ARACINIZA İLK BAHAR BAKIMDA NE YAPTIRMALISINIZ ?

Merhabalar. Yoğun bir kış dönemini bitirmeden önce, ilk baharda aracımıza yapmamız gerekenlerle ilgili yazmak istedim. Böylelikle bu konu hakkındaki bir çok soru da cevaplanmış olacaktır.

Aslında bu yazacaklarımı çoğunuz biliyor veya tahmin ediyo olabilirsiniz. Ancak yine de merak edip okumak isteyenler devam edebilirler.

1-) Öncelikle karlar yerden erimeye başlayınca kış lastiğini çıkartıp mevsimlik lastiklerinizi taktırın. ( Bulunduğunuz il e göre değişiklik gösterebilir ama bence en ideali mart ayı dır. Marttan sonra kar yağsa dahi yerde kalması uzun sürmüyor. Tabi aracınız ticari ise bildiğim kadarıyla 1 nisana kadar kalması zorunludur. )
İnsanlar kış lastiğini çıkarmak için genelde mayısa kadar beklerler. Mart ayından mayısa kadar kuru yollarda kışlık lastikle kullanırlar. Ancak ortalama şubat-mart ayından sonra yerlerde pek kar kalmıyor. Karsız bir zeminde kar lastiğini kullanmak hem rulman bilyalarına hem de konfor olarak size zarar verir. Kimse seyir esnasında aracının içinde yoğun bir uğultu sesi duymak istemez. Veya servise rulman ücreti ödemek istemez.

2-) Silgeç lastiklerini sonbaharda değiştirmemişseniz, ilk baharda yenisi ile değiştirin. Yağmurun en çok yağdığı mevsimde silgeçleriniz iyi silsin.


3-) Aracınızın yağ bakımına az bir km kaldıysa o km yi beklemeden yağ bakımını yaptırın. Kışın çok fazla koyulaşıp sonra ısınıp yumuşayan yağın özelliği bozulur diyemesem de motorunuz yeni bir yağ ve yağ filtresi ile yaza güzel ve güvenli bir koruma ile girer.


4-) Yazın sıcaklarını düşünerek klimanın bakım ve kontrolünü de yapmanızda fayda vardır. Kışın neminden şişmiş olan polen filtresini mutlaka değiştirin ki içeride soluduğunuz hava temiz olsun. Klimanın yeterli soğuklukta üflemediğinden şüpheleniyorsanız klimanın gazını da kontrol ettirin.

5-) Bunu yapmamanız için söylüyorum; aracınızdaki kıştan kalan antifirizi boşalttırıp yerine su koydurtmayın. Çünkü antifiriz yaz kış her mevsim radyatörünüzde bulunması gerekir. Bunu söylememdeki maksat malesef hala bu olayı gerçekleştiren araç sahibi ve ustalarımız olduğu içindir.

6-) Eğer ki aracınız eski model ise ve kıştan önce kışlık termostat takıldı ise, o termostatı yazlık termostat ile değiştirin. Ama sakın ki nasılsa yaz geldi termostata gerek yok diyip boş taktırmayın. Termostat da aynı antifiriz gibi her mevsim motorda bulunması gerekir.

Başka da ilk baharda aracınıza yapacağınız özel bir şey yoktur. Kışın olduğu gibi buji yenileme veya antifiriz ölçümü gibi konular bahar ayında geçersizdir. Güzelce iç dış temizliği yaptırın gibi şeyleri zaten yazmaya gerek duymuyorum.

Kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim. Yazıya eklemek istediğiniz konu veya sorularınızı yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

11 yorum :

  1. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu yeni yerli otomobilimiz çıkarsa ona kısmet :D

    YanıtlaSil
  4. bilgileriniz için tesekkür ederiz
    Led ekran

    YanıtlaSil
  5. very nice site becomes more beautiful.
    Güvenlik ağı

    YanıtlaSil
  6. İlk baharda kış lastiğini biraz geç değiştirsek bir sorun olur mu acaba?

    oto garaj yapımı videosu: https://www.youtube.com/watch?v=BaxSvVtAoW4

    YanıtlaSil
  7. Hatay Kırıkhan'da kış ve ilkbahar bakımlarınızı castrol ve Bosch filtrelerle yapmaktayız.
    Bosch Car Service - Kırıkhan Yaşar Oto Servis

    YanıtlaSil
  8. Otomobiller hakkında detaylı bir yazı olmuş emeğinize sağlık gayet iyi içeeikler

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.