KLASİK OTOMOBİL - 1959 MODEL OLDSMOBİLE HOLİDAY SEDAN 98

Klasik otomobillerin en heybetli dönemi şüphesiz ki 1958 ile 1960 yıllarıdır. O yıllarda otomobil üreticileri ellerinden geldiğince en sağlamını, en dayanıklısını, en güçlüsünü, en özelliklisini üretmek için birbirleriyle yarışmış adeta. Daha sonraki yıllarda artık yavaş yavaş tarih ilerledikçe tasarrufa yönelmeye başlanmış.
1959 model bir Cadillac, 1958 buick, aynı şekilde 1959 model chevrolet bu zirvedeki araçlardan bazıları..

 İşte bu zirvedeki modelde olan bir araçtan bahsetmek istiyorum. Arabayı yakından görme ve biraz inceleme şansım oldu. Resterasyonu ortalama 10 önce yapılmış ve
harika olmuş. Tüm özellikleri, motoru, şanzımanı vs fabrikanın taktığıyla kaldığını öğrenince ayrıca bi etkilendim tabi. O modelde bir motor ve şanzıman, sorunsuz çalışması... Gerçekten harika bir klasik..
Bu araba 1959 model Oldsmobile Holiday 98 Sedan. 
Arabaya bindiğinizde eski yıllar gözünüzün önünde canlanıyor, nostalji bir yaşamın keyfini çıkartıyor.  Motordaki güç ve konfor 1959 yılında üretildiğini göz önüne aldığınızda inanılmaz derece. 

İşte öğrenebildiğim kadarıyla arabanın özellikleri ;

1959 Model Oldsmobile Holiday 98 Sedan

Motor büyüklüğü ortalama 6500 cc V8. 
Şanzıman 4 ileri otomatik vites
Dört baro karbüratörlü
4 cam elektrikli
Elektrikli ayarlanabilen ön koltuk
Isıtmalı ön koltuk
Elektrikli ve otomatik radyo anteni
4 kapı direksiz

Sıraladığım bu özellikler aracın 1959 yılındaki fabrikanın koyduğu orjinal özellikler ve kesinlikle sonradan hiç bir özellik eklenmemiş ve koltuğun ısıtması hariç hepsi de ful çalışır durumdaymış. 

Araba benzinli LPG bulunmuyor ve hiç takılmamış.

Buarada arabayı anlatırken sanki satıyormuş gibi oldu ama hem araba benim değil, hem de satılık değil. :)
Arabayla kısa bi tur atma şansım oldu, hem fotoğraf hemde amatör olarak da olsa biraz video çektim, umarım beğenirsiniz.







1959 Model Oldsmobile Holiday Sedan 98 video

1 yorum :

  1. oldsmobile amerikanın cadillac tan sonra en iyi otomobil üreten markasıdır. Cadillac birinci oldsmobile ikinci sırada gösterilse de açıkçası ben oldsmobile i daha çok severim. ne yazık ki ülkemizde pek bulunmuyor.

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.