekli olduktan sonra hikayesi başlıyor.. 
        Emekli olanlar genelde ya bir ev, ya bir karavan alma gibi hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken bu adam daha farklı bir seçeneğe yönelerek bir çiftlik evi satın almaya karar vermiş. Uzun araştırmalar sonucu Portekiz'de 15 yıldır kullanılmayan satlık bir çiftlik evi  bulur. Çiftlik evi, bir kaç dönümlük arazi üzerinde bir ev ve büyük bir ambar barındırmaktadır. 
        Çiftliğin sahibi ve karısı 15 yıl önce ölmüşlerdir. Mirası bırakacak hiç bir varis ve vakıfa bırakılacağına dair bişey bulunamamıştır.
En sonunda çiftlik
vergilerinin ödenmesi için bir emlak şirketi tarafından satılığa çıkarılır. Çiftlik satılığa çıkınca bir kaç kişi ilgilenmiş ancak çiftlikte bulunan koca ambarın çelikten kapısı her tarafa kaynatılmış vaziyette bulunduğundan, açılması çok zor durumda ve içinde ne olduğu bilinmediğinden vazgeçmişler. Çünkü kimse bu ambarın içinde ne olduğunu merak edip ekstra para harcamak istememişler.


        Amerikalı adam vazgeçmemiş ve bu çiftliği yarı fiyatına satın almıştır. 
Adam evi aldıktan sonra çiftliğe yerleşmiş ve ambarın içinde ne olduğunu merak etmiştir. Gün geçtikçe merakı da artmaya devam eder ve sonunda eşi ile birlikte jeneratör ve ağır sanayi tipi taşlama makinesi satın almışlar. Adamla eşi yılmadan, yavaş yavaş başlarlar çalışmaya. Bir kaç gün sonra nihayet amaçlarına ulaşırlar. Kapıyı ilk araladıklarında bir de ne görsünler... Koskoca ambarın içi yüzlerce KLASİK OTOMOBİL ile dolu. 
Burada yer alan klasik otomobiller ambarda yaşayan canlıların etkisiyle ve yılların verdiği yorgunlukla paslanmış hatta çürüyerek büyük bir deformasyona uğramışlar.

     Sonrasında bir fotoğrafçı bu araçların fotoğraflarını çekmiş ve yayınlamıştır.
 Emekli adam çiftliği almadan önceki sahibinin kimliği bilinmemektedir ancak mesleği öğrenilmiştir. Bilgilere göre eski çiftlik sahibi 1970-1980'li yıllarda galericilik yapmış ve kendince beğendiği ve ilginç gördüğü arabaları alıp bu ambarda saklamıştır. Ambara yıllarca aldığı arabaları bir bir koyarak ambarı doldurunca da ambarın kapısını çelik kapı yaptırıp kaynattırmıştır. 

   Ambarın yeni sahibi emekli adam da bu ambarın kapısını açmayı başarınca bu harika otomobil koleksiyonuna sahip olmuştur. 

Verilen bilgilere göre bu mükemmel koleksiyonda 180 e yakın araç olduğu tahmin edilmektedir.
Elde edilen bilgilere göre de emekli adam bu araçları satmayı düşünmemektedir.

Bu müthiş hikayenin gerçeklik payıyla ilgili düşünceleriniz neler ?
İşte o ambardan bazı fotoğraflar;






Austin A40

Mini (Cooper?), Datsun Z, Rover P6


Ford Taunus, Mercedes Benz, BMW 02

Alfa Bertone, Porsche 356, Mercedes Benz

BMW 501 V8

Lancia Appia

Porsche 356, Austin Healey Sprite MkII, Volvo PV 544, Ford


Otomobillere ait fotolar http://www.intuh.net/barnfinds/index.htm sitesinden alıntıdır.

3 yorum :

  1. Selam boyle bir garaj oldugu kesin resimler yalan soylemez lakin Amerikada olmasi supheli duvarlarda kullanilan biriket tarzi malzeme Duvarda asili duran isitici yada nem alma cihazi Amerikan tarzi degil Bununla bereber Amerikali kolleksiyoncular bu kadar Avrupa araba meraklisi olmadigini biliyorum benim tahminim bu yonde iyi gunler dilerim.
    http://vedatbilik.com/

    YanıtlaSil
  2. Çiftlik zaten Portekiz de Amerika da değil.

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.