Peugeot 407 Arkadan Gelen Gıcırtı Sesi Sebepleri

    Peugeot 407 Arkadaki Gıcırtı Sesi

      Peugeot 407 kullanan herkesin başına arkadan gelen gıcırtı problemi gelmiştir veya da gelecektir. Yolun eğimlerinde, kasislerden geçişte, arabaya birisi oturduğunda vs. yani kasanın her esnemesinde bu sinir bozucu gıcırtı sesi duyulur. Şimdiye kadar en az 20-30 407 nin böyle gıcırtı arızasıyla karşılaştım.

      Sesin sebebi arka viraj demir lastikleridir. Viraj demirini askıda sabit tutan kol ile viraj demir çubuğunun arasında tıkırtı sesi yapmaması için ve viraj demir çubuğunun rahatça hareket edebilmesi için lastik bulunur. Aracın kasası veya süspansiyonu her esnemesinde viraj demiri lastiğin içerisinde bir miktar dönercesine hareket eder. Lastiğin özelliği bozulduğunda veya devamlı yoldan ıslandığı için pas vs olduğunda gıcırtı sesi yapmasına sebep olur.
      Çözümü ise lastiğin sökülüp yenisi ile değiştirmektir veya içini kaliteli bir gres yağı ile yağlayıp takmaktır. Ancak lastiği sökmeden dışarıdan kenarlarına felan yağ sürmenizin hiç bir faydası olacağını düşünmüyorum.
Arka viraj demir lastiklerinin hangisi olduğunu aracın arka tamponundan eğilip baktığınızda görebilirsiniz. Bu konuda alttaki fotoğraflar size daha iyi yardımcı olacaktır.


     Gıcırtı sesini yapma ihtimali yüksek parçalardan biri de arkadaki Z rotlardır. Z rotların da başlıklarının içindeki plastik fiber sertleşirse yine gıcırtı sesine sebep olur. Bunun çözümü de Z rotları değiştirmektir.

407 viraj demir çubuğu ve lastiği, Z rot


Peugeot 407 Viraj demir lastiği

Peugeot 407 Viraj demir lastiği

Peugeot 407 arka süspansiyon

0 yorum :

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.